YourCoach Café Gent - Volgende edities

Hier zijn de data en sprekers van de komende edities.

Data Najaar 2020

Klik op een datum voor meer uitleg.

Donderdag 24 september 2020 - Benjamin Ball met 'Coachen zonder Blabla'

In heel wat coachgesprekken wordt er teveel gepraat en gebeurt er te weinig om de klant te prikkelen - laat staan in beweging te brengen. Het zijn 'twee stoelen en twee hoofden', een mentale uitwisseling van woorden. Maar belangrijke of moeilijke veranderingen beginnen in het lijf en in het onbewuste, en daar raak je zelden aan met enkel praten. Daarom blijven veel coachgesprekken aan de oppervlakte draaien, werken ze naast de essentiële kwestie en missen ze de 'punch' om echt een verschil te maken.

In deze workshop leer je hoe je van elk coachgesprek een krachtige ervaring kan maken. Het gaat niet meer over de juiste vraag of de juiste techniek, maar hoe jij anders in het gesprek kan staan, je vragen en technieken gebruiken om je klant meer te prikkelen. We slopen een aantal heilige huisjes (bv wees ernstig, wees neutraal, wees lief) waardoor je meer impact kan hebben, en meer plezier in je gesprekken. Je leert (nog beter) observeren, de klant verbinden met zijn vraag, hem in beweging brengen. Je ontdekt dat je (weer) speels en stout kan zijn en dat je daar meer mee kan bereiken. Hoe je met de dynamiek van het gesprek zelf kan spelen. Je coachings zullen lichtvoetig én diep worden, en verrassend snel tot de essentie komen.

Over Benjamin Ball

Benjamin Ball is een gedreven, krachtige (mentor) coach en trainer met een sterke visie. Zijn warme en directe stijl zorgt ervoor dat mensen zich goed voelen en dat ze snel en efficiënt kunnen bijleren. Hij houdt van het ontdekken van diepere patronen en onzichtbare drijfveren in werk en leven. Vanuit zijn voorliefde voor creatieve, fysieke en systemische formats begeleidt hij mensen naar duurzame verandering die past bij wie ze zijn en de ruimere context waarin ze leven.

Donderdag 22 oktober 2020 - Erwin Tieleman met 'Verbindende Besluitvorming in organisaties'

Verbindende Communicatie is in Vlaanderen en Nederland een welbekend concept, gebaseerd op de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Als verfijning hierop ontwikkelde Human Matters Verbindende Besluitvorming om efficiënt en via verbinding tot een goede besluitvorming te komen. De techniek is bruikbaar bij elk overleg.

Het uitgangspunt bij Verbindende Besluitvorming is dat een brede aanvaarding essentieel is voor een goede beslissing. Unieke vragen, het gewicht van bezwaren en hun argumentatie wijzen de weg naar creatieve oplossingen. Door een alternatieve vorm van afstemmen, gebaseerd op de kennis en ervaring van een groep mensen, wordt snel duidelijk welk besluit de meeste kwaliteit levert en past in het moment.

Tijdens deze workshop geeft Erwin een kijk op de basics en de technieken van Verbindende Besluitvorming:

  • De belangrijke aandachtspunten voor een duidelijke, respectvolle communicatie.
  • Hoe effectieve communicatie ontstaat door een bewuste interne dialoog.
  • Hoe Verbindende Besluitvorming werkt ook al heb je er geen cursus over gevolgd.
  • Hoe leidinggevenden hun voordeel hiermee kunnen doen.

Erwin Tielemans begon meer dan 15 jaar geleden met de eerste workshops, ondertussen is Verbindende Communicatie niet meer weg te denken uit het aanbod van bedrijven of overheidsdiensten. Het is als een Zwitsers zakmes dat inspiratie geeft voor situaties waar mensen bewust willen communiceren

Over Erwin Tieleman

Erwin is bezieler bij Human Matters. Nog voor zijn carrière als leraarbegon Erwin met het inspireren van leiders in de jeugdbeweging. De laatste 25 jaar was hij werkzaam voor NGO’s en internationale bedrijven als communicatietrainer, coach en bemiddelaar/facilitator.

Hij publiceerde een twintigtal boeken in meerdere talen waaronder 'Verbindende Communicatie werkt' en 'Verbindende Besluitvorming werkt'. Erwin leeft en werkt vanuit het plezier in het leven. Mensen ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling en transformatie doet hij met passie. Het humanistisch psychologisch gedachtegoed vormt hiervoor de basis.

Donderdag 26 november 2020 - Marie-Jose Boon en Bénédicte Leys met 'Bewuste en onbewuste blokkades verwerken met Brainspotting'

Bewuste en onbewuste blokkades beïnvloeden ons dagelijks functioneren. We willen graag vooruit maar er trekt iets tegen. Een (traumatische) gebeurtenis uit het verleden blijft zich herhalen in ons hoofd en heeft een impact op ons leven.

Brainspotting is een laagdrempelige psychotherapeutische methode die zich richt op het verwerken van angstaandoeningen, stressgerelateerde klachten, lichamelijke klachten, hechtingsproblematiek en andere blokkades die onze kwaliteit van leven negatief beïnvloeden. Met deze methode bereik je de gebieden in de hersenen die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken.

Tijdens deze interactieve workshop inspireren Bénédicte Leys en Marie-José Boon ons over deze vernieuwde methode:

  • Wat is Brainspotting en waarom is het efficient voor verwerking van trauma?
  • Kan Brainspotting ook gebruikt worden voor expansie of prestatieverbetering van sporters of artiesten?
  • Waar gebeurt de regulatie in ons brein?
  • Kunnen we zomaar 'brainspotten'?
  • Wat betekent ruimte creëren?

Over Marie-Jose Boon en Bénédicte Leys

Marie-Jose Boon is international fase 1 en 2 Trainer voor Brainspotting International Trainings, USA. Zij werkt nauw samen met David Grand Ph.D. grondlegger en ontwikkelaar van Brainspotting. Marie-Jose heeft tientallen therapeuten en andere begeleiders over de hele wereld opgeleid in Brainspotting. Sinds 22 jaar heeft zij een eigen praktijk in Amsterdam voor traumaverwerking, coaching en supervisie.

Bénédicte Leys is psycho-therapeut en heeft een zelfstandige praktijk in Kapellen, waar ze naast therapie en coaching ook opleidingen geeft. Als basis heeft zij een master in de Toegepaste Economische Wetenschappen, maar ze besloot na jaren begeleiding van bedrijven en personeel om over te stappen naar meer persoonlijke ondersteuning. Vanuit verschillende invalshoeken heeft zij zich verder gespecialiseerd in trauma-begeleiding en verwerking. Zij is sinds 2016 erkende Fase 1 Brainspotting trainer. Om het geheel in een breder kader te kunnen plaatsen, bestudeert ze filosofische werken zoals de Universele wijsheid volgens Alice Bailey en H.P. Blavatsky.

Donderdag 17 december 2020 - Johan de Keyser met 'Bouw je Dreamteam'

Binnenkort meer informatie

 

online formulier

Wil jij graag spreken, of ken je iemand die zou kunnen spreken op YourCoach Café? Laat het ons weten op info@yourcoach.be!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!