YourCoach Café Gent - Volgende edities

Hier zijn de data en sprekers van de komende edities.

Data Voorjaar 2019

Klik op een datum voor meer uitleg.

21 februari 2019 - Stephan Vanhaverbeke met 'Leer hypnotische gesprekstechnieken'

Misschien is het ook al eens opgevallen dat je soms 'even weg bent'. Bijvoorbeeld wanneer je een boek leest of televisie kijkt. Je gedachten glijden weg in een innerlijke wereld van gevoelens, gedachten en verbeelding. Misschien heb je dit al gemerkt tijdens een gesprek met een partner, vriend of collega.

Je gedachten zinken onbewust weg en je verliest elk besef van tijd en wat er in je directe omgeving gebeurt. Je raakt zo verdiept dat je nauwelijks nog hoort wat mensen zeggen.Voor hen lijkt het alsof je helemaal weg bent... diep verzonken in je tablet, boek of tv-programma. Trances ontstaan zó natuurlijk dat je ze kan inleiden en verdiepen, gewoon door op een specifieke manier met mensen om te gaan en te praten.

In een interactieve workshop laat NLP Trainer Stephan Vanhaverbeke je zélf ervaren hoe je hoe gespreks-, verhaal- en andere subliminale technieken kan gebruiken om mensen in trances te brengen en hoe je die trances kan verdiepen. Daarbij maak je kennis met de technieken die ontwikkeld werden door de bekende Amerikaanse hypnotherapeut Milton Erickson. Deze hypnotische gesprekstechnieken maken je effectiever in ‘doordeweekse’ conversaties, coachinggesprekken, verkoopgesprekken, speeches en storytelling.

Over Stephan Vanhaverbeke

Stephan VanhaverbekeStephan startte zijn eerste onderneming in 1993. Hij bouwde een uitgebreide ervaring op in de marketing- en communicatiesector en richtte in 2004 ubeon op. Sinds 1997 geeft hij trainingen in communicatie en leiderschap. Zijn uitgebreide ervaring als trainer, coach en facilitator uit zich in een grote flexibiliteit naar werkvormen.

 

21 maart 2019 - Francis Laleman met 'Ikigai'

Ondertussen is het nieuwe werken deel gaan uitmaken van onze collectieve woordenschat. Maar hebben we al stilgestaan bij het nieuwe leven? Beseffen we dat leven en werken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Of zoek je nog steeds naar de balans (tussen leven en werk)?

Met ikigai gaan we niet op zoek naar evenwicht, maar naar harmonie. Aan de hand van een opstelling in de ruimte leren we de intrinsieke waarde en betekenis herkennen van zijn en worden – in wie we zijn, in wat we doen, in onze relaties met anderen en met een team.

Ikigai is een Japans concept met wortels in het Taoïsme en het Zenboeddhisme. Als methode kwam ikigai naar de oppervlakte met de doorbraak van de individuele psychologie van Alfred Adler (1870-1939) en het werk van Mieko Kamiya (1914-1979) op het Japanse eiland Nagashima.

Met de grote transformaties die in de hyper-complexe wereld van vandaag in onze professionele organisaties aan de orde zijn, en met de grote prijs die daar vaak voor wordt betaald op sociaal en menselijk vlak, is ikigai opnieuw helemaal hot.

Weg met tafels en stoelen! Ikigai is een interactieve ontdekking in de ruimte. Alles is dialoog, beweging, choreografie. Een echte game for non-actors, naar het model van Augusto Boal.

Over Francis Laleman

Francis LalemanIn een ver verleden studeerde Francis Laleman Sanskrit, Pali en Boeddhistische logica – en werd aan de universiteit geprikkeld door de educatieve inzichten van Rabindranath Tagore, Paulo Freire en Augusto Boal. Al meer dan 40 jaar is hij ondertussen op zoek naar niet-formele werkvormen ten dienste van levenslang leren. Hij begeleidt eigen leerprojecten in Bihar (India) en werkt als freelance learning consultant en facilitator in India, het Midden Oosten, de Golf en Europa.

Vandaag is Francis vooral actief in de Agile en Scrum gemeenschap in London (UK), terwijl hij de wereld afreist met een sterke internationale reputatie als facilitator en trainer van coöperatief leren, facilitation skills, diversiteit en community development.

Naar aanleiding van een studiereis in Japan verdiepte Francis zich opnieuw in ikigai als concept en als methodologie. Hij schreef over ikigai enkele baanbrekende artikels en wordt vandaag beschouwd als een internationale autoriteit wat betreft dit onderwerp.

 

25 april 2019 - Anne Breda met 'Inspirerend coachen'

Inspirerend coachen is coachen op een eenvoudige manier, zonder ingewikkelde hulpmiddelen, direct en vanuit jezelf. Een authentieke coachingsrelatie opbouwen staat centraal, gericht op het bereiken van resultaat. De focus ligt op licht en luchtig een dynamisch gesprek voeren waardoor het enthousiasme wordt aangesproken.

Over Anne Breda

Anne BredaAnne Breda is docent op Arteveldehogeschool. Ze is mede-oprichter en trainer van het postgraduaat Inspirerend Coachen. Daarnaast traint en coacht ze ook individuen, groepen en teams in diverse organisaties.

 

 

23 mei 2019 - Thomas D’havé met 'Het symptoom is nooit het probleem'

Het Symptoom is nooit het probleem. Het is de slagzin uit de klinische psycho-neuro-immunologie (KPNI), de innovatieve en snelgroeiende wetenschap met wortels in de evolutionaire geneeskunde, die niet alleen in de gezondheidszorg, maar ook in het bedrijfsleven zijn voetsporen aan het verdienen is.

In deze workshop wordt u een glashelder model aangereikt dat u in staat stelt de huidige situatie (klacht) van de cliënt efficiënt te verbinden met uw therapeutische tools.

 • Hoe kunnen we systematisch uitvragen wat precies de trigger is van de klacht?
 • Wat hebben sociale factoren als eenzaamheid, status, beroep en loon te maken met een klacht?
 • Evolutionaire stress (honger, gevaar,...) was altijd gekoppeld aan een beweging (wegrennen, zoeken, vechten,…)
 • In onze huidige maatschappij (werkstress, hypotheek, nieuws, verkeer,...) is er geen sprake van beweging. Wat zijn hiervan de gevolgen en wat kunnen we hieraan doen?
 • De invloed van lifestyle (voeding, darmflora) op gedrag

Na de introductie gaan we praktisch dieper in op het 5-componentenmodel: elke klacht heeft een emotionele, cognitieve, fysiologische, sociale en gedragscomponent die de klacht moduleren. Wat als iemand de overtuiging heeft dat er niets aan te doen is? Hoe breng je deze boven water? Bovendien hebben deze 5 componenten samen een metaforische identiteit (zo klein als een muis) die u als coach een ideaal handvat geven om verder te werken met gekende technieken uit uw toolbox als de time-line en ankeren.

Wij waarschuwen u echter weldat de inhoud van deze workshop verslavend kan zijn.

Over Thomas D’havé

Thomas D’havéThomas is mede-oprichter van het opleidingsinstituut kPNiBelgium te Gent. HIj heeft een achtergrond als osteopaat en NLP-coach en focust nu op de ondersteuning van sporters, performers en ondernemers in het optimaliseren van hun potentieel volgens de principes van de klinische psycho-neuro-immunologie. Hij is werkzaam in het kpnihuis en is een veel gevraagde spreker in de wereld van kPNI, osteopathie, sport en business.

 

20 juni 2019 - Shana Cornelis met 'De kracht van Wandercoaching'

Shana neemt je mee op pad om de kracht van Wandercoaching te ontdekken.

Zoals het woord Wanderlust de goesting om te reizen aanwakkert, zo inspireert Wandercoaching je om op avontuur te gaan met je klant. Je komt samen in beweging en gaat op ontdekking in de natuur of stad.

De kracht van Wandercoaching zit vooral in je houding als coach.
Jouw houding creëert het veld waarin de klant zich kan openstellen.

Tijdens dit YourCoach Café ga je ervaren hoe het voor jou is om:

 • Te vertragen en stiltes toe te laten.
 • Vanuit je hoofd naar je lichaam te zakken.
 • Je intuïtie en gevoel in te zetten.
 • Niet-weten toe te laten en vertrouwen te hebben.
 • De omgeving mee te laten spelen.

Wandercoaching verrijkt je als coach en als persoon. Het is een nieuwe manier van in het leven staan.

Over Shana Cornelis

Shana CornelisWandercoaching werd ontwikkeld door Shana Cornelis, onderneemster en wandercoach. Haar liefde voor natuur bracht haar ertoe buiten te gaan met haar klanten, en Integrale Coaching toe te passen in een externe setting. Shana heeft een sterke intuïtie en vertrouwt op het proces. In haar coachbedrijf Wanderwood coacht ze starters en ondernemers naar leven en ondernemen vanuit hun natuur.

Let’s Wander!

Data Najaar 2019

 • 26 september 2019
 • 24 oktober 2019
 • 21 november 2019
 • 12 december 2019

 

online formulier

Wil jij graag spreken, of ken je iemand die zou kunnen spreken op YourCoach Café? Laat het ons weten op info@yourcoach.be!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!