YourCoach Café Gent - Volgende edities

Hier zijn de data en sprekers van de komende edities.

Data Najaar 2019

Klik op een datum voor meer uitleg.

Donderdag 26 september 2019 - Eric Schneider met 'Naar het hart van communicatie'

Wat is het geheim van het 'spirituele succes' van mystici en grote leraren? Wat kunnen we door middel van NLP (Neuro – Linguïstisch – Programmeren) van deze mystici en leraren met hun hoge spirituele en emotionele ontwikkeling leren? Hoe kunnen we onze eigen spirituele intelligentie drastisch verhogen?

Tijdens deze lezing kadert Eric Schneider NLP niet uitsluitend als een psychologische technologie, maar als een levenshouding. Niet als een doel, maar als een middel. Een effectief, elegant en efficiënt middel tot bewustzijnstransformatie.

Het is een manier van denken en communiceren die ons leert te leren van anderen, het andere en van onszelf. Dat versnelt onze spirituele ontplooiing en zelfrealisatie. Los van alle ideologische, theologische en religieuze beschouwingen en formuleringen.

Door toepassing van NLP wordt spirituele ontwikkeling toegankelijker en krijgen we duidelijk een praktisch antwoord op vragen zoals:

 • Hoe creëren we onze eigen realiteit?
 • Wat is loslaten?
 • Hoe komen we los van onze neiging tot oordelen?
 • Wat is liefde precies?
 • Hoe kunnen we liefde ontwikkelen en vrij worden van angst?
 • Wat is ego?
 • Wat is missie?

Over Eric Schneider

Eric SchneiderEric Schneider is de oprichter en bezieler van Arcturus. Hij werkt als trainer, coach en consultant en inspireert zo al ruim 35 jaar mensen in het creëren van vervulling en betekenis in hun leven.

Eric is erkend psycholoog en studeerde zowel psychologie als filosofie aan de Universiteit Gent. Sinds 1988 geeft hij als internationaal erkend trainer NLP-opleidingen. Hij is gastdocent aan verschillende NLP-instituten in Nederland, Frankrijk en Tsjechië.

Hij werkt, leeft en ademt vanuit het Hart. Persoonlijke groei en het ontwikkelen van een spiritueel bewustzijn en een kritische mens- en maatschappijvisie gaan voor hem hand in hand.

Donderdag 24 oktober 2019 - Elke Van Parys met 'Online schitteren als coach of trainer'

Of je het nu leuk vindt of niet: online trainen en coachen is hot en zal in de toekomst alleen maar aan belang winnen. Zeker als je weet dat Generatie Z volop aan het binnenstromen is op de arbeidsmarkt. Een generatie die nooit een wereld gekend heeft zonder YouTube, Google, internet en smartphones. Deze screenagers zullen de komende jaren meer en meer aanwezig zijn in onze trainingen en coachings. Als je ook voor deze generatie aantrekkelijk wil zijn, heb je geen andere keus dan mee aan boord te stappen van de digitale trein.

Maar hoe pak je dat als trainer of coach aan?

Tijdens deze workshop neemt Elke Van Parys je mee naar de wondere wereld van online trainen en coachen. Je krijgt een antwoord op onder meer volgende vragen:

 • Wat heb ik nodig om te starten met online trainen en coachen?
 • Welke gebruiksvriendelijke en gratis tools kan ik inzetten?
 • Hoe kan online trainen of coachen me helpen om meer omzet te genereren?
 • Wat zijn webinars? Wat zijn podcasts? En wat kan ik ermee als trainer of coach?
 • Welke zijn de meest voorkomende fouten en hoe kan ik die voorkomen?

Elke begeleidt jou moeiteloos doorheen de principes van online trainen en coachen. Deze workshop is de perfecte energieboost voor al wie mee wil zijn met zijn tijd.

Over Elke Van Parys

Elke Van ParysElke Van Parys is sinds 2000 actief als professioneel trainer. In 2010 richtte ze heydays op, een trainingsinstituut gespecialiseerd in onder meer peoplemanagement en train-the-trainer. Ze begeleidt professionele trainers, coaches en dienstverleners bij het ontwerpen, geven en succesvol promoten en verkopen van hun online en offline trainingen.

Haar kennis heeft ze gebundeld in haar boek 'De kunst van het trainen', dat in maart 2019 werd uitgegeven bij Lannoo Campus.

Waar Elke 10 jaar geleden zelf nog digileek was, zijn online trainen en YouTube op vandaag helemaal haar dada. Vanuit haar overtuiging dat mensen niet alleen kiezen voor een training of coachingstraject, maar evenveel voor de trainer/coach, begeleidt ze trainers ook bij het uitbouwen van hun (online) Personal Branding.

Donderdag 21 november 2019 - Bart Deconinck met 'Mannen en vrouwen: de paradox van liefde en haat'

In deze workshop gaat Bart De Coninck aan de slag met het veelbesproken thema - 'Mannen en vrouwen: de paradox van liefde en haat'.

 • Wat is liefde?
 • Zijn mannen en vrouwen gelijk? Of net verschillend?
 • Welke van mijn behoeften dient mijn partner – en in uitbreiding daarvan de wereld rondom mij - te vervullen en voor welke ben ik zelf verantwoordelijk?
 • Wat is efficiënter communiceren in dit kader?
 • Dienen we meer tijd voor onze relatie uit te trekken of net minder?
 • Wat maakt intieme relaties voor velen onder ons zo belangrijk? En soms zo moeilijk?

Bart laat ons proeven van de nieuwe methode voor bewustzijnsontwikkeling: ‘Reconstructive’. Het is gegroeid uit het familieopstellingenwerk van Hellinger en sjamanistische bewustzijnsverruiming.

Vanuit het geboorteproces en onze eerste levensjaren dragen wij negatieve beelden, angsten, en remmingen mee. Binnen deze beperkte beelden zien en voelen we onze potentie en kracht niet. We worden behoeftig of lusteloos, gefrustreerd, gestresseerd, ziek, verslaafd, op zoek naar prikkels,... In Reconstructive verruimen we onze bestaande beelden, waardoor onze perceptie verandert.

Reconstructive opent geleidelijk aan onze blik op wat er zich achter onze maskers en oude beelden bevindt. Onze grootste uitdaging is om de overlevingsmodus – dat wat wij onszelf aanleerden om ons aan te passen – te transformeren. Zo kunnen wij stilaan toegang krijgen tot een laag binnenin, die buiten tijd en woorden ligt. Van daaruit kunnen wij meer respect opbrengen voor onszelf, voor ons eigen leven en voor al wat leeft. Dit concept kan enkel begrepen worden binnen de kern van ons mens-zijn. Zo vinden we wat sommigen geluk of tevredenheid noemen

Over Bart Deconinck

Bart DeconinckZelf heeft Bart vele waters doorzwommen. Hij heeft als arts gewerkt, als psychotherapeut, gestalttherapeut en als relatietherapeut en werkt nu sinds enkele jaren voornamelijk als facilitator, trainer en opleider in systemisch en reconstructief werk.

Hij is de oprichter van Eigenkleur, groepspraktijk en centrum voor bewustzijnsontwikkeling – individuele begeleiding, relatiebegeleiding, begeleiding van teams & organisaties, workshops, training programma's.

Hij is tevens de directeur van Reconstructive School België, de Belgische tak van de internationale school voor reconstructive, opgericht door Carola Castillo (RIIHS - Reconstructive Internationale Integrative Holistic School).

Donderdag 12 december 2019 - Thea Bombeek met 'Waarde voor je geld'

Wat betekent geld voor jou? Hoe ga je ermee om? Waar geef je (gemakkelijk) geld aan uit en waaraan niet? Hoe bepaal je een passend tarief voor je diensten? Hoe reageer je als cliënten aangeven dat ze de diensten (te) duur vinden?

Je kijk op geld wordt beïnvloed door je gezin van herkomst. Welke overtuigingen over geld hebben je ouders je meegegeven? Welke verhalen over geld deden de ronde in je gezin van herkomst? Welke pas je daarvan – al dan niet bewust – toe in je huidig leven?

In deze workshop gaat Thea hier dieper op in. Ze staat onder andere stil bij volgende vragen:

 • Waar komen je beelden en overtuigingen rond geld vandaag?
 • In welke mate ben je je daarvan bewust?
 • Welke invloed heeft dit op jou en de uitbouw van je professionele activiteit?

Je krijgt inzicht hoe je bepaalde overtuigingen van je ouders geïntegreerd hebt en ze herhaalt in je praktijk en wat de gevolgen daarvan zijn. Je leert hoe je gewenste principes kan verankeren en hoe je niet helpende beelden kan transformeren. Ten slotte krijgen je sleutels aangereikt om met je cliënten aan de slag te gaan met het thema geld.

Tijdens deze workshop leer jij:

 • Wat jouw persoonlijke beelden en overtuigingen zijn rond geld.
 • Helpende overtuigingen met betrekking tot geld te verankeren en niet helpende overtuigingen te transformeren.
 • Hoe met cliënten aan de slag gaan met betrekking tot het thema geld.
 • Tips om met je cliënten aan de slag te gaan met het thema geld.

Over Thea Bombeek

Thea BombeekThea Bombeek is Master Certified Coach, (ICF) en kunsthistorica. Ze is Certified Transformational Presence Coach (Aan Seale), Contextueel Coach (Leren over Leven), Creatief coach (Balans) en voormalig voorzitter van ICF België.

Haar werk richt zich op authentiek leiderschap, zelfvertrouwen, zelfontplooiing, zingeving en burn-out. Ze is supervisor en gastdocent aan de HoGent en in Leren over Leven.

Ze ontwikkelde de training 'Start je eigen praktijk' waarin je relatie geld een belangrijk thema is. ‘Hoe bepaal je een tarief? Hoe voel je je erbij een bepaald tarief te vragen? Hoeveel geef je uit aan eigen vorming?’, zijn vragen die daarbij uitgebreid aan bod komen. Thea deelt graag haar eigen ervaringen met het thema en die van de vele cliënten en cursisten die ze begeleidt.

 

online formulier

Data 2020

23 jan 2020
20 feb 2020
26 mrt 2020
23 apr 2020
14 mei 2020
25 jun 2020
24 sep 2020
22 okt 2020
26 nov 2020
17 dec 2020

Wil jij graag spreken, of ken je iemand die zou kunnen spreken op YourCoach Café? Laat het ons weten op info@yourcoach.be!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!