YourCoach Café Gent - Volgende edities

Hier zijn de data en sprekers van de komende edities.

Data Voorjaar 2020

Klik op een datum voor meer uitleg.

Donderdag 23 januari 2020 - Dries Nuyttens met 'Wim Hof Methode: optimaliseer je potentieel'

"Life starts where the comfortzone ends"

In deze workshop gaat Dries Nuyttens, gecertificeerd Wim Hof Trainer, dieper in op de kracht van de Wim Hof Methode.

Aan de basis van deze vrij nieuwe en wetenschappelijk onderbouwde methode ligt je ademhaling. Met behulp van ademhaling kan je jezelf en je lichaam uitdagen om grenzen te verleggen en zo de comfortzone te verlaten. Je ontdekt met deze methode hoe je snel en eenvoudig je fysieke en mentale potentieel kan optimaliseren.

Dries neemt ons mee in de ervaring en laat ons voelen dat deze nieuwe methode niet de zoveelste hype is. Enkel door te voelen kan je ook begrijpen hoe diep deze eenvoudige methode op je hele systeem inwerkt.

Enkele vragen en topics waar Dries tijdens deze workshop op ingaat zijn:

 • Stress is alomtegenwoordig, hoe leer je het direct herkennen?
 • Je ademhaling aanpassen, is dat een moeilijk en lang leerproces?
 • Is het onze plicht om goed voor ons ZELF te zorgen?
 • Moeten we lang en intensief trainen om vooruit te gaan?
 • Kunnen we op elke leeftijd vooruit gaan of gaat het enkel nog achteruit vanaf een bepaalde leeftijd?
 • Worden we ziek van koude temperaturen of maakt die ons net sterker?
 • Wat doen we als we geconfronteerd worden met een blessure of erger: een auto-immuunziekte of kanker?

Voor deze workshop is er geen voorkennis vereist, kom met een open mind en een "learning switch" die AAN staat.

Over Dries Nuyttens

Dries NuyttensDries werkt als gezondheidsbegeleider, corporate wellness advisor en gecertificeerd Wim Hof Method trainer. Dries runt samen met zijn vrouw Ragna Dewaele hun gezondheispraktijk "Neteru" in Ardooie.

Sinds 2014 is Dries bezig met de Wim Hof Methode en het was voor hem de start van een versneld groeiproces. Hij ervaarde deze methode als een zekere shortcut om meer in zijn kracht te staan.

In zijn praktijk Neteru combineert Dries zijn biomedisch-wetenschappelijke en sociaal-maatschappelijke achtergrond met één doel: om het zelfgenezend vermogen en de weerbaarheid van mensen te verhogen of versterken. Mét gezond verstand en zonder ingewikkelde kunstgrepen.

Donderdag 20 februari 2020 - Joke Vander Laenen met 'Coachen in organisaties'

Onze wereld wordt steeds complexer. Organisaties staan dan ook voor stevige uitdagingen. Verantwoordelijkheden, rollen en samenwerkingsverbanden transformeren. Omdat het klassieke top-down management hapert, verschuift de focus naar 'het uit de mensen zelf laten komen'. Coachend werken lijkt de sleutel. En dus wordt er verwacht dat je naast Leidinggevende, HR Business Partner, Projectleider, Coördinator of Account Manager liefst ook een inspirerende coach bent.

Maar werkt dat wel: coachend werken in een resultaatgerichte omgeving? Of voel je je 'gesandwicht' tussen de verwachtingen van het bedrijf en de wensen van collega's? Of ervaar je dat je - door coachend te werken - vooral zelf meer apen op je schouder neemt? En hoe geloofwaardig ben je nog, als je switcht tussen de verschillende rollen?

Dus: werkt het? Ja, het werkt maar het is niet gemakkelijk. Een complexe realiteit vraagt om een genuanceerd antwoord. Die realiteit gaat Joke met jou verkennen en exploreren tijdens dit Yourcoach Café.

Verwacht je niet aan het zoveelste ronkende model of een allesomvattend antwoord, want als het antwoord eenvoudig was, dan was de vraag niet zo boeiend. Het wordt dus een spannende avond vol verrassende inzichten, prikkelende ervaringen en speelse humor. Je stapt buiten met een lichter hoofd, een warmer hart, en veel goesting om aan de slag te gaan met een kleine schatkist vol meteen toepasbare werkvormen.

Over Joke Vander Laenen

Joke Vander Laenen'Rebel with a cause' Joke Vander Laenen doorliep zelf een stevig traject in het bedrijfsleven. Ze werkte bij Corelio, Kluwer Uitgevers en Telenet, als communicatie-expert, leidinggevende, trainer en coach. Ze kent de druk van targets en de zoektocht naar authenticiteit en menselijkheid in een harde wereld.

Joke is Germanist, Master Practitioner NLP, Gecertificeerde Integrale Coach, en ze blijft zich voortdurend bijscholen. Ze haalt inspiratie uit het Westen en het Oosten: Wetenschap, Filosofie, Literatuur, Poëzie, Ikigai & Theatre of the oppressed van Augusto Boal, met dank aan leermeester Francis Laleman.

Intussen heeft ze meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van leidinggevenden, trainers en coaches. Ze is trots op haar eigen bedrijf Wings & Wonders en ontwikkelde samen met Systemisch Master Hilbrand Westra 'Let your heart move', een unieke aanpak voor het gebruik van muziek in coaching en training. De voorbije 2 jaar ontpopte ze zich tot de bevlogen trainer van de Integrale Coaching Essentials.

Donderdag 26 maart 2020 - Nathalie Janssen de Bisthoven met 'Morning Miracle'

Wat hebben de meest succesvolle mensen ter wereld met elkaar gemeen? Een krachtig ochtendritueel. Want de manier waarop je de dag start, bepaalt grotendeels de manier waarop de rest van de dag zal verlopen. En een dag, is eigenlijk niet meer dan een miniatuurversie van ons leven.

Inzetten op een ochtendritueel is daarom dé sleutel tot het verbeteren van onze levenskwaliteit, op welk vlak dan ook. Een krachtig ochtendritueel ondersteunt je gezondheid, je persoonlijke en professionele groei en zorgt voor een sterkere connectie met jezelf.

In deze workshop neemt Nathalie Janssens de Bisthoven, auteur van Morning Miracles, je mee doorheen alle onderdelen in het opzetten van jouw ochtendritueel: van het bepalen van doelen die jou goesting geven om jezelf te overtreffen, tot het weerleggen van de weerstand die ons ervan weerhoudt om groot te dromen, en uiteindelijk, het ontwikkelen van jouw eigen gouden ochtendritueel.

Als werkende mama van twee jonge kinderen, houdt Nathalie het tijdens deze workshop lekker dicht bij de grond met tips en tricks die haalbaar zijn voor iedereen, in elke levensstijl en in elke fase van zijn leven. De workshop is ook doorspekt van krachtige inzichten en perspectieven op het vormgeven van jouw meest authentieke leven.

Over Nathalie Janssens de Bisthoven

Nathalie Janssens de BisthovenNathalie is psychotherapeut, coach, spiritueel mentor, spreker & auteur. Ze heeft een praktijk in Nieuwpoort waar ze jongeren en volwassenen begeleidt doorheen levenscrisissen en –vragen. Hiervoor doet ze beroep op haar opleiding als Oplossingsgericht coach en therapeut, alsook haar spiritueel mentorschap, overtuigd van het feit dat elk psychisch lijden ook steeds een existentievraag is.

In 2017 publiceerde ze bij Averbode haar eerste boek ‘En-vie, eetstoornissen als spiritueel ontwaken’. Daarin deelt ze haar eigen gevecht met anorexia, alsook de rol die spiritualiteit in haar genezing heeft gespeeld. Sinds de publicatie van het boek geeft ze lezingen over hoe we spiritualiteit kunnen begrijpen, en hoe we spirituele principes kunnen inzetten in coaching & therapie.

Morning Miracles is haar tweede boek dat in 2019 bij Lannoo werd uitgegeven. Hierin nodigt ze de lezer uit om in 31 dagen vorm te geven aan een krachtig en transformatief ochtendritueel.

Donderdag 23 april 2020 - Leen Lambrechts met 'Groeien als coach met Reflectieve Supervisie'

Ieder van ons leerde het vak coaching door vallen en opstaan. Een coachopleiding kan je handvaten geven om te coachen, maar in de praktijk sta je er alleen voor met je coachee. We zijn verantwoordelijk voor een optimale procesbegeleiding. Onze klanten kijken niet naar hoe wij de begeleiding doen en welke kansen we laten liggen. Dat is ons vak.

Een professionele coach blijft voortdurend in beweging en zoekt daarbij zelf ondersteuning. Echter met wie kan je bespreken wat je écht bezig houdt, in alle vertrouwen? Ieder van ons voelt zich nu en dan (onbewust) beschaamd om iets dat we hadden moeten doen, maar toch niet gedaan hebben. Of omdat we iets niet gedaan hebben waarvan we ons bewust waren dat het wél belangrijk was. Die zaken bespreek je met een professionele supervisor.

In dit coach café ontdek jij hoe je als coach kan groeien met professionele supervisie:

 • Wat is reflectieve supervisie?
 • Op welke diepte kan je reflecteren over jouw coaching?
 • Hoe kan reflectieve supervisie bijdragen tot een nog beter resultaat voor jezelf, je coachee en voor de organisatie?

Vooraf aan dit Yourcoach Café vul je een korte vragenlijst in met betrekking tot jouw persoonlijke levensdrivers, die mogelijks doorwerken in je professionele aanpak als coach. De resultaten breng je mee naar het Yourcoach Café.

Over Leen Lambrechts

Leen LambrechtsLeen is pionier in het coaching vak sinds 1990 waarbij ze Coaching Association Belgium uitbouwde.

In 1994 zette ze als eerste een langlopende opleiding 'Certified Personal Coach' op de Belgische en Nederlandse markt. In 2004 startte ze samen met Marleen Boen The Coaching Square, waarbij ze coaches opleiden tot het niveau van Professional Certified Coach (PCC - ICF). Ze was de eerste vrouwelijke Master Certified Coach in de Benelux in 2005. Anno 2018 heeft zij enkele honderden coaches opgeleid tot PCC.

Als supervisor heeft ze 10 Master Certified Coaches succesvol begeleid tot het behalen van hun certificaat. In 2018 startte ze met een postgraduaat in Organisational Supervision aan Ashridge University, een specialisatie waarop ze zich de laatste 7 jaren van haar coach-carrière toelegt.

Leen coacht executives en management teams, ontwerpt blended learning leadership programma’s, begeleidt intervisies en is hoofdtrainer in certificerende coachopleidingen en ook in teamcoaching.

Donderdag 14 mei 2020 - Pieter Ruigewaard en William Wilson met 'Mannenkracht'

Tijdens deze interactieve lezing gaan Pieter Ruigewaard en William Wilson dieper in op het fenomeen 'Mannenkracht'. Het gaat over mannen met een gezonde balans tussen kracht en kwetsbaarheid. Mannen die krachtig staan voor hun eigen waarheid, eigen waarden en hun diepere verlangen.

 • Hoe komt het dat je als man steeds in dezelfde patronen valt in relaties?
 • Waarom heb jij een partner of net niet? Waarom heb je de partner die je nu hebt?
 • Hoe kan jij de communicatie in je relaties verbeteren?
 • Wat houdt jou tegen om een liefdevolle relatie te creëren? En waar komt een eventuele bindings- en/of verlatingsangst vandaan?

Mannen kennen vaak een scheiding tussen hart en bekken. Dan kent de man ofwel liefde, zorg en steun in de relatie en relateert de man voornamelijk vanuit zijn hart. De stoutste dromen blijven in deze relatie vaak in de schaduw. De bekkenenergie kan in dergelijke situaties gaan naar fantasieën (of porno) of (stiekem) naar een ander buiten de eigen partnerrelatie. In het tegenovergestelde geval kent de man in de relatie passie, vuur en seksualiteit maar het hart en dus de intimiteit is er niet (helemaal) bij. Vaak is er in dit geval sprake van kortstondige relaties omdat de verdieping van de relatie door gebrek aan intimiteit niet plaatsvindt.

Een man met mannenkracht heeft een goeie verbinding tussen hart en bekken. Hij beheert zijn bekkenenergie en weet dit voor zichzelf in liefde, speelsheid, passie en vuur samen te smelten.

Specifieke thema's en vragen die tijdens deze avond aan bod zullen komen:

 • Het stellen en bewaken van grenzen binnen een relatie (met partner, werkgever, vrienden...).
 • De balans tussen binnen en buiten; tussen geven en ontvangen.
 • Leren omgaan met bindings- en/of verlatingsangst.
 • Het creëren van een win-win situatie: 1 + 1 = 3.
 • De kracht van een liefdevolle relatie.
 • Je relatie met seksualiteit en het overstijgen van porno.

Over Pieter Ruigewaard en William Wilson

Pieter Ruigewaard en William WilsonPieter en William kennen elkaar al meer dan 20 jaar. Zij ontmoetten elkaar in 1996 in Amsterdam tijdens hun eerste trainingen op het gebied van hun persoonlijke ontwikkeling. Ze leerden dat ze een paar dingen gemeen hebben. Het gemis van de aanwezigheid van een vader en daarmee een mannelijk rolmodel. Ook kregen ze een zorgende rol naar hun moeder toe. Ze zien dat ze hierdoor kwaliteiten ontwikkelden, maar ook een hoge prijs betaalden.

William en Pieter zijn actief als therapeut en trainer en gefascineerd door het thema intimiteit en seksualiteit. In 2004 heeft William Wilson de eerste mannengroep opgericht. Zijn visie voor deze groepen is dat mannen vooral steun mogen zoeken bij mannen. Pieter werkt sinds 2016 als trainer voor de School voor Relaties. Sinds kort werkt Pieter ook samen met William voor de School. Samen geven zij de module 'Mannenkracht'.

Donderdag 25 juni 2020 - Marijke Leys met 'Oog in oog met kwetsbaarheid'

Ieder van ons ontwikkelt in zijn jeugdjaren bepaalde manieren om ervoor te zorgen dat we aanvaard worden in ons gezin en in de groepen waarin we leven. Op die manier beschermen we onze menselijke raakbaarheid.

In de termen van Voice Dialogue spreken we dan over subpersonen: stukken van onszelf die in een Voice Dialogue sessie een eigen fysieke plek krijgen. Tijdens zo een sessie krijgt de persoon zicht op de eigenschappen die hij ontwikkeld heeft. Bijvoorbeeld: zorg dragen voor anderen, de dingen goed willen doen, de dingen zelf doen, controle houden... En leert hij of zij toegang krijgen tot nieuwe eigenschappen zoals zelfzorg, leren dat iets goed genoeg kan zijn, delegeren, loslaten.

In een (coach)gesprek kan het gebeuren dat de onderliggende gekwetstheid bij de persoon zodanig groot is dat hij zich moeilijk kan loskoppelen van de bestaande patronen en blijft samenvallen met een bepaald gedrag. Iemand werd als kind bijvoorbeeld ernstig gepest en is nog steeds bang om in groep zijn mening te geven.

In deze interactieve lezing geeft Marijke Leys toelichting bij hoe je als coach, therapeut of gesprekspartner dan toch iets kan betekenen. Marijke staat stil bij de 'eerste hulp bij trauma' indien de persoon dissocieert of overspoeld wordt door pijnlijke emoties tijdens een gesprek.

Tijdens deze avond leer jij:

 • Het Voice Dialogue werkkader gebruiken om onderliggend trauma te herkennen en erkennen.
 • Wat je kan doen om een coachee te helpen om zelfinzicht en zelfcompassie te vergroten en beweging te creëren.
 • Welke interventies je kan inzetten indien het trauma zich manifesteert in een (coach)gesprek.

Over Marijke Leys

Marijke LeysMarijke werkt al 20 jaar als psychotherapeute en is mede-oprichter van Groepspraktijk De Kering in Tienen. In 2006 richtte zij het Voice Dialogue Instituut op waar ze sindsdien samen met een aantal door haar opgeleide trainers al meer dan 400 professionals in Vlaanderen en Nederland opleidde in deze werkmethodiek.

In het voorjaar van 2018 verscheen haar eerste boek ‘Oog in oog met kwetsbaarheid’ een praktisch vakboek voor coaches en therapeuten die in hun werk te maken krijgen met de trauma’s van hun cliënten.

 

online formulier

Data Najaar 2020

24 sep 2020
22 okt 2020
26 nov 2020
17 dec 2020

Wil jij graag spreken, of ken je iemand die zou kunnen spreken op YourCoach Café? Laat het ons weten op info@yourcoach.be!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!