YourCoach Café Gent - Volgende edities

Hier zijn de data en sprekers van de komende edities.

Data Voorjaar 2021

Klik op een datum voor meer uitleg.

Donderdag 25 februari 2021 - Philippe Vandevorst over 'De HOPE-methodiek'

In 2015 ontwikkelde Philippe Vandevorst de HOPE-methodiek. Een synthese van 30 jaar onderzoekswerk binnen het Timotheus Project. Honderden mensen volgden intussen de HOPE-intensive opleidingen. 35 HOPE-facilitators (psychologen, coaches en therapeuten) gebruiken de methodiek bij het begeleiden van mensen in hun privépraktijk.

HOPE is een nieuwe methode van persoonlijke transformatie, die zich kenmerkt door haar eenvoud, zachtaardigheid en effectiviteit. De methode vertrekt vanuit de grondbeginselen van het supra-mentale bewustzijn (de realiteit die het mentale overstijgt) en de psycho-energetische psychologie. HOPE biedt jou als coach een precieze en gemakkelijk toegankelijke praktijk die mensen helpt bij het transformeren van hun uitdagingen, het omgaan met hun emoties, het oplossen van relatieproblemen tot zelfs het overkomen van fysieke moeilijkheden.

Tijdens het YourCoach Café van februari geeft Philippe ons de basis van de HOPE-methodiek mee. Hij schets het kader, de achtergrond en de praktische toepassingen ervan. En neemt ons mee in ervaringsgerichte oefeningen, zodat we tastbaar kunnen ervaren hoe het werkt en wat het voor ons kan betekenen. De methode ondersteunt en helpt bij volgende vragen:

 • Hoe kan je de coachee begeleiden om alles wat zich aandient in zijn of haar ervaringswereld op te nemen en toe te laten? Waardoor hij/zij een groter gevoel van welzijn en vrijheid kan ervaren.
 • Hoe geraak je als coach af van het gevoel dat je iets moet controleren, dat je jezelf of de coachee “beter” moet maken?
 • Hoe kan je zorgen voor een diep gevoel van ontspanning en reset van het zenuwstelsel bij de coachee?

Het HOPE-proces lost de innerlijke scheidingen op die we tijdens ons leven hebben opgebouwd, en waarvan we niet eens beseffen dat ze er zijn. Om negatieve emoties of gedachten in stand te houden is een interne scheiding nodig. Als de innerlijke scheiding eenmaal is weggesmolten, kunnen de negatieve emoties zich niet meer handhaven. Als we elke vezel van onze gewaarwording volledig ervaren als Bewustzijn, lossen de rigiditeiten in onze persoonlijkheidsstructuur en onze oordelen (negatief en positief) op natuurlijke wijze op. Wat overblijft is “alleen maar aanwezigheid”.

De natuurlijke wijsheid die we zijn wordt meer beschikbaar, het leven wordt meer bevredigend en vervullend. Wie het HOPE-proces ingaat beseft al gauw hoeveel ‘geweld’ we onszelf in ons leven aandoen. Het geweld in de buitenwereld vertelt iets over hoe we met ‘geweld’ met onszelf en elkaar omgaan. HOPE is een fundamentele aanzet om op een nieuwe manier met onszelf en met onze coachees om te gaan.

Door het HOPE-proces:

 • smelten veel levensproblemen op natuurlijke wijze weg
 • neemt het gevoel van welzijn en innerlijke vervulling toe
 • komt de coachee tot een diepe ontspanning
 • krijgt hij/zij meer toegang tot zijn/haar natuurlijke wijsheid, medeleven, humor en creativiteit

P.S. De levensveranderende voordelen van de HOPE-methodiek zijn niet afhankelijk van enige spirituele interesse of geloof.

Over Philippe Vandevorst

Philippe Vandevorst (°1951) heeft van “intuïtie” een levenshouding en een vak gemaakt. Na zijn studies in economie en theologie volgde hij diverse opleidingen: Gestalt, NLP, PRH en tevens training in de US (Monroe Institute), in Frankrijk (Patrick Drouot), in Nederland (Ronald Van de Peppel). In 1988 verliet hij het klassieke onderwijs om zich alleen toe te leggen op sociocultureel volwassenwerk. Daarin specialiseerde hij zich in cursussen intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, zelfontplooiing, psycho-energetica, stervensbegeleiding over de dood heen. Hij is medeoprichter en lid van de kerngroep van het Timotheus Project (1993) dat zich toelegt op de studie van het supramentaal bewustzijn.

Donderdag 25 maart 2021 - Luk Dewulf over 'Kiezen voor talent in de liefde'

Gelukkige medewerkers én tegelijk zinvol bijdragen in de samenleving en de economie. Dat is de focus van de workshop tijdens ons YourCoach Café met Luk Dewulf. De workshop is gebaseerd op zijn gelijknamige boeken: “Ik kies voor mijn talent” en “Mijn baas kiest voor mijn talent”.

Wat is talent? Wat is het verschil tussen ‘talent’ en ‘talent in actie’. Hoe ontdek je je eigen talent? Hoe ontwikkel je het? Welke vaardigheden kun je leren om meer uit je talent te halen? En wat doe je met die dingen waar je echt niet goed in bent. Hoe neem je verantwoordelijkheid voor je resultaten door vooral jezelf te blijven? Luk Dewulf brengt een boeiend verhaal met veel concrete voorbeelden en illustraties. Naast boeken over talent schreef Luk Dewulf ook “Stop Burn-out”. Over energieverlies en burn-out. Vanuit een talentgericht, systemisch en relationeel perspectief.

Over Luk Dewulf

Luk studeerde Pedagogische Wetenschappen en is een pionier van het talent-denken in België en Nederland. Zijn boek ‘Ik kies voor mijn talent’ is al toe aan zijn 24e druk en zijn ideeën zijn wijd verspreid in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Daarnaast is hij auteur van “Stop Burn-out” een boek over burn-out dat in 2012 (toen nog “Help, mijn batterijen lopen leeg”) bekroond werd tot beste Learning & Development boek. Een bevlogen spreker die zijn publiek steeds weer raakt en aan het denken zet. Daarnaast is hij een talentenfluisteraar en talent- en burn-out coach.

Donderdag 22 april 2021 - Marnik Moenaert over 'Gelukkig, ik weet wat ik wil'

Alles is energie met bewustzijn.

Marnik Moenaert is Energetisch Bewustzijnscoach. Vanuit zijn opleidingen zoals o.a. bewegings-, ademhalings- en hypnotherapie, werd het voor hem als snel duidelijk dat “alles energie is in combinatie met bewustzijn”. Tijdens de eerste editie van het nieuwe YourCoach Café-jaar, neemt Marnik je mee op een energetische trip. Een inspiratie en belevenisavond waar hij je laat ervaren hoe je je energie kunt laten stromen doorheen verbondenheid met anderen en hoe je tot meer levensvreugde & zingeving komt op je werk, in je relaties en in je persoonlijke ontwikkeling.

We blikken terug op een bewogen jaar en stappen met een frisse kijk het nieuwe jaar in. Tijdens deze reis komen we langs bestemmingen zoals: het realiseren hoe je nu na de Corona pandemie in het leven staat, wat je nu werkelijk wil en wat je gelukkig maakt. Met als uiteindelijke eindbestemming: bewustwording.

In het kort – wat kan je verwachten van de avond?

 • Je gaat op zoek naar je geluk: wie je bent, wat je weet en wat je wil.
 • Inzicht in jouw spiritueel leven.
 • Je leert jouw evenwicht herkennen en waar je grenzen liggen & hoe je die kan aangeven.
 • Je maakt contact met THEOS (de goddelijke vonk) & je leert om de wet van de aantrekkingskracht te vatten, te creëren en te besturen. Zodat wanneer iets op je pad komt:
  • Je de frequentie kan verhogen – want iedereen heeft een persoonlijke trillingsfrequentie die onthult wie hij of zij is. Hierbij wordt de energiewereld van onze geest, gedachten en emoties vaak over het hoofd gezien, terwijl werkelijk alles in het leven doordrongen is met vibrerende energie.
  • Je een bestelling kan plaatsen in het Universum waarin je voor jezelf op een pure manier een situatie of doel voorstelt in de juiste energie.

De praktische uitwerking van de avond:

 • Onszelf & de anderen welkom leren heten & groei toewensen
 • Centrale as-meditatie (uitlijnen hoofd-hart-buik)
 • “Anders” leren ademen: energetisch ademen vanuit jouw etherisch hart, thuiskomen, …
 • Contact maken & praten met je innerlijke stem
 • Kennismaken met ons ego & verzoenen (stoppen met vechten tegen jezelf)
 • Testen van ons spiritueel niveau
 • Kort ritueel (lezen) om je energie te reinigen en je ziel op te poetsen
 • “Anders” leren kijken naar jezelf, de andere, je omgeving, de wereld (toegepast op wat wij hebben ervaren tijdens de Corona periode).
 • Visualiseren: de techniek van visualisatie aanleren en bestellingen plaatsen in het Universum

Over Marnik Moenaert

In het dagelijkse leven begeleidt Marnik artiesten op hun pad als holistisch georiënteerd spirituele coach (www.enelpee.eu). Daarnaast is hij stuurman van het Gents centrum ABC, de Ark voor Bewustzijn & Creatie, waar hij samen met gelijkgestemde coaches energetisch & artistiek werk verricht (www.centrumabc.be ).

Donderdag 20 mei 2021 - Filip Raes over 'Weg van piekeren'

Piekeren is geen pretje. Het brengt allerlei ellende met zich mee, en kan zelfs uitmonden in een angststoornis of depressie. Toch ben je er midden in een piekerbui vaak van overtuigd dat je, door te blijven tobben, een oplossing zult vinden voor zaken waar je in vastzit. Het tegenovergestelde is waar: door al dat gepieker blijf je juist vastzitten in je hoofd, en kom je maar zelden tot actie of oplossingen. Het leven staat op pauze en intussen begin je jezelf alleen maar slechter te voelen.

Tijdens het YourCoach Café van mei beschrijft Filip Raes hoe hij, als gedragstherapeut, werkt met piekeren. Al kun je piekeren nooit helemaal uit je leven bannen, je kunt er wel anders mee omgaan. Door het piekeren sneller op te merken en op die momenten sneller over te gaan tot actie, leg je het piekeren lam. Er komt meer ruimte in het leven voor dingen die er echt toe doen. Tijdens deze interactieve avond vertelt hij in heldere stappen hoe je een nieuwe weg inslaat. Hoe meer je die nieuwe weg bewandelt, hoe breder die wordt en hoe meer je jezelf bevrijdt.

Over Filip Raes

Filip Raes is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar psychologie aan de KU Leuven. Hij doet wetenschappelijk onderzoek naar wat mensen kwetsbaar maakt voor emotionele problemen zoals depressie en angst. Hij richt zich daarbij vooral op de rol die piekeren speelt. Hij is een gewaardeerd opiniemaker en veelgevraagd spreker in Vlaanderen en Nederland.

Donderdag 24 juni 2021 - Ilse Bal en Bart Klein over 'Moeilijke gesprekken: eerst begrip, dan argumenten'

Je team informeren dat er geen bonus in zit dit jaar. Een collega aanspreken op een vervelende gewoonte. Medewerkers die niet luisteren of die boos of teleurgesteld reageren op feedback. Een klant die zijn eisen stelt. Elke persoon heeft in zijn werk te maken met uitdagende gesprekken.

Ondanks het feit dat je vaak al communicatieopleidingen achter de rug hebt, blijven moeilijke gesprekken een heikele klus. Onze natuurlijke neiging is te gaan argumenteren maar de kern van het gedrag van de ander is dat hij zich te kort gedaan voelt. Hoe kan je nu zo een gesprek constructief laten verlopen zodat jij kan zeggen wat je wil en je gesprekspartner er een goed gevoel bij overhoudt?

Daarmee gaan we aan de slag in deze workshop. Je krijgt handvatten om dergelijk gesprek succesvol aan te pakken en we gaan we samen experimenteren en nieuw gedrag inoefenen. Geen blabla maar doen!

 

online formulier

Wil jij graag spreken, of ken je iemand die zou kunnen spreken op YourCoach Café? Laat het ons weten op info@yourcoach.be!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!