YourCoach Café Gent

YourCoach organiseert maandelijks een lezing te Gent voor coaches en mensen die geïnteresseerd zijn in coaching en hun persoonlijke ontwikkeling.

Op voorhand inschrijven is niet verplicht maar wel aangeraden!

online formulier

Donderdag 21 november 2019
Bart Deconinck met 'Mannen en vrouwen: de paradox van liefde en haat'

In deze workshop gaat Bart De Coninck aan de slag met het veelbesproken thema - 'Mannen en vrouwen: de paradox van liefde en haat'.

  • Wat is liefde?
  • Zijn mannen en vrouwen gelijk? Of net verschillend?
  • Welke van mijn behoeften dient mijn partner – en in uitbreiding daarvan de wereld rondom mij - te vervullen en voor welke ben ik zelf verantwoordelijk?
  • Wat is efficiënter communiceren in dit kader?
  • Dienen we meer tijd voor onze relatie uit te trekken of net minder?
  • Wat maakt intieme relaties voor velen onder ons zo belangrijk? En soms zo moeilijk?

Bart laat ons proeven van de nieuwe methode voor bewustzijnsontwikkeling: ‘Reconstructive’. Het is gegroeid uit het familieopstellingenwerk van Hellinger en sjamanistische bewustzijnsverruiming.

Vanuit het geboorteproces en onze eerste levensjaren dragen wij negatieve beelden, angsten, en remmingen mee. Binnen deze beperkte beelden zien en voelen we onze potentie en kracht niet. We worden behoeftig of lusteloos, gefrustreerd, gestresseerd, ziek, verslaafd, op zoek naar prikkels,... In Reconstructive verruimen we onze bestaande beelden, waardoor onze perceptie verandert.

Reconstructive opent geleidelijk aan onze blik op wat er zich achter onze maskers en oude beelden bevindt. Onze grootste uitdaging is om de overlevingsmodus – dat wat wij onszelf aanleerden om ons aan te passen – te transformeren. Zo kunnen wij stilaan toegang krijgen tot een laag binnenin, die buiten tijd en woorden ligt. Van daaruit kunnen wij meer respect opbrengen voor onszelf, voor ons eigen leven en voor al wat leeft. Dit concept kan enkel begrepen worden binnen de kern van ons mens-zijn. Zo vinden we wat sommigen geluk of tevredenheid noemen

Over Bart Deconinck

Bart DeconinckZelf heeft Bart vele waters doorzwommen. Hij heeft als arts gewerkt, als psychotherapeut, gestalttherapeut en als relatietherapeut en werkt nu sinds enkele jaren voornamelijk als facilitator, trainer en opleider in systemisch en reconstructief werk.

Hij is de oprichter van Eigenkleur, groepspraktijk en centrum voor bewustzijnsontwikkeling – individuele begeleiding, relatiebegeleiding, begeleiding van teams & organisaties, workshops, training programma's.

Hij is tevens de directeur van Reconstructive School België, de Belgische tak van de internationale school voor reconstructive, opgericht door Carola Castillo (RIIHS - Reconstructive Internationale Integrative Holistic School).

 

online formulier

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!