Verbindende Besluitvorming in Organisaties
Verbindende Communicatie is in Vlaanderen en Nederland een welbekend concept, gebaseerd op de Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Als verfijning hierop ontwikkelde Human Matters Verbindende Besluitvorming om efficiënt en via verbinding tot een goede besluitvorming te komen. De techniek is bruikbaar bij elk overleg.
Het uitgangspunt bij Verbindende Besluitvorming is dat een brede aanvaarding essentieel is voor een goede beslissing. Unieke vragen, het gewicht van bezwaren en hun argumentatie wijzen de weg naar creatieve oplossingen. Door een alternatieve vorm van afstemmen, gebaseerd op de kennis en ervaring van een groep mensen, wordt snel duidelijk welk besluit de meeste kwaliteit levert en past in het moment.
Tijdens deze lezing geeft Erwin een kijk op de basics en de technieken van Verbindende Besluitvorming:
- De belangrijke aandachtspunten voor een duidelijke, respectvolle communicatie.
- Hoe effectieve communicatie ontstaat door een bewuste interne dialoog.
- Hoe Verbindende Besluitvorming werkt ook al heb je er geen cursus over gevolgd
- Hoe leidinggevenden hun voordeel hiermee kunnen doen.
Erwin Tielemans begon meer dan 15 jaar geleden met de eerste workshops, ondertussen is Verbindende Communicatie niet meer weg te denken uit het aanbod van bedrijven of overheidsdiensten. Het is als een Zwitsers zakmes dat inspiratie geeft voor situaties waar mensen bewust willen communiceren.
Over Erwin Tielemans
Erwin is bezieler bij Human Matters. Nog voor zijn carrière als leraar begon Erwin met het inspireren van leiders in de jeugdbeweging. De laatste 25 jaar was hij werkzaam voor NGO’s en internationale bedrijven als communicatietrainer, coach en bemiddelaar/facilitator. Hij publiceerde een twintigtal boeken in meerdere talen waaronder ‘Verbindende Communicatie werkt.’ en ‘Verbindende Besluitvorming werkt.’
Erwin leeft en werkt vanuit het plezier in het leven. Mensen ondersteunen in persoonlijke ontwikkeling en transformatie doet hij met passie. Het humanistisch psychologisch gedachtegoed vormt hiervoor de basis.