Wat zou jij doen met meer durf?

Beste,

Wat zou jij doen met meer durf?

Het is een steeds terugkerend patroon in coachings. Wat het thema ook is: werk, relatie, lichaam... We willen vanalles maar durven niet. We beslissen dat iets moet veranderen en hoe - en beginnen dan te twijfelen. Het hoofd overtuigt ons van alle goede redenen waarom het geen goed idee is en blijven vasthangen in verlamming. En dan zijn we kwaad op onszelf dat we het niet gedaan hebben! En de cyclus begint opnieuw.

Meer en meer merk ik hoe bepaalde zaken die mensen doen op niet-durven wijzen - zelfs al lijkt het iets helemaal anders. Een subtiel voorbeeld is 'het niet weten'. Wat is het voordeel van niet te weten wat je wil? Wat levert het op dat je niet aanvoelt wat beter is voor jou, of waar je passie ligt? Misschien wel dat je er dan geen verantwoordelijkheid voor hoeft te nemen, dat je er niks aan hoeft te doen. Dat je je comfort en zekerheden niet op het spel hoeft te zetten.

Vaak wanneer we wat dieper graven, blijkt dat mensen maar al te goed weten wat ze willen en nodig hebben. "Maar dat is niet realistisch, dat doe je toch niet, wie weet ben ik het na 1 week beu..." - dit soort uitspraken komen dan tussen de persoon en diens verlangen staan. Op zoek dan maar naar andere, acceptabele maar fundamenteel minder juiste opties. Op één of andere manier komt het vaak neer op de 'alles behalve dat' juiste keuze, of een reeks 'OK dan maar...' mindere opties.

Lize wist niet wat te studeren. Ik vroeg haar de opties op te schrijven. Er kwamen er 3 op het blad. Ze zei: "Eigenlijk wil ik bevestiging." Bleek dat ze iets wilde volgen dat niet de nodige professionele vooruitzichten bood. Toen ik vroeg wat ze professioneel wilde doen, wist ze het niet. Toen we wat dieper gingen, wist ze het wel: een dansschool. Maar tegelijk kwamen er allerlei stemmetjes van 'dat is toch geen carrière' en 'er zijn al zoveel dansscholen'. Ze besefte dat ze het eigenlijk wel helder had, maar dat ze niet durfde. Zou ze ervoor gaan, of het veilige pad kiezen?

Het is voor mij een tragedie wanneer ik mensen zie verteerd worden door een diep weten en verlangen naar iets bepaalds, en tegelijk vast te hangen in hun angst - en de mistige constructies die ze opwerpt om ons het gevoel te geven dat de weg heel lang, lastig en complex is. Dat kan jaren duren, de tijd tikt verder en onze dromen teren weg.

Daarom zie ik het ook als mijn missie om mensen uit te dagen. Om de nare waarheid naar boven te halen: je weet het wél, en begin nu maar (of laat het bewust en definitief gaan). Zoveel mogelijk probeer ik mensen in mijn gesprekken zelf te laten durven. Het lichaam een moment van durf te laten ervaren - onze briljante hersenen weten namelijk niet het onderscheid tussen reëel en ingebeeld, ze weten enkel dat we iets ervaren en plakken daar een betekenis op.

Daarom ook dat we de komende Opendeurdag helemaal in het teken van Durf zetten, en het omgaan ermee. 5 gratis workshops, van 10 tot 16u, met ertussenin speed- en Wandercoachings. Een uitgelezen kans om ons te leren kennen, maar evengoed om bij te komen leren over jouw eigen angsten en om uitgedaagd te worden in je durf. Iedereen welkom, van nieuwsgierige onbekende tot oudgediende!

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Bekijk zeker ook eens ons Instagram-kanaal, met regelmatig inspiratie.
En ons YouTube kanaal, waar wekelijks nieuwe video's op verschijnen.

Opendeurdag op zaterdag 22 september 2018

Op zaterdag 22 september 2018 openen we als vanouds de deuren van Loft 26 voor een volledige dag vol gratis workshops en speed coachings. Het thema dit jaar is 'Durf!'. Ontmoet ons team, ontdek de opleidingsruimte en ervaar onze werkwijze. Hét event om je najaar goed in te zetten.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Durf jij jezelf in onzekerheid onderdompelen? (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: Durf jezelf in vraag stellen (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Stress & Burn-out: Durf jezelf te zijn (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Durf dromen omzetten in realistische doelen (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Durf jij opgeven? (Benjamin Ball)
16u-18u - Receptie

  Meer info over de YourCoach Opendeurdag

  Schrijf je hier in voor de YourCoach Opendeurdag

Opendeurdag 22 september 2018
Verdiepingscursussen tot coach

Je praktijk als coach verdiepen? Bekijk dan zeker eens de 2 diepgaande en verrijkende master classen Creatief-Fysiek Coachen en Systemisch Coachen.

Master Class Creatief-Fysiek Coachen

Master Class Creatief-Fysiek CoachenCreatief-Fysiek Coachen is een speelse en verrassend effectieve, diepgaande manier van werken. Je leert sessies neerzetten die het bewuste maar vastgelopen weten overstijgen.

Je maakt de vraag fysiek binnen in de sessie en brengt zo het patroon naar boven. Daarmee kan je aan de slag om beweging bij je klant op gang te brengen. Het is een directe en krachtige weg naar nieuwe perspectieven. Tegelijk houdt het altijd de openheid en klantgerichtheid aan die eigen is aan klassieke coaching volgens ICF-standaarden.

4 & 5 okt en 8 & 9 nov 2018

  Meer informatie en inschrijven

Master Class Systemisch Coachen

Master Class Systemisch CoachenIn het systemische gaat men ervanuit dat iedereen individueel probleem, een oplossing is voor iets dat in diens systeem (familiale achtergrond, werkomgeving, woonplaats, groepen...) om aandacht vraagt.

In de Master Class Systemisch Coachen leer je kijken naar dide diepere stromingen en invloeden die onder de oppervlakte spelen. Voor de coach is het een bijzonder waardevolle aanvulling in gesprekken. Veranderingen vanuit de systemische laag werken vaak op veel gebieden en over lange termijn door.

16 okt, 13 nov, 4 dec 2018 en 15 jan 2019

  Meer informatie en inschrijven

YourCoach Café op donderdag 20 september 2018

Job HulshoffOok dit najaar hebben we weer een prachtige en diverse reeks sprekers voor je in petto! We beginnen met Job Hulshoff over 'Reconstructief werk' op donderdagavond 20 september.

In deze workshop vertelt Job Hulshoff ons over reconstructief werk, een manier van werken gegroeid uit het systemisch opstellingenwerk. Job leert ons ons lichaam te gebruiken om inzichten te verwerven en te leren. Door intensief lichaamswerk en het groepsproces ontstaan er bewegingen op quantum-niveau in onze cellen. Onze beelden verruimen en onze perspectieven veranderen. In dit expansief veld komen lichaam, verstand en geest samen tot integratie. Van daaruit kunnen we dan dagdagelijkse conflicten anders benaderen en oplossingen vinden.

  Lees meer en schrijf je in

We zoeken een Marketing Maniak

Als toonaangevend coachbedrijf in volle groei hebben we iemand nodig om mee de schouders te zetten onder onze meerdere projecten rond coaching en persoonlijke ontwikkeling.

We zoeken een Marketing Maniak

  Bekijk hier de video

  Bekijk hier de vacature op op de website van de VDAB

Agenda opleidingen najaar 2018

Vanaf september beginnen er opnieuw verschillende cycli opleidingen.

Opgelet! Verschillende opleidingen zijn reeds volzet. Vlug inschrijven is dus de boodschap.

20 september Integrale Coaching Professional

In het Professional Programma leer je hoe je als coach permanente verandering kan brengen van in de dieperliggende oorzaken van je klanten. Je krijgt een dieper inzicht in het verloop van een sessie, in de problematiek van een vraag, in het benaderen van een probleem of situatie.
11 dagen
VOLZET
24 september Stress en Burn-Out Adviseur

In deze krachtige en praktische tweedaagse ontdek jij hoe je een effectief stressbeleid kan uitwerken en implementeren binnen jouw organisatie.
2 dagen
27 september NLP Practitioner

Ontdek de principes van betere communicatie, doelen. Krijg via je zintuigen toegang tot je onderbewuste en herprogrammeer je leven. Een uniek traject met internationaal erkend certificaat.
8 dagen
8 oktober Loopbaancoach

Begeleid mensen bij werkvragen, en meer. Deze opleiding zit vol verrassende en effectieve coachformats voor krachtige inzichten en professionele omwentelingen.
7 dagen
10 oktober Stress en Burn-Out Coach

Begeleid mensen individueel bij het omgaan met stress en het vermijden of herstellen van burn-out. Een mulitmethodische reis door de verschillende aspecten van dit eigentijdse fenomeen.
7 dagen
VOLZET
11 oktober Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen
20 oktober Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
VOLZET
26 november Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques