Ben je wel voldoende voorbereid?

Beste,

Er verandert iets wanneer het schooljaar herbegint. Alsof een film die op pauze stond, die plots weer begint te spelen. Geluid en beweging hervatten, en sleuren je mee.

Dat soort periodes van reflectieve rust, en de daarop volgende beweging, komen regelmatig voor in het leven. Paulo Coelho zegt hierover: "In tijden van vrede, scherpt de krijger (van licht) zijn zwaard." Dat geloven wij ook: de stille periodes zijn de voorbereiding van de actie. Hoe beter voorbereid, hoe vlotter alles zal lopen. Stephen Covey noemt dat 'sharpening the saw'.

Vergelijk het met een al dan niet proper huis. Vertrek je 's morgens in een haast met de afwas nog in de pompbak en het eten uit, dan kom je thuis naar afwas en vliegjes. Dat vertraagt je avond, waardoor je mogelijks andere dingen laat liggen. Zo ontstaat een cyclus van rommel en haast. Slaag je erin de cyclus te keren, bijvoorbeeld door één keer alles goed op te ruimen en een ochtendroutine in te plannen – en te volgen – dan ontstaat rust en helderheid.

De voorbereiding is de voorbereiding van de volgende voorbereiding. We menen het :) Lees gerust opnieuw. Wat jij nu doet, is een voorbereiding op wat volgt. Dat zal de invloed van jouw voorbereiding nu ondergaan, en daarmee invloed uitoefenen op wat daarna komt. Alles wat je nu doet, legt de fundering van wat volgt.

Dat legt mogelijkheden – en verantwoordelijkheid – bij dit moment. Nog een uurtje TV kijken? Dat zal ook je morgen erop beïnvloeden, en dat op zijn beurt weer de avond die volgt. Niet ideaal als je bijvoorbeeld na je uren en bedrijf probeert op te starten, of kwali-tijd door te brengen met geliefden.

In kort: loop je voor of achter op je eigen levensplan? Het verschil ligt soms in een half uur vroeger slapen of opstaan, en de zaken georganiseerder aanpakken. Dat geldt voor de overgang van zomervakantie naar schooljaar, maar dus ook van nacht naar de volgende dag. En van het ene moment naar het andere. De kansen om je 'achterstand' weg te werken zijn voortdurend aanwezig. Evenals de uitnodiging om weer weg te glijden.

Vandaar onze lijfspreuk: kleine dagelijkse cultivatie maakt meer verschil dan éénmalige grote beslissingen. Het is de dagelijkse gewoonte die de basis legt voor de grote veranderingen, zelden omgekeerd.

Wat zal jij vanaf nu dagelijks cultiveren?

Mocht je daarin wat ondersteuning kunnen gebruiken, je weet ons te vinden.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Help ons met Google review

Onlangs kwamen we te weten dat we het in Google beter kunnen doen, als we Google Business Reviews hebben. Dat zijn die 5 sterretjes die je naast zaken ziet wanneer je iets opzoekt in Google. Dat geldt dus niet enkel voor hotels en restaurants, maar ook voor bedrijven zoals het onze (en het jouwe?).

Daarom willen we jou warm oproepen om een Google review te laten. Liefst met zoveel mogelijk sterren :)

De procedure is eenvoudig:

  • Typ in Google 'Yourcoach' in. Normaal komen wij bovenaan.
  • In de rechterbalk staat 'Een recensie schrijven'.
  • Klik hierop.
  • Geef eerst het aantal sterren in dat je ons wil geven. Wees niet spaarzaam, Google gebruikers zijn meedogenloos in hun inschatting.
  • Mogelijks voeg je een tekstje toe waarin je beschrijft wat je zo goed vindt aan wat we doen.
  • Klik op 'Posten'.
  • Hartelijk dank!

Zijn wij jouw klant of kennis? Laat ons iets weten en wij maken ook een Google Review bij jou.

Opendeurdag op zaterdag 23 september 2017

Op zaterdag 23 september openen we als vanouds de deuren van Loft 26 voor een volledige dag vol gratis workshops en speed coachings. Het thema dit jaar is 'In beweging komen'. Ontmoet ons team, ontdek de opleidingsruimte en ervaar onze werkwijze. Hét event om je najaar goed in te zetten.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Wat houdt je nog tegen? (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: Transformeren van overtuigingen (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Stress & Burn-out: Vanuit overdrive naar rust (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Top 10 strategieën en gewoontes van succesvolle Bewegers (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Doe het nu! (Benjamin Ball)
16u-18u - Receptie

  Meer info over de YourCoach Opendeurdag

  Schrijf je hier in voor de YourCoach Opendeurdag

Opendeurdag 23 september 2017
YourCoach Café najaar 2017

We eindigden het seizoen voorjaar 2017 met Wim Vrolijk, die ons de Spectrum Energiemeting liet ervaren. Dat is een erg concrete manier om energiebronnen en -lekken te meten, bij individuen en teams.

  Lees hier het verslag

Ook dit najaar hebben we weer een prachtig aanbod sprekers voor je op de vertrouwde donderdagavonden eens per maand.

  Bekijk hier het volledige overzicht Najaar 2017

Donderdag 21 september: An Goeminne met 'Waar hoop je op?'

We gaan van start met An Goeminne op 21 september met 'Waar hoop je op?' Ze exploreert hoe hoop werkt, en hoe je mensen – in coachprocessen - weer hoop kan laten ervaren.

  Lees meer en schrijf je in

Alle YourCoach Café verslagen

Hier vind je ALLE verslagen van YourCoach Café, van de eerste editie tot nu. Toch al een mooie collectie!

  Bekijk hier alle verslagen

YourCoach werft aan!

We kijken vol hoop en vertrouwen naar de toekomst, en breiden onze werking uit. We gaan op zoek naar een aantal profielen, je kan ze op onze website vinden. Deze maand focussen we vooral op twee profielen: Freelance Trainers en Marketing Expert.

Aanmelden met CV kan bij info@yourcoach.be. Vermeld duidelijk de functie(s) waarvoor je solliciteert, en voeg alvast je CV en motivatiebrief toe. Wij sturen zo snel mogelijk een antwoord.

Freelance Trainers

Wij zoeken ervaren trainers die hun expertise kunnen en willen inzetten – en uitbouwen – bij YourCoach. Concreet bouwen we een team op dat we kunnen inzetten voor geselecteerde en/of grotere opdrachten bij bedrijven, overheden... Dit in verschillende domeinen rond persoonlijke ontwikkeling: communicatie, leiderschap, coaching... Andere, gerelateerde domeinen kunnen mogelijks ook. Zicht op langetermijn samenwerking en verdere projecten.

  Schrijf je hier in

Marketing Expert

Wij zoeken een expert in marketing voor het uitbouwen van de YourCoach brand, en zijprojecten. In tweede instantie ook de marketing voor onze klanten, en begeleiding + opleiding geven rond marketing. Wij verwelkomen eigen ideeën en projecten. Er zijn veel groeimogelijkheden, dus we willen iemand met talent en ambitie die samen met ons iets wil uitbouwen!

  Bekijk hier de vacature

Agenda opleidingen najaar 2017

Vanaf september beginnen er opnieuw verschillende cycli opleidingen.

Opgelet! Verschillende opleidingen zijn reeds volzet. Vlug inschrijven is dus de boodschap.

Er is een extra reeks Integrale Coaching Essentials voorzien vanaf 25 oktober 2017 (op woensdag).

5 oktober Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
VOLZET
29 september NLP Practitioner

Ontdek de principes van betere communicatie, doelen. Krijg via je zintuigen toegang tot je onderbewuste en herprogrammeer je leven. Een uniek traject met internationaal erkend certificaat.
8 dagen
VOLZET
7 oktober Loopbaancoach

Begeleid mensen bij werkvragen, en meer. Deze opleiding zit vol verrassende en effectieve coachformats voor krachtige inzichten en professionele omwentelingen.
7 dagen
Nog 2 plaatsen
20 september Stress en Burn-Out Adviseur

In deze krachtige en praktische tweedaagse ontdek jij hoe je een effectief stressbeleid kan uitwerken en implementeren binnen jouw organisatie.
2 dagen
4 oktober Stress en Burn-Out Coach

Begeleid mensen individueel bij het omgaan met stress en het vermijden of herstellen van burn-out. Een mulitmethodische reis door de verschillende aspecten van dit eigentijdse fenomeen.
7 dagen
Nog 1 plaats
5 oktober Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
Extra reeks
25 oktober Coachend Leiderschap Turbo

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques