Hoe zit het met jouw basics?

Beste *|VOORNAAM|*,

Het zal je niet ontgaan zijn: zowel Tom als ik zijn ondertussen Master Certified Coaches. Daar zijn we erg trots op!

Maar het doet ons ook nadenken: Wat onderscheidt ons van andere coaches? Welke ongelofelijke technieken maken ons 'Master'?

Als ik kijk naar het materiaal dat we in onze coachopleidingen meegeven, is er niet veel meer dan dat. Wij beschiken niet over geheime 'geavanceerde technieken' die we niet prijsgeven. Integendeel, we delen alles dat we zelf gebruiken.

Het verschil zit in hoe diep de houdingen en vaardigheden van onze stiel in ons geworteld zijn. Je kan een coachtechniek met je hoofd begrijpen, maar beheers je die tot in elke cel van je lijf? Tussen die twee ligt een wereld van herhaling en verdieping waaraan je een leven kan wijden - wat trouwens is wat Tom en ik doen.

In de uitvoering van om het even welke vaardigheid zitten verschillende stadia en lagen. De basisvaardigheden kan je blijven herhalen en bijschaven, er zit een oneindige verdieping en nuance in. Elke keer ik de Essentials geef, word ik geconfronteerd met zaken die roestig of slordiger geworden zijn in mijn eigen gesprekken. Of ik ontdek een nieuwe laag in wat ik al kon en deed. Daarmee ga ik dan aan de slag om het in mijn praktijk te integreren.

Wanneer je de basisvaardigheden tot in de puntjes beheerst, ontstaat er magie. Het is de paradox van de eenvoud, of zoals chef Mo Aoulad zei:

"Wie met eenvoud indruk wil maken, moet zijn vak, in al zijn facetten,
tot in de puntjes beheersen"

Dat geldt voor alle meesters in hun vak. Kevin Durant bijvoorbeeld, één van de top basketballers in de wereld. In de laatste minuut van een beslissende wedstrijd leidt hij zijn team steevast naar de overwinning met een prachtig uitgevoerde driepunter. Die worp is een basisvaardigheid die alle basketters aanleren, maar wat maakt dat Kevin Durant dit zo moeiteloos uitvoert, ook wanneer de druk hoog is? Zijn antwoord is dat hij die ene worp al zijn hele leven oefent.

John Wooden, een befaamde basketbalcoach, verwoordt de essentie hiervan heel mooi: "Champions are brilliant at the basics".

Als ik Tom aan het werk zie, zie ik vooral een vloeiendheid, een naturel. Het ziet er allemaal zo gemakkelijk uit. Als coachopleider zie ik ook dat er in zijn gesprekken veel zaken niet misgaan. Waar anderen vastlopen, weet Tom vooruitgang te boeken.

Dus die titel Master Certified Coach ontving hij verdiend - omdat hij de basics als coach door en door beheerst.

Hoe zit het met jouw basics?

Zijn ze doorheen de jaren wat onder het stof geraakt? Wil je ze bijschaven en verdiepen? Dan weet je ons te vinden.

Met warme groeten,

Benjamin en het yourcoach team

Bekijk zeker ook eens ons Instagram-kanaal, met regelmatig inspiratie.
En ons YouTube kanaal, waar wekelijks nieuwe video's op verschijnen.

YourCoach café op donderdag 25 oktober 2018

Vorige maand ontvingen we Job Hulshoff, die ons onderhield over Reconstructief Werk, een nieuwe manier van bewustzijnsontwikkeling.

  Lees hier het verslag

Donderdag 25 oktober 2018
Emilie De Puydt met 'Goed gezien!

Emilie De PuydtDeze maand hebben we opnieuw een bijzondere spreekster te gast op het Yourcoach Café. Op donderdagavond 25 oktober ontvangen wij Emilie Depuydt met het thema 'Goed gezien!'.

De insteek van deze avond is hoe jij jezelf, als persoon of als ondernemer, aan de wereld kan laten zien. Volgens Emilie heb je daar twee vaardigheden voor nodig: kunnen omgaan met afwijzing én controle kunnen loslaten. Twee pittige thema’s die wij als coach in onze praktijk ook vaak tegenkomen.

Het lijkt misschien moeilijk om deze vaardigheden te beheersen maar volgens Emilie gaat het gemakkelijker wanneer je contact maakt met de grootsheid in jezelf. Hoe je dat doet komt ze ons graag vertellen tijdens het Yourcoach Café.

  Lees meer en schrijf je in

Extra editie: Integrale Coaching in Koningsteen

Vanaf november kan je bij YourCoach de opleiding Integrale Coaching Essentials volgen in Koningsteen! Integrale Coaching slaat de brug tussen de klassieke meetbare, rationele coachmethodes en de intuïtieve, creatieve manieren van werken. Begeleid mensen op gebieden waar het weten het laat afweten.

De opleiding helpt je snel op weg om praktisch aan de slag te gaan met coaching. Je leert de standaardtechnieken, maar met een twist: wij geven je de essentie ervan mee, met minder bekende nuances waarmee je onmiddellijk op een natuurlijke manier mensen kan begeleiden. Dit als coach, leidinggevende maar ook als collega, familielid of partner.

Data: 15 & 16 nov 2018, 29 & 30 nov 2018 en 10 & 11 jan 2019
Koningsteen, Kapelle op-den Bos

  Meer informatie en inschrijven

GEZOCHT! Klanten voor ICF-Coachgesprekken

We zijn op zoek naar mensen die een gratis gesprek willen bij ons. Deze gesprekken worden opgenomen en de beste ervan gebruikt voor de ICF-Certificatie van onze opleiding Integrale Coaching.

Een gesprek is éénmalig en duurt zo’n 45 minuten. De nadruk ligt op het verbale (gezien het feit dat het gesprek opgenomen wordt).

Wil jij je wel eens laten coachen door ons? Hier is je kans! We verwachten wel een concrete coachvraag.

  Meld je aan voor een gratis ICF Coachgesprek

Nieuwe opleiding: Orthomoleculaire Essentials

Orthomoleculaire EssentialsVanaf februari 2019 bieden wij Samen met BIOK een vervolgtraject aan voor stress en burn-out coaches. BIOK biedt als Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis wetenschappelijke en toepasbare inzichten bij wat er aan de grondslag ligt van chronische stress en burn-out.

Vanuit hun brede ervaring en kennis kunnen we een onmisbare en complementaire benadering bieden van hoe om te gaan met burn-out in jouw coachingpraktijk. Stress en uitputting spelen immers in op meerdere fysiologische lagen (hormonaal, zenuwstelsel, vertering,...) en kunnen dus niet losgekoppeld worden van het psychologische en mentale aspect.

Het programma loopt over 5 dagen en is bedoeld als orthomoleculaire onderbouwing voor wat er onderliggend en fysiologisch speelt bij burn-out, chronische stress en de daarbij horende vermoeidheidsklachten.

  Meer informatie en inschrijven

Loopbaanbegeleiding YourCoach
Kortlopende trajecten die nog dit najaar starten

Wil je nog dit najaar een kortlopende training volgen bij YourCoach? We zetten ze hier op een rijtje.

NLP Bootcamp

NLP BootcampNLP of voluit NeuroLinguïstisch Programmeren, is een methode voor communicatie en innerlijke verandering. Het is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen. Het fundament: je ervaring is je eigen schepping.

In deze krachtige introductie van één dag leer jij enkele snelle en efficiënte NLP technieken waarmee je direct aan de slag kan. Je leert anders te kijken naar je eigen ervaringen en herinneringen. Je krijgt een inzicht in hoe je je beleving kan herprogrammeren, en dieperliggende gewoontes aanpakken.

Datum: Dinsdag 23 oktober 2018

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Assertiviteit en Grenzen

Assertiviteit en GrenzenOp welke gebieden laat jij anderen te ver gaan? Zou jij ook graag wat sterker in je schoenen staan?

Deze opleiding combineert het innerlijke werk met uiterlijke uitdagingen. Met andere woorden: we gaan er niet gewoon over zitten praten. Als jij assertiever wil worden, vraagt dat een confrontatie met zaken die oncomfortabel en spannend zijn. Die kan je in deze opleiding, met begeleiding en in een veilig kader, aangaan.

In deze uitdagende en praktische ervaring van één dag neemt meestercoach Benjamin Ball je op sleeptouw naar meer assertiviteit.

Datum: Dinsdag 20 november 2018

  Meer informatie en inschrijven

Opleiding Coachend Leiderschap

Opleiding Coachend LeiderschapNiet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

Data: 26 en 27 november 2018

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques