Je hoeft het nog niet te zijn...

Beste,

Vorige maand mochten we weer meer dan 100 bezoekers ontvangen in de Loft. Het deed me even stilstaan bij hoe dankbaar ik ben voor de mensen die in ons geloven, en die bij ons hun geloof in zichzelf komen vergroten.

Mocht je dit 10 jaar geleden aan Tom en mij verteld hebben, toen we nog in een Amerikaans bedrijf werkten en stiekem droomden van een eigen zaak, we zouden eens hoopvol doch ongelovig gelachen hebben. Hoe snel we aan zaken wennen! Het plafond van gisteren is de vloer van vandaag...

Het doet me ook aan iets anders denken: zijn wij nu zo anders, zoveel ongelofelijker, dan toen, 10 jaar geleden? Wanneer ik mezelf als coach en ondernemer voorstelde in die tijd, leek het wel alsof je daarvoor iets speciaals moest hebben, iets bovenmenselijk. Iets waarvan ik niet het gevoel had dat ik het had.

En ik had het eerlijk gezegd ook niet. Ik kon toen niet wat ik nu kon, ik wist niet wat ik nu weet. Maar tegelijk had ik genoeg. Genoeg om op dat moment van start te gaan, en mijn weg te banen. Om de lessen te leren, de teleurstellingen te verwerken, de frustraties te aanvaarden. En de successen in te nemen, de plotse meevallers te vieren.

Heel die reis heeft me gevormd tot wie ik vandaag ben. Een bezielde coach en trainer met een missie om iets te betekenen voor de mensen die komen. Een ondernemer vol ideeën en te weinig tijd om alles uit te voeren.

En voor me liggen alweer nieuwe uitdagingen. En alweer kijk ik naar mezelf in de toekomst wanneer ik deze zaken bereikt zal hebben (duim voor mij!). En krijg ik het beeld van iemand anders, iemand die superder is, sterker en wijzer dan ik. En even bekruipt de wanhoop mij.

Maar dan nu besef ik: ik zal die persoon zijn, maar pas wanneer ik daar aankom. Ik hoef hem nu nog niet te zijn. Meer zelfs, het is de reis ernaartoe die me tot die persoon zal maken. Nog meer zelfs: misschien is het wel daarom dat ik de reis onderneem, dat ik telkens weer door dat vermoeiende moeras waad.

Ik ken het pad al goed. De demonen die aan de zijkant ervan wonen en me in hun comfortabele vergeetputten willen lokken; de doornige takken die trekken; de waarschuwende stemmen die mij terugroepen; de nevelige angsten die me omhullen en vertroebelen.

En natuurlijk ook de prachtige verborgen hoekjes; de onverwachte ontmoetingen die alles veranderen; de zon die door donkere wolken breekt. Ondertussen is het als een oude vriend. Niet altijd je beste vriend maar hij is er nu, en jullie kennen elkaar nu zo goed, je neemt er hem bij.

Mocht je mij mijn vooropgestelde resultaten op een schoteltje geven, het zou weinig betekenis hebben. Ik voel wel de neiging om de gemakkelijke om- of uitweg te zoeken (en probeer het soms nog eens), maar weet ondertussen dat het net het ongemak is, de pijn van het moment, die me vormt.

En jij?

Laat gerust iets weten mocht je wat steun of een schop onder de kont kunnen gebruiken :)

Met warme groeten,

Benjamin en het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 26 oktober 2017

Vorige maand ontvingen we An Goeminne, die ons een interessante uiteenzetting gaf rond hoop in coaching.

  Lees hier het verslag

Donderdag 26 oktober 2017: Savera Noriega met 'The Neurobiology of Affection and Connection'

Frederik ImboDeze maand kijken we uit naar het tweede bezoek van Savera Noriega, die ons (in het Engels) een workshop komt geven rond 'The Neurobiology of Affection and Connection'. Tijdens deze interactieve workshop zullen we onderzoeken hoe ons zenuwstelsel en onze hersenen de aangeboren capaciteit voor sociale verbinding ondersteunen. We bekijken ook het belang van 'verbinden met elkaar' in het kader van overleven, emotionele stabiliteit, immuniteit en de positieve effecten op alle facetten van onze levensloop.

  Lees meer en schrijf je in

Is er een MCC in de zaal?

Vanaf nu wel! Onlangs haalde coach Benjamin zijn Master Certified Coach accreditatie bij het ICF (International Coaching Federation). Dat is ongeveer de hoogste ‘graad’ die je kan halen als coach, met een equivalent van 2500 uren praktijkervaring.

  Lees hier meer over de ICF accreditatie

Dit in een ruimere beweging waarin wij de vraag naar de legitimiteit van coaching en coaches zien toenemen. Onze opleidingen zijn nu al ICF-conform, en zullen stelselmatig ook ICF-gecertifieerd worden.

Vanaf nu kan je bij Benjamin terecht voor supervisietrajecten, en om je eigen ICF-label te halen.

Verslag Opendeurdag zaterdag 23 september 2017

Op zaterdag 23 september openden we opnieuw de deuren voor een dag vol workshops en speed coachings. De zaal zat weer bomvol, en bleef zo tot op het einde! Wij gaven het beste van onszelf via workshops met inhoud. Wij geloven meer in het tonen van wat we doen, dan in het verkopen ervan.

  Hier vind je enkele foto’s

We namen ook de workshops op! Eén ervan kan je nu al bekijken. In deze video legt Benjamin het concept 'The Art of Jumping + King/Queen of Plets' uit. Het gaat over de durf om te springen, wat ons tegenhoudt, en hoe je kan leren genieten van je mislukkingen.

  Bekijk hier de workshop van Benjamin

De volgende editie van onze opendeurdag is op zaterdag 20 januari 2018, en zal gaan over 'Overtuigingen'. Workshops staan binnenkort online, schrijf je gerust nu al in.

  Schrijf je hier in voor de opendeurdag van zaterdag 20 januari 2018

Kortlopende trajecten die nog dit najaar starten

Wil je nog dit najaar een kortlopende training volgen bij YourCoach? We zetten ze hier op een rijtje.

NLP Bootcamp

NLP BootcampNLP of voluit NeuroLinguïstisch Programmeren, is een methode voor communicatie en innerlijke verandering. Het is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen. Het fundament: je ervaring is je eigen schepping.

In deze krachtige introductie van één dag leer jij enkele snelle en efficiënte NLP technieken waarmee je direct aan de slag kan. Je leert anders te kijken naar je eigen ervaringen en herinneringen. Je krijgt een inzicht in hoe je je beleving kan herprogrammeren, en dieperliggende gewoontes aanpakken.

Datum: Maandag 6 november 2017

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Opleiding Coachend Leiderschap

Opleiding Coachend LeiderschapNiet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

Data: 21 en 22 november 2017

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques