Het pad naar meesterschap

Beste,

Als (coach)opleiders ontmoeten we veel gemotiveerde beginners met hopen vragen. Het coachberoep zit duidelijk in de lift, een prachtige evolutie! We zijn blij dat we ons steentje mogen bijdragen aan de ontwikkeling van het beroep, dat we met onze visie een stapje meezetten in de evolutie van de persoonlijke begeleiding.

Eén van de zaken die het moeilijkst is voor veel startende coaches, is het beheersen van de basics. Velen verlangen naar de geavanceerde technieken, de indrukwekkende 'tricks', de schijnbaar moeiteloze mouwschudding met ingebouwd 'waw'-effect.

De waarheid is dat dit soort dingen niet rechtstreeks te leren is, en dat er vaak geen grote geheime truken zijn. Meesterschap op alle vlakken is vaak eerder het diepgaand en doorworteld beheersen van een aantal basisprincipes. Samengevoegd en vlot uitgevoerd ziet dat er spectaculair en soms bijna magisch uit.

"It's rarely a mysterious technique that drives us to the top,
but rather a profound mastery of a basic skillset.
"
Josh Waitzkin (schaakkampioen en wereldkampioen Push Hands T’ai Chi)
Auteur van absolute aanrader 'The Art of Learning'

Ons antwoord op veel van de vragen die we krijgen is dan ook noodgedwongen: "Doe het 100 keer en zie of je die vraag dan nog hebt." Niet om de vraag af te schepen, maar omdat we weten dat ons antwoord vaak niet kan bevredigen. Wat mensen verlangen is het kunnen voelen van het antwoord in het nagloeien van een succesvolle worp.

En dat is alles wat alles uiteindelijk is: een worp. Hoe goed je ook wordt, elke volgende uitvoering is slechts de volgende worp. Er blijft altijd het moment tussen het loslaten van de bal en het landen in het net - dat stukje onvoorspelbaarheid. Zo blijven we ook altijd leerling: de meester van de één is de leerling van de ander. Je zou er bijna bescheiden van worden.

Tegelijk moet je weten wat je al kan. Iedereen heeft al bepaalde kwaliteiten die ze kunnen inzetten. Voeg daaraan het toegewijd toepassen van de basis toe, en je krijgt een unieke mix waarmee je ooit zeker kan buitenkomen.

Dit gezegd zijnde, iedereen* meer dan welkom op onze maandelijke oefenmiddagen!

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

* iedereen = alle huidige en vroegere deelnemers aan YourCoach-opleidingstrajecten

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Foto's opendeurdag

Op 24 september 2016 mochten we weer een hoogdag beleven in Loft 26. Meer dan 100 mensen vergezelden ons de hele dag op een reis in persoonlijke ontwikkeling met het YourCoach Team. Workshops, coachings, gesprekken, en een feestelijke receptie om alles af te sluiten.

  Bekijk het album hier

Winter Editie Opendeurdag: Zaterdag 21 januari 2017

Ook de volgende editie ligt al vast. Op zaterdag 21 januari 2017 volgen we hetzelfde recept: een hele dag gratis workshops en speed coachings. Dit keer is het thema 'Effectieve Coachattitudes'.

  Bekijk hier het programma en schrijf je in

Foto's Opendeurdag 24 september 2016
YourCoach Café op donderdag 20 oktober 2016

Op donderdagavond 22 september ontvingen we Dirk Oellibrandt. Hij sprak over zijn unieke visie op coaching, dat hij benadert via het begrip Alchemie. Hij legde het basiskader uit en nam ons mee op een verrassende ervaring.

  Lees het volledige verslag

Donderdag 20 oktober 2016: Riet Indigne met 'Mindful Assertief'

Riet IndigneOp 20 oktober ontvangen we Riet Indigne, die komt spreken over 'Mindful Assertief'. Ze gaf hierover een boek uit. De workshop is doorspekt met oefeningen die een onmiddellijke halt toeroepen aan spanningsklachten, angsten, gebrek aan zelfvertrouwen, burn-out en bore-out. Je bouwt veerkracht op, in de eerste plaats door de relatie met jezelf te herstellen. Nadien kan je evenwichtig communiceren en respectvol je noden en behoeften kenbaar maken aan je omgeving.

  Schrijf je hier in

Oefen- en intervisiemiddagen

Ook dit najaar organiseren we maandelijkse oefen- en intervisiemiddagen voor iedereen die ooit opleiding bij ons volgde, of die momenteel bij ons een opleiding volgt. Men kan eigen cases inbrengen, een techniek oefenen, zich laten coachen of feedback ontvangen. Een middag vol leuke uitwisselingen en opfrissing van je coaching skills.

Data najaar 2016:

Zaterdagmiddag 15 oktober 2016
Dinsdagmiddag 8 november 2016
Vrijdagmiddag 9 december 2016

  Lees meer en schrijf je nu in

Demo-avonden

We organiseren op regelmatige tijdstippen demo-avonden waarop je onze leslocatie en de inhoud + werkwijze van onze opleidingen kan leren kennen. Bekijk hier de data en schrijf je in voor de opleiding die jij graag wil volgen!

  Integrale Coaching

  Loopbaancoach

  Stress en Burn-Out Coach

Opstellingsmiddagen

Ontdek tijdens deze middagen de krachtige en bijzondere techniek van het opstellen. 4 uur lang exploreren we vragen van de deelnemers met een systemische bril. Het kan gaan over persoonlijke zaken, over werkvragen en zelfs over organisaties.

Problemen die vastzaten krijgen plots een andere dynamiek. Onverklaarbare fenomenen vinden hun oorsprong en komen tot rust. Een onvergetelijke ervaring!

Je kan je eigen vraag inbrengen of als toeschouwer komen.

Volgende editie: Vrijdag 25 november 2016

  Bekijk nog data en schrijf je in

Opstellingen met Lia Verrees

Ook Lia Verrees komt in 2016 nog een volledige dag opstellingen geven, namelijk op vrijdag 18 november 2016.

  Schrijf je hier in voor de opstellingsdag met Lia Verrees

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques