From mind to muscle

Beste *|VOORNAAM|*,

Het valt tegenwoordig niet mee om een hoofd te hebben. Nooit in de geschiedenis van de mensheid moesten we dagelijks zoveel informatie verwerken. We leven in een analytische cultuur: liefst is alles wetenschappelijk en evidence-based, en in rationele modellen te gieten. Je zou gerust kunnen zeggen dat we (of toch velen onder ons) 'in ons hoofd leven'.

Ook in de coaching zien we dat. Eén van onze deelnemers aan de Pro antwoordde, toen ik hem vroeg waarom hij voor onze opleiding had gekozen: "Het is hier meer dan twee hoofden en een stoel." Veel coaching is enkel praten, en enkel in het hoofd.

Geen wonder dat we hoofdpijn krijgen en allerlei lichamelijke signalen krijgen dat er daar ook vanalles te beleven valt. Geen wonder dat mensen massaal leeglopen in burn-outs en vastlopen in spanning en ziektes. Dat mensen afhaken en terugkeren naar een meer eenvoudige, informatie-arme, lijfelijke en bezielde manier van werken en leven. En dat zaken zoals meditatie, yoga, gezond eten en allerlei vormen van spiritualiteit een grote aanhang vinden.

Als begeleiders van mensen naar beter werk en leven zien we dat dat afhaken en zoeken naar rust en bezieling vaak is wat mensen nodig hebben, en waar ze naartoe bewegen. We leggen dat niet op want het antwoord komt uit de coachee; maar ze kiezen er zelf voor.

In onze manier van begeleiden bouwen we het steeds dieper in. Letten op de toestand van het lichaam wanneer iemand binnenkomt en er zelfs iets mee doen. Niet enkel zitten praten maar mensen ook laten voelen en ervaren. Niet het hoofd maar het lichaam laten antwoorden. Niet enkel plannen maken maar bewégen, actie ondernemen, en liefst vandaag.

Vandaar dat we op de komende opendeurdag aandacht willen besteden aan deze broodnodige beweging: "From mind to muscle". Van rondjes draaien in je hoofd naar zakken in je lijf en van daaruit: écht gààn.

De opendeurdag, dat is trouwens een gratis dag met 4 workshops, speed coachings en heerlijke ontmoetingen. Deze editie pakken we het trouwens wat anders aan, neem zeker eens een kijkje naar het programma.

Wie weet zien we je daar?

Met warme groeten,

Benjamin en het yourcoach team

Bekijk zeker ook eens ons Instagram-kanaal, met regelmatig inspiratie.
En ons YouTube kanaal, waar wekelijks nieuwe video's op verschijnen.

YourCoach café op donderdag 22 november 2018

Vorige maand ontvingen we Emilie Depuydt met 'Goed gezien'. Hoe zichtbaar ben jij als persoon? Of als ondernemer? Hoe zichtbaar zijn jouw creatieve ideeën die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de wereld? Een thema dat veel mensen aansprak. Met meer dan 50 deelnemers werd het opnieuw een boeiende avond.

  Lees hier het verslag

Donderdag 22 november 2018
Thea Bombeek met 'Hoe overleef ik mijn collega’s? Tools voor zelfvertrouwen op het werk'

Thea BombeekDeze maand komt Thea Bombeek spreken over 'Hoe overleef ik mijn collega’s? Tools voor zelfvertrouwen op het werk'. Werk je zelf voor of met een toxisch functionerende persoon? Heb je nog geen manier gevonden om daarmee om te gaan zodat je geen last hebt van hun gedrag?

Bedrijfsschorpioenen zijn er overal. Het zijn bazen, collega’s of medewerkers die door hun destructief functioneren je zelfvertrouwen ondermijnen. Zonder dat je het beseft, negeer je je intuïtie en word je op een negatieve manier beïnvloed. Die neerwaartse spiraal doorbreken is niet altijd gemakkelijk. Met de juiste aanpak kun je wel degelijk het roer omgooien en leren omgaan met dit soort gedrag.

  Lees meer en schrijf je in

Opendeurdag op zaterdag 19 januari 2019

Op zaterdag 19 januari 2019 is het weer zover! Gratis workshops, speed coachings, en onze nieuwjaarsreceptie. Een hele dag bijleren en ontmoeten in Loft 26.

Het thema van deze editie is 'From Mind to Muscle'. Van rondjes draaien in je hoofd naar zakken in je lijf en van daaruit: écht gààn. Niet het hoofd maar het lichaam laten antwoorden. Niet enkel plannen maken maar bewégen, actie ondernemen, en liefst vandaag.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Remember who you really are (Joke Vander Laenen)
11u30-12u30 - NLP: Voorbij het aarzelen (Tom Hallez)
12u30-13u30 - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u30-14u30 - Stress & Burn-out: Release the beast (Karolien Roels en Joke Adins)
15u-16u - Integrale Coaching: Hoe kan je meer 'zakken'?(Benjamin Ball)
16u-18u - Nieuwjaarsreceptie

  Meer informatie en inschrijven

Opendeurdag op zaterdag 19 januari 2019
Gratis Info-avond Loopbaanbegeleiding op dinsdag 18 december

Thea BombeekNiet tevreden over je job?
Op zoek naar je ware passie?
Voor jezelf beginnen?
De juiste keuze(s) maken?

Dan ben je bij ons op het juiste adres. YourCoach is een erkende jobcoach bij de Vlaamse Overheid. Je kan dan ook bij ons terecht met loopbaancheques. Heb je minstens één jaar werkervaring dan betaal je slechts 40 euro voor een loopbaantraject van 4 uur.

Tijdens de gratis info-avond kan je kennis maken met onze loopbaancoaches. Op die manier kan je zelf ervaren of het iets voor jou is en bij wie je graag in begeleiding gaat.

Wat komt er aan bod?
  • De coaches stellen zichzelf kort voor.
  • We beantwoorden jouw vragen.
  • We bespreken wat loopbaanbegeleiding wel en niet is.
  • We overlopen onze manier van werken en wat jij mag verwachten van de begeleider.
  • We verhelderen kort de procedure en voorwaarden van het VDAB systeem met loopbaancheques.

Datum: dinsdag 18 december 2018
Aanvang: 19u30
Locatie: Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18 / 104, 9000 Gent

  Meer informatie en inschrijven

Langlopende trajecten die in 2019 beginnen

Van plan om iets bij YourCoach te volgen in 2019? Hier een overzicht van de reeksen die begin volgend jaar starten. Sommige trajecten zijn reeds bijna volzet, vlug inschrijven is de boodschap!

21 januari Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
7 februari NLP Practitioner
NLP Opleiding
8 dagen
13 februari Stress en Burn-Out Coach
Coach Opleiding
7 dagen
21 februari Integrale Coaching Professional
Coach Opleiding
11 dagen
28 maart NLP Master Practitioner
NLP Opleiding
8 dagen
2 april Loopbaancoach
Coach Opleiding
7 dagen
27 april Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques