Wat maakt samenwerken toch zo moeilijk?

Beste,

Wat maakt samenwerken toch zo moeilijk? En hoe komt het dat onze emoties soms zo de bovenhand nemen dat we ons willen afsluiten, de ander aanvallen of dat we volledig afgesloten zijn van onze denkprocessen. In al deze gevallen staan wij tegenover de ander – de ander is meer, ik ben meer, de ander is minder, ik ben minder.

En dan die tunnelvisie. Alsof de wereld even stilstaat...

En toch. Als je even naar buiten kijkt gaat de wereld toch weer verder. De bomen maken zich klaar voor de winter, de afwasmachine doet zijn werk en de tweets van Donald Trump blijven binnenkomen.

Hebben we de moed om terug naar de ander te reiken - hart tegen hart - en ons eigen model van de wereld even in de kast te laten? Hebben we de moed om dit conflict te zien als een toevalligheid, een mislegde sleutel die even ergernis opwekt maar die daarna de deur toch weer openmaakt?

Want is dat niet wat samenwerken juist is? Samen WERKEN. En samen verder lopen naar de toekomst.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 23 november 2017

Donderdag 23 november 2017: Johan Tuyaerts met 'Iedereen Creatief!'

Johan TuyaertsOp donderdagavond 23 november komt Johan Tuyaerts een workshop geven rond 'Iedereen creatief!'. In deze workshop leer je hoe je jezelf in een permanente creatieve flow kan schakelen; wat out-of-the-box denken écht behelst, welke de grootste bedreigingen zijn van creatief denken zijn en hoe je ze kan aanpakken en hoe je met enkele simpele technieken creatieve oplossingen en concepten kan bedenken.

  Lees meer en schrijf je in

Opendeurdag 20 januari 2018
Opendeurdag op zaterdag 20 januari 2018

Op zaterdag 20 januari is het weer zover! Gratis workshops, speed coachings, en onze nieuwjaarsreceptie. Een hele dag bijleren en ontmoeten in Loft 26.

Het thema van deze editie is ‘Overtuigingen’. We onderzoeken op verschillende manieren hoe overtuigingen ons leven en werk vormen, en hoe we ze mogelijks kunnen bijsturen.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Het lichaam liegt niet (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: Negatieve emoties beheren (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Stress & Burn-out: Hoe stress onze overtuigingen beïnvloedt (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Het magische VAK (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Wat je in het klein doet, doe je in het groot ook (Benjamin Ball)
16u-18u - Nieuwjaarsreceptie

  Schrijf je hier in voor de opendeurdag van zaterdag 20 januari 2018

Loop/wandel met ons mee voor het goede doel!

WarmathonOp maandag 18 december organiseert StuBru voor de 2e keer de Warmathon op de Blaarmeersen te Gent. Het principe: je loopt rondjes, en voor ieder rondje wordt er een bedrag gestort aan een goed doel.

Wil je met ons meelopen? Schrijf je dan in via dit formulier! De eerste 50 inschrijvers trakteren wij op hun inschrijvingsgeld.

Praktisch spreken we af om 14u30 op het centrale plein. Daar delen we de fleeces uit. We beginnen met lopen om 15u. Rond 16u komen we weer samen op het centrale plein voor een welverdiende warme choco of zoiets.

  Schrijf je hier in om met yourcoach mee te lopen

  Over de Warmathon (StuBru website)

  Praktische info (StuBru website)

Master Class WanderCoaching met Shana Cornelis

WanderCoachingDit voorjaar organiseren we voor het eerst een bijzondere Master Class. Nature lover, Integrale Coaching Professional en Loopbaancoach Shana Cornelis deelt haar wijsheid en manier van werken tijdens deze tweedaagse verdieping.

Wandercoaching is, in het kort, coaching in de natuur. Het is meer dan wandelcoaching (de titel is dus geen schrijffout): via creatieve en systemische invalshoeken, gecombineerd met klassieke gesprekstechniek en een sterke houding van 'niet-weten', leer jij als coach datgene zich te laten ontplooien wat zich op het moment aandient.

Het resultaat is een bijna magisch proces, waar de dingen als vanzelf naar de diepte van de vraag gaan, en daar een antwoord vinden in de vorm van een nieuwe beweging. De natuur wordt je bondgenoot om samen met je coachee duurzame verandering te brengen.

  Meer informatie en inschrijven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques