Ontdek hoe het kleine het grote gemakkelijker maakt

Beste,

Kortere dagen, maar grote plannen. We zien veel mensen in onze praktijk die graag een belangrijke en spannende beweging willen maken met hun werk en/of leven. De donkere tijden zijn een ideaal moment om te graven: onderzoek, reflectie, eerste wroetende stappen...

Zoals men in de winter bloembollen in de grond steekt die dan in de lente uitkomen, zorgen jouw investeringen nu voor resultaat later. Vandaar het grote belang van focus en commitment in je leven. Dit van micro- tot macroniveau, vrij vertaald: van je dagelijkse gewoontes tot je doelen en missie in het leven.

Het kleine draagt bij aan het grote, en omgekeerd. Je dagelijkse gewoontes creëren rust, energie en vertrouwen voor het aanpakken van het grote. Denk aan dagelijkse beweging, meditatie, doelen scherpstellen, gezonde voeding, genoeg water… Hierdoor is er meer energie en aandacht voor wat écht belangrijk is.

Blijven zitten in entertainment, vermoeiende voeding en andere levensgewoontes, geen tijd nemen voor jezelf... zorgen dan weer voor versnippering en moeite om je in te zetten.

Omgekeerd zorgen aantrekkelijke vooruitzichten voor motivatie om die kleine dingen goed aan te pakken. Aan je zomerse beach body bijvoorbeeld begin je nu te werken :-)

Dus weet jij waar het naartoe gaat? Welke zijn die onweerstaanbare mogelijkheden waarvoor je je wil engageren? Hoe scherp heb je ze gesteld? Hierbij is het belangrijk dat je zorgt voor voldoende beweging. Het resultaat is op zich niet het belangrijkste: geslaagde plannen vloeien voort uit het consistent actie nemen richting dat resultaat - zelfs indirecte actie.

Wij zijn daarom eerder fan van 'dappere probeersels' dan van 'perfecte plannen'. Wie beweegt, ontdekt nieuwe informatie en bouwt ervaring op. Wie plant, trappelt vaak ter plekke en kan niet evolueren. Daarbij is falen dus een onmisbaar element van je groei: iedere mislukking is een succesvolle stap dichter bij waar je wil zijn.

Mocht je dus even van het pad afgeweken zijn, is het lezen van deze inleiding misschien een goed moment om terug te keren:
- Hoe zit het met je dagelijkse kleine gewoontes?
- Hoe zit het met je doelen?
- Weet je nog waarvoor je het allemaal doet?

Als je deze 3 in afstemming krijgt met elkaar en in beweging zet, steven je onvermijdelijk af op een bijzonder bevredigend 2017!

En je weet dat we er zijn voor je vragen en mocht je een ruggensteuntje (of schop onder de kont) kunnen gebruiken.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 24 november

Savera Noriega met 'Somatic Experiencing'

Savera NoriegaOp donderdag 24 november ontvangen we Savera Noriega, die komt spreken over 'Somatic Experiencing'. Somatic Experiencing is een bijzondere en psychosomatische methode van traumaverwerking en chronische stress, die zich specifiek richt op de gevolgen van trauma. De methode werd ontwikkeld door Dr. Peter A. Levine, die auteur is van de best-seller 'De tijger ontwaakt'. Over de hele wereld, krijgt Somatic Experiencing steeds meer belangstelling en erkenning.

Trauma is een van de meest onbegrepen en onbehandelde oorzaken van menselijk lijden. Trauma kan ontstaan na een levensbedreigende gebeurtenis, een gewelddadige ervaring of een langdurige periode van overweldigende stress. De gevolgen worden soms pas veel later zichtbaar. Ze kunnen dan veel fysieke, emotionele en mentale klachten veroorzaken.

De workshop gaat door in het Engels of met vertaling naar het Nederlands indien nodig.

  Schrijf je hier in

Demo-avond op donderdag 1 december

Op donderdag 1 december organiseren we een demo-avond voor de opleidingen Integrale Coaching, Loopbaancoach en Stress en Burn-Out Coach. Ontmoet de lesgevers en maak kennis met onze methode en aanpak.

  Integrale Coaching

  Loopbaancoach

  Stress en Burn-Out Coach

Intervisie op vrijdagmiddag 9 december

Vrijdagmiddag 9 december organiseren we de laatste intervisie van 2016. Op de intervisies komen huidige en oud-cursisten van YourCoach samen om te oefenen. Wij geven formats mee, en jij kan zelf je vragen meebrengen. Een hele middag kan je praktisch aan de slag, maak je demo's mee en krijg je feedback.

Een onmisbare ervaring voor iedere coach!

  Schrijf je hier in

Winter Editie Opendeurdag: Zaterdag 21 januari 2017

Op zaterdag 21 januari 2017 openen we opnieuw de deuren van Loft 26 voor een volledige dag vol gratis workshops en speed coachings. Dit keer is het thema Effectieve Coachattitudes. Ontmoet ons team, ontdek de opleidingsruimte en ervaar onze werkwijze. Hét event om het nieuwe jaar goed in te zetten. De opendeurdag wordt gevolgd door onze nieuwjaarsreceptie.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Waarom attitudes de techniek maken en niet omgekeerd (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: 8 Basisvoorstellingen (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Hoe stress onze werkattitudes beïnvloedt (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Ego en Ziel (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Naar dieper inzicht via niet-weten (Benjamin Ball)
16u-18u - Nieuwjaarsreceptie

  Bekijk hier het programma en schrijf je in

Winter Editie Opendeurdag: Zaterdag 21 januari 2017
Trajecten die nog in 2016 starten

Wil je nog dit jaar een training volgen bij YourCoach? We zetten ze hier op een rijtje.

24 februari Opstellingen met Benjamin Ball
Workshop
1 middag
18 februari Stress en Burn-Out Adviseur
Corporate Opleiding
2 dagen
24 februari NLP Bootcamp
NLP Opleiding
1 dag

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques