Welk ei heb jij te leggen?

Beste *|VOORNAAM|*,

We hebben allemaal zaken waarop we zitten te broeden. Hoopvolle plannen, projecten die we willen starten of afwerken. En we lopen allemaal vast in uitvoering. Het komt er niet van, we durven niet, het duurt te lang, het wil maar niet lukken, we hebben er geen zin meer in. Dat zorgt voor frustratie, gelatenheid, onzekerheid, en twijfel die overslaat op andere gebieden van ons leven. Ik geloof dat ieder voornemen dat niet wordt omgezet in actie, een openstaande rekening creëert die onze geloofwaardigheid in eigen ogen doet leeglopen.

Wie weet is de grote kunst van het leven wel erin slagen om onze plannen zo vorm te geven dat ze ook werkelijk kunnen uitgevoerd worden, en meesters worden van realisatie? In coachgesprekken kom ik vaak uit op een onderhandeling over dosis. Hoe groot moet het precies zijn, hoe perfect, hoe vaak moet het gebeuren voor het genoeg is? Door een haalbare en tegelijk prikkelende dosis te zoeken, wordt het makkelijker om gemotiveerd in beweging te komen en te blijven.

Tegelijk zijn er ook vaak allerlei demonen die ons doen stokken en stilstaan. Bij het schrijven van mijn boek passeerden al mijn angsten en twijfels de revue: "Wie denk je wel dat je bent?!" - "Wie zit daar nu op te wachten..." - "Dat hebben anderen al eerder en beter gezegd hoor." - "Je schrijfstijl is niet helder en aantrekkelijk genoeg, geen mens die zich door dat brijerige mormel worstelt!" - en nog van die charmante stemmen.

Gelukkig heb ik volhard en kijk ik uit naar de lancering in september - eindelijk. Wat heb boek ook brengt, ik ben trots dat dit ei gelegd is. Ik ben als schrijver, als coach en als persoon gegroeid. Het materiaal dat ik doorgeef in de coachopleidingen is erdoor geëvolueerd.

En daarover gaat het voor mij. Niet zozeer over het succes dat je boekt met de zaken die je neerzet. Het transformerende effect van het baren van het geesteskind - of het nu boek, bedrijf, woning, maaltijd of werk is - is de beloning op zich. De met moeite afgedwongen groei is wat ons het gevoel geeft dat we léven en dat het allemaal de moeite waard is. Vandaar ook dat we deze maand weer vanalles te delen hebben.

Dus welk ei wil jij in mei nog leggen, of er beginnen uitpersen?
Waarmee wil je de wereld en jezelf verblijden?
Welk excuus heb je in je leven getolereerd dat je bij deze buitensmijt?

Ik hoor het graag, bijvoorbeeld via Facebook. Of stuur gerust een persoonlijk mailtje.

Enne... het hoeft waarschijnlijk geen uitleg meer dat wij dé coaches zijn die jou kunnen begeleiden mocht het leggen van je ei momenteel moeilijk lopen.

Met warme groeten,

Benjamin en het yourcoach team

Volg ons 'achter de schermen' op Instagram (@yourcoachgent).
Blijf op de hoogte van alle events en bekijk onze inspiratie en video's op Facebook.

Haal ICF-Punten met de master-class Creatief-Fysiek Coachen!

Continuing Coach EducationWil jij een officiële Coaching Master Class volgen? De Master Class Creatief-Fysiek Coachen werd recent geaccrediteerd door de International Coach Federation (ICF). Coaches die aangesloten zijn bij het ICF ontvangen 24 CCE (Continuing Coach Education) punten voor het volgen van deze opleiding.

"Veel ruimte om te oefenen, veilige ruimte. Veel demo's, veel inspiratie. Je wordt fel uitgedaagd."
Tom - Docent en interne coach

Veel praatgesprekken lopen vast omdat we enkel kunnen zeggen wat we weten. Terwijl ons lichaam veel antwoorden in zich heeft, die we niet noodzakelijk met ons hoofd kunnen aanboren.

  • Bij een Creatief-Fysieke sessie wordt het onbewuste aan het woord gelaten en het mentale omzeild;
  • wordt de woordenstroom stilgelegd, het lichaam in beweging gebracht en wordt er vooral ervaren;
  • worden zowel klant als coach verrast door wat zich onthult.

Aan de hand van eenvoudige werkvormen leer je met om het even welk materiaal (stoelen, papier, poppetjes, LEGO…) een diepe impact realiseren bij je klant. Je speelt op het moment zelf met wat zich toont, zonder voorbereiding en toch in volle vertrouwen en afstemming.

"Houdingen coach om meer VOEL's te coachen en handvaten waar ik écht iets mee kan. Mooie aanvullingen + heerlijke brainstorm op materialen. Sprankelende en spannende opleiding."
Ida - Loopbaancoach en trainer

  Meer informatie en inschrijven

YourCoach café op donderdag 23 mei 2019

Op donderdag 25 april kwam Anne Breda langs voor de workshop over 'Inspirerend Coachen'. Het werd een boeiende avond, waarin Anne het kader van inspirerend coachen heeft toegelicht én wij met enkele oefeningen onmiddellijk aan de slag gingen.

  Lees hier het verslag en bekijk de video

Donderdag 23 mei 2019
Thomas D’havé met 'Het symptoom is nooit het probleem'

Thomas D’havéWist je dat elk symptoom een emotionele, cognitieve, fysiologische, sociale en een gedragscomponent heeft die de klacht moduleert?

Bij het begeleiden van een klant is het belangrijk om deze vijf componenten helder in kaart te brengen.

Daarom hebben wij voor het volgende Yourcoach Café kPNI-expert Thomas D'havé uitgenodigd. Op donderdag 23 mei 2019 geeft hij een boeiende workshop over: 'Het symptoom is nooit het probleem'.

In deze workshop reikt Thomas jou een glashelder 5-componentenmodel aan, dat jou in staat stelt om het symptoom of klacht van je klant efficiënt te verbinden met de tools en technieken die je als coach of (fysiek) therapeut inzet.

  Lees meer en schrijf je in

Het is gelegd: Benjamins boek 'Coachen zonder Blabla'

Zoals je al kon lezen zijn we in blijde verwachting van het eerste officiële boek van Benjamin, uitgegeven bij Lannoo Campus: 'Coachen zonder Blabla' In deze video legt Benjamin uit waarover het gaat:

Coachen zonder Blabla

Op www.coachenzonderblabla.be vind je nu al video's met content over coaching en andere gratis hulpbronnen voor coaches. Je kan een vraag stellen over jouw coachpraktijk waarover Benjamin dan (anoniem) een video maakt.

  Reserveer jouw gesigneerde exemplaar van het boek

Lanceer jouw zelfstandige zaak met Game On Business

Game On BusinessJe hebt het misschien al zien verschijnen: sinds kort zetten Benjamin en Elke Van Parys bij Heydays samen de schouders onder Game ON for Business. Samen geven ze maandelijkse webinars, publiceren ze video en andere content en organiseren ze zelfs op 27 juni a.s. een event van 1 dag om jouw zaak helemaal van de grond te krijgen!

Het volgende webinar is op 28 mei om 11u en gaat over hoe je je plek op de (overvolle) markt verovert.

  Schrijf je hier in voor het webinar

Op het allereerste LIVE EVENT van Game ON Business kan je met een groep gelijkgestemden uitwisselen en vooral: ONHERROEPELIJK in ACTIE komen als ondernemer! Het wordt een dag vol praktische tools en inspiratie om er écht aan te beginnen, met onder andere handvaten om je successtrategie te bepalen of te verfijnen, praktische informatie en tips over zelfstandig zijn, je product, je (ideale) klanten en je unieke meerwaarde definiëren, je marketing mix en -plan opmaken.

  Bekijk hier het LIVE event op 27 juni

Webinar over Werk: Leg in mei jouw professionele Ei

Leg in mei jouw professionele EiJe zit comfortabel maar bent niet helemaal vervuld. Je hebt het gevoel dat er nog iets op je ligt te wachten, maar je zet de stap niet. Je hebt een idee, maar je zet het niet om in concrete ervaring. In dit webinar overlopen jobcoaches Benjamin en Joke Vander Laenen met jou een aantal geijkte strategieën die jij kan toepassen om je ei te leggen. Om dat plan uit te voeren, die stap te zetten. Om de verraderlijke verleidingen van veiligheid te leren weerstaan, je motivatie goed te richten en te genieten van berekend risico.

Het webinar gaat door op 22 mei om 12u. Wie weet breek jij na dit webinar - eindelijk - uit je schelp!

  Schrijf je hier in

Over brein en coaching: een ICF workshop in onze Loft26

Op maandag 3 juni organiseert het ICF een workshop over Coachen met de NeuroCognitive Behavioural Approach.

In een steeds complexere wereld wordt de mens geconfronteerd met weerstand tegen verandering en wordt hij uitgenodigd om beslissingen te nemen in domeinen waar hij geen controle heeft. In dergelijke context is het een grotere troef voor een coach om een goede holistische diagnose te stellen van de persoon die hij of zij begeleidt.

Tijdens deze workshop licht Khadija Badli, een ervaren Executive & Leadership Coach, de techniek Coachen met de NeurCognitive Behavioural Approach toe. Dit model komt voort uit meer dan 30 jaar klinisch en toegepast onderzoek en legt de mechanismen bloot van hersensubstraten die onze gedachten sturen, boosten of inhiberen.

Met deze techniek leer je als coach het onderscheid maken tussen de inhoud (wat er gezegd wordt) en het stramien (de geestesgesteldheid van je coachee). Je kan herkennen of de motivaties van je coachee intrinsiek of extrinsiek zijn. Je coachee in staat stellen om zijn sereniteit terug te vinden en hem helpen begrijpen wat er allemaal speelt in zijn positie.

Datum: maandag 3 juni 2019
Tijdstip: 19u - ontvangst met sandwiches & drankje - 20u start workshop
Prijs: €20 voor niet-ICF leden / gratis voor Yourcoach klanten met de code YourCoach03062019 (deze code is hoofdlettergevoelig).

  Hier kan je inschrijven én onderaan het formulier de code ingeven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques