Nieuwsbrief Mei 2017

Beste,

Heb je al gemerkt dat wanneer het ene 'probleem' opgelost is, het andere zich al aandient? Soms lijkt het leven wel een eindeloze opeenvolging van gedoe, het stopt niet... Tot we het even afzetten, vergeten, om dan terug te komen naar een opgestapelde hoop shit die we moeten ruimen.

Wat wij vaststellen, is dat onze uitdagingen niet altijd zijn wat ze lijken. Die eindeloze reeks problemen probeert ons eigenlijk iets te vertellen. Niet enkel "Stop, neem rust, wij blijven toch komen", hoewel dat ook waar is.

Ego says, "Once everything falls into place, I'll feel peace."
Spirit says, "Find your peace, and then everything will fall into place."
- Marianne Williamson

Nee, onze huidige problemen zijn als takken aan een boom, de zoveelste uiting van alweer hetzelfde ding. Hoeveel keer wij al de uitspraak: "Het is toch altijd hetzelfde dat terugkomt in mijn leven..." hebben gehoord in onze praktijk.

Wat wij in de externe wereld meemaken, is een spiegel van onze interne wereld. Veel van de spanningen, onmogelijkheden, angsten... die we van buitenaf aantrekken, zijn reflecties van onze binnenwereld.

Dat is langs één kant vervelend, want je kan het niet oplossen met praktische todo-lijsten en vaak ook niet met goede voornemens en zelfdiscipline. Vaak vraagt het om een dieper inzicht, het onder ogen zien van iets dat in ons leeft en om aandacht, of een andere benadering vraagt.

Als alles altijd perfect moet zijn in je leven, zal je een veeleisende omgeving opbouwen. Lijkt iedereen tegen jou te zijn? Wat straal je zelf uit dat mensen eerder kritisch maakt, zelfs wanneer ze het uit liefde doen. Haken de mensen rond je af? Hoe trouw ben je eigenlijk zelf...

Het goede nieuws is dat alle tools om er iets aan te doen, binnen handbereik liggen. Het begint bij het zien van wat er is. Dat is niet leuk, maar het is wel zo. Daarna komt het accepteren ervan, het nemen. Dat is vaak erg moeilijk. Accepteer maar even dat je toch meer op je ouders lijkt dan je eigenlijk wil toegeven.

Pas wanneer we daar doorgeraken, kunnen we de dingen anders beginnen aanpakken. Het patroon mag blijven, het krijgt een andere plek en functie. Niet meer averechts, maar versterkend.

Iemand nodig om eens mee naar je binnenkant te kijken? Je weet ons ondertussen al te vinden.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 18 mei

Katleen Vantyghem met 'Neurofeedback'

Katleen VantyghemZengar's NeurOptimal neurofeedback methode is een geavanceerde, op EEG gebaseerde, vorm van hersentraining. Deze heeft een dynamische werkwijze en wordt toegepast op het totale brein.

Het doel van deze workshop is een meer evenwichtige werking van de hersenen te bekomen. Door de ver doorgedreven automatisering van de software is het veilig en prettig om mee te werken. Het is toepasbaar bij iedereen, met uiteenlopende resultaten, afhankelijk van waarvoor men het wil inzetten. De effecten zijn op alle lagen merkbaar: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Naast theoretische toelichting en achtergrond zal Katleen ook een aantal mensen de methode laten ervaren.

  Schrijf je hier in

Kortlopende trajecten die nog dit voorjaar starten

Wil je nog dit voorjaar een kortlopende training volgen bij YourCoach? We zetten ze hier op een rijtje.

Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur

Stress en Burn-Out AdviseurIn deze vernieuwde en praktische tweedaagse ontdek jij hoe je een effectief stressbeleid kan uitwerken en implementeren binnen jouw organisatie. We bekijken eerst de werking, oorzaken, fasen en actoren van stress en burn-out. De relevante wetgeving en daaruit voortvloeiende verplichtingen en aanbevelingen voor bedrijven en organisaties worden onder de loep genomen.

Tenslotte werken we voor iedere deelnemer aan een concreet beleidsplan voor de sensibilisering, preventie en opvang van stress en burn-out in jouw organisatie. Van het meten van stress, over het analyseren van de risicofactoren, tot het uitwerken van concrete maatregelen op verschillende niveaus.

Data: 26 mei en 2 juni 2017

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

NLP Bootcamp

NLP BootcampNLP of voluit NeuroLinguïstisch Programmeren, is een methode voor communicatie en innerlijke verandering. Het is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen. Het fundament: je ervaring is je eigen schepping.

In deze krachtige introductie van één dag leer jij enkele snelle en efficiënte NLP technieken waarmee je direct aan de slag kan. Je leert anders te kijken naar je eigen ervaringen en herinneringen. Je krijgt een inzicht in hoe je je beleving kan herprogrammeren, en dieperliggende gewoontes aanpakken.

Data: 22 mei of 14 juni 2017

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Opleiding Coachend Leiderschap

Opleiding Coachend LeiderschapNiet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

Data: 15 en 16 juni 2017

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Gecertifieerde opleidingen

Het voorbije voorjaar studeerden meer dan 150 mensen af van één van de langlopende opleidingen van YourCoach. Mensen die al als coach actief waren, die nu hun eerste stappen wagen, of die het materiaal op een andere manier inzetten in hun werk en leven. Wij wensen hen graag een dikke proficiat! We zijn ook erg dankbaar voor het vertrouwen dat mensen in ons stellen, en we blijven ijveren voor de hoogst mogelijke kwaliteit op het vlak van meegegeven materiaal en begeleiding.

We presenteren je graag een beeld van 4 groepen die afstudeerden:

Loopbaancoach

Opleiding Loopbaancoach

  Meer over de Opleiding Loopbaancoach

Stress en Burn-Out Coach

Stress en Burn-Out Coach

  Meer over de Opleiding Stress en Burn-Out Coach

NLP Practitioner

NLP Practitioner Certificatie

  Meer over de Opleiding NLP Practitioner

NLP Master Practitioner

NLP Master Practitioner Certificatie

  Meer over de Opleiding NLP Master Practitioner

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques