Hoeveel reserve heb jij (nog)?

Beste,

Heb jij ook zo de neiging om alles vol te steken?

Er is veel te doen rond stress, waarbij het vaak gezien wordt als een externe, onaangename druk die ons wordt aangedaan. Terwijl de meeste van onze stress zelfgekozen is.

We beginnen ons leven met een koffer vol enthousiasme en wilde plannen, die we ook uitvoeren. Iedere realisatie is daarbij een post in de boekhouding, maar zo bekijken we het vaak niet. We kijken vooruit, en wat achter ons ligt zal zichzelf wel regelen.

Zo laten we langzaam maar zeker de stroom van tijd en middelen dichtslibben. Veel zaken die tijd vragen, moeten we in onze officieuze tijd regelen, tussen de tijd in. Hoeveel zaken moeten in officieuze tijd, tussen de lijnen door geregeld worden? Denk aan winkelen, tuinieren, met de kinderen bezig zijn, sporten, koken... Hoeveel tijd zouden deze zaken nemen mocht je ze inplannen en grondig doen?

We vergeten soms dat alles wat je erbij krijgt, ook extra energie vraagt. Materiaal vraagt onderhoud; vriendschappen ook. Investeringen vragen opvolging; personeel ook. Zoals een miljonair met 4 kastelen die eigenlijk werkt om zijn personeel te onderhouden. Hij had ook op AirBnb kunnen kijken voor een leuk vakantiestekje...

Het is net in die lege momenten dat energie en inspiratie terug kunnen stromen. Een manier om zonder todo-lijsten te werken bijvoorbeeld is door na een taak even stil te zitten. Automatisch borrelt er vanalles op. Kies er één uit, doe het, en wacht dan op het volgende. Wie weet is de orde van je onderbewuste juister dan die van je todo-lijst!

Je kan je op den duur afvragen hoeveel van je tijd nog werkelijk voor jezelf is? Sporten om er goed uit te zien, werken om geld te verdienen, huishouden en administratie, afspreken uit verplichting… er zijn veel manieren om je tijd te besteden aan zaken die je slechts onrechtstreeks deugd doen.

Doordat de marges er vantussen gaan, mag er ook niet veel misgaan vooraleer er crisis ontstaat. De zaken die ons op kosten jagen zijn vaak niet groot; maar we ontberen de tijd en middelen om er iets aan te doen. Kleine probleempjes blijven liggen en worden levensgrote struikelblokken. Zoals een lekkende kraan die niet wordt hersteld. Een tuin die mag woekeren, een factuur die blijft liggen, een gesprek dat uitgesteld wordt.

Hoeveel lekkende kranen heb jij zo in je leven? Zaken die je wel wil aanpakken, maar die uitgesteld raken omdat er eerst nog vanalles moet gebeuren. Ondertussen zakt je levenskwaliteit, want ieder los eindje kost energie en aandacht.

Een mogelijk voorstel: bouw terug meer reserve in. Tijd die niet toegewezen is aan bepaalde activiteiten, zodat ze kan gebruikt worden voor wat op dat moment nodig is.

Reserve moet natuurlijk van ergens komen. Vanwaar kan jij reserve halen? En sta je jezelf wel reserve toe? Hoe vaak mag jij van jezelf lanterfanten?

Je weet het al: mocht het even moeilijk zijn, we begeleiden je met plezier.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 19 mei

Vorige maand ontvingen we Jeroen Walravens, die sprak over zijn boek en levensfilosofie: "Het is altijd nu".

  Lees hier het verslag

Donderdag 19 mei: Sandra De Clercq met "Het Enneagram: Kom uit je kot!"

Sandra De ClercqHet Enneagram is een eeuwenoud, gevalideerd en neutraal psychologisch ontwikkelingsmodel dat negen basistypes beschrijft op basis van drijfveren. Het is een heel gelaagd model met enorm veel diepgang, met meer dan 1000 varianten binnen elk basistype.

Het doel van het Enneagram is mensen bewust maken hoe ze zichzelf beperken tot een type en hen uit hun kot krijgen! Na deze avond ga je naar huis met een eerste indruk van wat het Enneagram is en hoe de negen basistypes tot uiting komen in jezelf als persoon.

Sandra De Clercq is arbeidspsychologe en startte haar carrière als HR manager en HR Consultant. Sinds 2006 richt ze zich voltijds op het Enneagram. Ze leidt via de Enneagramschool coaches op om mensen te leren typeren en te coachen met het Enneagram.

  Schrijf je hier in

NLP Bootcamp
Gratis workshops & Video opnames op 18 juni

Op zaterdag 18 juni nemen we video opnames op voor onze opleidingen Integrale Coaching en NLP. Daarvoor zoeken we een 25-tal mensen die een gratis workshop willen bijwonen. Hiervan wordt dan een korte, flitsende samenvatting gemaakt die op de website verschijnt.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 18 juni.
Duurtijd: start om 9u30. Einde is om 13u.
Locatie: Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18, 9000 Gent.
Gratis toegang.

Wil jij er graag bijzijn? Schrijf je dan in via dit formulier!

  Inschrijven voor de video opnames op 18 juni

Opstellingen bij YourCoach

Onze interesse in systemisch werk is er al een tijdje. Vanaf nu komen we er ook mee naar buiten! De opstellingsdag met Lia Verrees op 13 juni is ondertussen volzet. Mogelijks komt er nog een datum bij in het najaar.

We organiseren ook periodieke opstellingsmiddagen, onder begeleiding van Benjamin (en/of gasten). Je kan langskomen met een eigen vraag, of gewoon om het mee te maken. De eerste middag gaat door op 27 juni, van 13u tot 16u30.

Praktische informatie:

Data: Maandag 27 juni 2016, vrijdag 16 september 2016 of vrijdag 25 november 2016.
Duurtijd: van 13u tot 16u30.
Locatie: Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18, 9000 Gent.
Prijs: €50 ex. BTW per keer. €125 ex. BTW voor 3 keer.

  Hier inschrijven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques