Waarom je maar beter bij een coach gaat

Beste *|VOORNAAM|*,

Soms tref ik mezelf uit het raam starend aan, ogen niet gericht op de druilerige grijze taferelen buiten maar op mijn zonnige dagdromen. Surfend op een kristalblauwe zee met snelle golven, badend in de warme zon... en ik vraag met af wat ik hier zit te doen, achter mijn computer, ploeterend door een eindeloze lijst van todo's.

Je zou bijna zeggen: laat het achter en ga op een strand wonen. En toch weet ik dat dat niet het antwoord is. Ik weet het omdat ik op het strand gewoond heb, voor 2 maanden. Na 3 weken zat ik alweer elke dag op mijn computer omdat ik het anders te saai zou vinden.

Wat ik nodig heb is geen absolute verandering, maar een gedeeltelijke verandering. Misschien zou een week zon en zee al veel verschil maken. Misschien moet ik eerder kijken naar mijn ritme, hoeveel probeer ik te doen in de beschikbare tijd. En vooral: hoeveel tijd spendeer ik met piekeren en op schermpjes afleiding zoeken, wat bakken energie kost?

Wat ik ook weet is dat ik alleen maar de helft van de weg raak. Ik kan een beetje draaien in mijn gedachten of ze opschrijven om meer helderheid te krijgen. Maar er is één ding dat ik niet kan: ik kan niet om mijn eigen hoek kijken.

Zoals de schaduw in je ooghoek, de prikkel in je nek, is er vaak een Ding dat speelt maar dat je niet helemaal kan vastpakken. Je kan allerlei zaken vastpakken, maar niet dat ene Ding waar het echt over gaat. Je blinde vlek kan je niet zien, waar je ook kijkt.

Daarvoor vind ik andere mensen die scherpe vragen stellen of die mij een krachtige ervaring geven waardoor ik anders kijk, zo waardevol. Soms zijn dat vrienden of vreemden die ons toevallig raken, soms zijn het professionals bij wie dat geen toeval is. Er is zoveel dat we niet zien bij onszelf, dat iemand met een beetje oefening er zo uithaalt.

Zeker op werkvlak, een aspect van ons leven dat bijzonder bepalend is voor de andere aspecten. Het gaat niet enkel over de juiste job, de juiste werkomstandigheden, maar ook over de juiste houding naar werk toe. Hoe pak je het aan om er optimaal van te genieten en succes te ervaren, wat het ook is? Er zijn meerdere vlakken waar we tegelijk bewust van kunnen zijn die meespelen in hoe we vandaag uit het raam zitten te kijken.

Dus: hoe lang is het geleden dat jij nog eens een checkup deed bij jouw lokale (job)coach? Als jij zelf mensen begeleidt, dan is het zo mogelijk nog belangrijker om voor je innerlijke hygiëne te zorgen. En je voelt mij al komen: dat is wat wij doen. Kom gerust af zodat jij de volgende stap in je persoonlijke en professionele evolutie kan zetten.

Met warme groeten,

Benjamin en het yourcoach team

Volg ons 'achter de schermen' op Instagram (@yourcoachgent).
Blijf op de hoogte van alle events en bekijk onze inspiratie en video's op Facebook.

YourCoach café op donderdag 21 maart 2019

Op donderdag 21 februari 2019 werden we ondergedompeld in de 'hypnotische gesprekstechnieken'. Stephan Vanhaverbeke heeft ons getoond en met een korte oefening zelf laten ervaren hoe hypnotische gesprekstechnieken werken. Het werd opnieuw een inspirerende avond. Bedankt aan de vele enthousiaste deelnemers.

  Lees hier het verslag en bekijk de video

Donderdag 21 maart 2019
Francis Laleman met 'Ikigai'

Francis LalemanDeze maand ontvangen we op donderdag 21 maart Francis Laleman met het thema: 'Ikigai: zinnen over worden en zijn in je leven en op het werk'.

Ondertussen is het 'nieuwe werken' deel gaan uitmaken van onze collectieve woordenschat. Maar hebben we al stilgestaan bij het 'nieuwe leven'? Beseffen we dat leven en werken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn? Of blijven we zoeken naar de balans tussen werken en leven?

Met ikigai gaan we niet op zoek naar evenwicht, maar naar harmonie. Aan de hand van een opstelling in de ruimte leren we de intrinsieke waarde en betekenis herkennen van ‘zijn en worden’ – in wie we zijn, in wat we doen, in onze relaties met anderen en met een team.

  Lees meer en schrijf je in

Start opleiding tot Loopbaancoach

Start opleiding tot LoopbaancoachHet gebruik van loopbaancheques zit in de lift. Vorig jaar werd een record aantal loopbaancheques aangevraagd: 44.156 om precies te zijn.

Kunnen jouw klanten bij jou al terecht als loopbaancoach? In onze zevendaagse Opleiding tot Loopbaancoach (6 lesdagen + 1 certificatiedag) leer je alles om praktisch aan de slag te gaan als loopbaanbegeleider.

De opleiding gaat van start op 2 april 2019.

  Meer informatie en inschrijven

Demo-avond langlopende opleidingen

Ben jij benieuwd naar wat onze opleidingen inhouden?
Heb je vragen voor een van onze trainers?
Wil je graag zelf eerst ervaren wat een opleiding bij YourCoach voor jou kan betekenen?

Tijdens onze gratis demo-avond op dinsdag 19 maart 2019 geven wij jou een voorproefje van wat de verschillende opleidingen inhouden:
- Opleiding Integrale Coaching
- Opleiding NLP Practitioner
- Opleiding Stress en Burn-out Coach
- Opleiding Loopbaancoach

De avond start om 19u30 en is gratis. Klik op een van de bovenstaande links om je in te schrijven.

Loopbaanbegeleiding YourCoach
Kortlopende trajecten die nog dit voorjaar starten

Wil je nog dit voorjaar een kortlopende training volgen bij YourCoach? We zetten ze hier op een rijtje.

Assertiviteit en Grenzen

Assertiviteit en GrenzenOp welke gebieden laat jij anderen te ver gaan? Zou jij ook graag wat sterker in je schoenen staan?

Deze opleiding combineert het innerlijke werk met uiterlijke uitdagingen. Met andere woorden: we gaan er niet gewoon over zitten praten. Als jij assertiever wil worden, vraagt dat een confrontatie met zaken die oncomfortabel en spannend zijn. Die kan je in deze opleiding, met begeleiding en in een veilig kader, aangaan.

In deze uitdagende en praktische ervaring van één dag neemt meestercoach Benjamin Ball je op sleeptouw naar meer assertiviteit.

Datum: Woensdag 20 maart 2019

  Meer informatie en inschrijven

Opleiding Coachend Leiderschap

Opleiding Coachend LeiderschapNiet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

Data: 4 en 5 juni 2019

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

NLP Bootcamp

NLP BootcampNLP of voluit NeuroLinguïstisch Programmeren, is een methode voor communicatie en innerlijke verandering. Het is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen. Het fundament: je ervaring is je eigen schepping.

In deze krachtige introductie van één dag leer jij enkele snelle en efficiënte NLP technieken waarmee je direct aan de slag kan. Je leert anders te kijken naar je eigen ervaringen en herinneringen. Je krijgt een inzicht in hoe je je beleving kan herprogrammeren en dieperliggende gewoontes aanpakken.

Datum: Dinsdag 18 juni 2019

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Langlopende trajecten die nog dit voorjaar starten

Wil je nog dit voorjaar een langlopende training volgen bij YourCoach? We hebben nog 3 trajecten die binnenkort starten.

28 maart NLP Master Practitioner
NLP Opleiding
8 dagen
2 april Loopbaancoach
Coach Opleiding
7 dagen
27 april Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques