Waarvoor doe je het allemaal?

Beste,

We hebben allemaal zaken die we graag willen in ons leven. En waarschijnlijk wist je al dat er (bijna) altijd iets onder, achter en/of boven die wensen, verlangens en doelen schuilt. Wat we willen zien gebeuren, zal ons met een bepaald gevoel vervullen dat wij erg aangenaam zullen vinden. Of dat hopen we toch.

En toch: hoe vaak heb je al meegemaakt dat iets uiteindelijk niet bleek te zijn wat je ervan had verwacht?

Wat wij willen zien in de externe wereld, wat wij fysiek willen manifesteren, is een uiting van een veronderstelling die in ons leeft. De veronderstelling dat datgene wat we nastreven, ons een bepaald gevoel zal geven. Voldoening, trots, zelfvertrouwen, liefde, geluk... De vraag is: klopt onze veronderstelling wel? Waarop is ze gebaseerd?

Aangezien veel van de zaken die we nastreven nieuw zijn, kunnen we vaak niet weten wat het ons precies zal brengen. En toch zijn we zo gebeten, gedreven en overtuigd dat het DAT moet zijn!

Wij merken dat veel doelen eigenlijk meer een vervelend gevoel versterken, dan dat ze het oplossen. Zoals een nieuwe relatie voor je je thuis voelt bij jezelf, uiteindelijk meer eenzaamheid brengt. Of een nieuw werk je toch dezelfde problemen oplevert. Of dat strakke lijf, dat je enkel nog onzekerder maakt over je imperfecties.

Als we kijken naar de strevende mens, valt het toch moeilijk te ontkennen dat velen ervan tegelijk erg bekwaam, succesvol en ongelukkig zijn. Waarvoor doe je het dan allemaal? Misschien ligt dat niet aan wat ze nog net niet bereikt hebben, maar aan je innerlijke houding.

Misschien is er hier en nu, zonder dat er veel moet veranderen aan de externe wereld, al heel veel te bereiken.

Je hoofd denkt: eerst dit oplossen, en dan zal ik rust hebben. Je ziel zegt: eerst rust vinden, en dan lost het zichzelf op.

Wat als we onze doelen eens omdraaien? Eerst kijken naar wat het precies voor ons moet vervullen, vanbinnen. En ons afvragen: is dit externe doel werkelijk de beste manier om dat te doen? Of ben ik een omweg aan het nemen? Misschien kom je wel tot de conclusie dat jouw poging het gevoel dat je wenst te ervaren, enkel verder af zal brengen.

Wie weet kan je hier en nu wel al je doelen bereiken. Wil je rust, tevredenheid? Stop met lezen en neem 10 minuten geniettijd. Zoek je liefde? Denk even over alle leuke mensen die je al in je leven hebt, of hebt gehad. Wil je een plek op deze wereld? Zak in jezelf en voel je thuis bij jezelf.

Daarmee willen we zeker niet zeggen dat je moet stoppen met verlangen, wensen, doelen stellen. Integendeel! Maar bekijk ze kritisch, zodat ze je werkelijk brengen wat je ervan verwacht.

En mocht je daar wat hulp bij kunnen gebruiken, je weet ons zijn.

Warme Lentegroeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 23 maart

Vorige maand ontvingen we Frederik Imbo, die een onvergetelijke workshop gaf rond 'De Strategie van het Geluk'. In een kleine 2 uren bracht hij ons energie en praktische handvaten om gelukkiger in het leven te staan. En wie wil dat nu niet?!

  Lees hier het verslag

Donderdag 23 maart: Björn Stienstra met 'Binnenstebuiten leven'

Tijdens deze ervaringsgerichte en interactieve bijeenkomst krijg je hulpmiddelen aangereikt om binnenstebuiten te leren leven. Een vrij en gelukkig leven vol betekenis. Vanuit innerlijke rust tot volle bloei komen. Je bepaalt niet wat er om je heen gebeurt, maar wél hoe jij daarop reageert. Als je zo vanuit je eigen kracht opereert, haal je het mooiste uit jezelf en je leven.

Björn Stienstra weet met diepgang, humor, kennis van zaken en grote betrokkenheid zowel individuen als groepen bij de kern te brengen. Zodat ze vanuit eigen talenten en krachten tot volle bloei kunnen komen.

  Schrijf je hier in

Loopbaanbegeleiding YourCoach
Loopbaanbegeleiding bij YourCoach

Loopbaancheques bij YourCoachOndertussen kan je al op verschillende plekken in Vlaanderen loopbaanbegeleiding volgen bij een YourCoach-loopbaanbegeleider. Wij staan voor gepersonaliseerde gesprekken, die vanaf de eerste sessie naar de essentie van je vraag gaan. Geen lijstjes of standaardvragen, maar aangepaste en diepgaande interventies die jou in beweging brengen.

Praktisch:

YourCoach is een erkend loopbaancentrum van de Vlaamse Overheid dus wij aanvaarden loopbaancheques.
Heb je minstens één jaar werkervaring dan betaal je slechts 40 euro voor een loopbaantraject van 4 uur.
Je kan terecht in: Gent Centrum, Oostakker, Mariakerke, Deinze, Kruishoutem, Kortrijk, Brugge, De Haan of Antwerpen.
Bestel je loopbaancheques telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur).

  Schrijf je hier in

Opstellingsmiddagen met Benjamin

Sinds kort kan je bij ons ook terecht voor opstellingen. Benjamin Ball, de opsteller, heeft een geheel eigen stijl. Hij werkt no-nonsense en vlot. Hij doet ook meer dan enkel opstellingen. Hij combineert fysiek-creatieve coachformats naargelang de vraag en de nood van de klant, om tot een helder inzicht en krachtige beweging te komen.

Open voor geïnteresseerden en mensen met vragen.

Data 2017:

Woensdag 22 maart 2017
Dinsdag 23 mei 2017
Vrijdag 30 juni 2017
Dinsdag 26 september 2017
Dinsdag 24 oktober 2017
Woensdag 29 november 2017

  Meer informatie en inschrijven

Oefen- en intervisiemiddagen

Alle (oud-)deelnemers aan YourCoach-opleidingen kunnen maandelijks een hele middag komen oefenen. Hoe verloopt zo’n middag? We verzamelen de vragen van de deelnemers. Er wordt sowieso in kleine groepjes geoefend, waarbij je als (beginnende) coach feedback krijgt op die zaken waarop je focus wil leggen. Er is ook ruimte voor het collectief bespreken van cases en vragen. Wij geven ook met plezier demo’s van specifieke technieken.

Een onmisbare tool voor oefenende coaches!

Data 2017:

Donderdagmiddag 30 maart 2017
Woensdagmiddag 10 mei 2017
Maandagmiddag 12 juni 2017
Maandagmiddag 18 september 2017
Zaterdagmiddag 21 oktober 2017
Donderdagmiddag 30 november 2017
Dinsdagmiddag 5 december 2017

  Meer informatie en inschrijven

Gratis Demo-Avond

Benieuwd naar de werking en sfeer bij YourCoach? Tijdens onze demo-avonden kan je aan den lijve ervaren hoe wij de zaken aanpakken. We bespreken de verschillende langlopende opleidingen (Integrale Coaching, Loopbaancoach, Stress- en Burn-out Coach en NLP) en demonstreren een aantal kenmerkende technieken zodat je kan proeven wat de impact is van onze technieken en houdingen.

Data 2017:

Dinsdag 25 april 2017
Dinsdag 19 september 2017
Donderdag 30 november 2017

Aanvang: 19u30.

  Meer informatie en inschrijven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques