Waarin jij op een cel lijkt

Beste,

Heb jij wel eens de neiging om te zeggen: "Ik doe het wel alleen!". Je op te sluiten in je eigen wereld? Wanneer het allemaal teveel wordt, de deuren te sluiten, in stilte door te werken en niet te klagen? Uit teleurstelling, of kwaadheid, omdat je niet de steun kreeg waarop je had gehoopt.

Daardoor zetten we eigenlijk onszelf op de tocht. "No man is an island", zei Hemingway nog. Dat geldt, of we het nu willen of niet.

Onze uitwisseling met de omgeving heeft veel weg van de interactie die een cel aangaat met omringende organismen. Celwanden zijn semi-permeabel: ze houden veel zaken tegen, en laten bepaalde zaken door. Er is dus uitwisseling, en ook scheiding.

Als mens maken we dezelfde beweging. We verbinden ons, versmelten zelfs wel eens, of schermen onszelf af, zetten onszelf apart van de anderen. Wie uniek wil zijn moet anders zijn, de muren optrekken. Wie mee wil zijn stelt zich open, en verliest daarbij een stuk eigenheid.

De flexibiliteit waarmee we die twee processen aangaan bepaalt onze sociale veerkracht. Als unieke IK kunnen bewegen in een WIJ, en daarin zowel verbinden als afgescheiden blijven.

Veel mensen hebben onder druk de neiging de muren op te trekken. Terwijl onderzoek net aantoont dat in moeilijke situaties, sociale steun de belangrijkste factor is om er beter mee om te kunnen. We sluiten ons af van datgene wat we het meeste nodig hebben. Misschien omdat het veiliger voelt dan het risico niet begrepen, erkend, gezien te worden.

Durf jij ook wel eens achter je muur kruipen? En durf je er ook weer vanachter te komen, zelfs wanneer dat kwetsbaar aanvoelt?

Ook bij YourCoach zijn we bezig aan een voorzichtige groeibeweging. Ons team breidt uit. Daarbij komt de bedenking: zal het wel nog even goed zijn? Het loslaten van de controle over wat we bieden is een spannend gegeven.

Toch vinden we het belangrijk, om meer te zijn dan twee mensen. De gemeenschap breidt uit, het concept YourCoach wordt meer dan haar stichters en leidt zo een eigen leven. Wij sturen mee, maar niet meer alleen. Dat is spannend, en tegelijk ook versterkend en geruststellend. Zeker als we zien met wat voor een leuke mensen we mogen samenwerken!

Daarmee geldt meer dan ooit: mocht je vragen hebben rond werk en/of leven, we zijn er voor je.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 24 maart

Vorige maand sprak Saskia Smet over "Beelddenken". Heel wat aanwezigen konden zichzelf herkennen en vonden (eindelijk) handvaten voor zaken die ze al jaren meedroegen, maar niet konden verklaren.

  Lees hier het verslag

Donderdag 24 maart: Lia Verrees met "Ervaar opstellingen"

Lia VerreesLia Verrees is een internationaal gevraagde mediatrice van opstellingen. Ze volgde opleiding bij de groten der aarde, en is ondertussen ook bij die categorie te tellen. Op YourCoach Café speelt ze na jaren nog eens een thuismatch in haar stad Gent. Wij kijken ernaar uit haar te mogen ontvangen!

  Schrijf je hier in

Haal je ICF label

ICFAls coach kan het een meerwaarde zijn je ICF-label te halen. Dat is een internationaal erkende certificatie als coach. De waarde van zo'n certificatie is natuurlijk niet absoluut: het is voor ons meer een marketing keuze die je maakt, dan een verplichting om als coach aan de slag te kunnen.

Wij staan echter ook achter een gemeenschappelijke kwaliteitsstandaard met graden en bijscholingen, zoals dat ook in Nederland het geval is met de NOBCO. Dit voor de professionalisering van het coachberoep.

Daarom organiseren we vanaf nu regelmatig ICF Days. Dat zijn dagen waarop je uitleg krijgt over hoe je het certificaat moet halen. En we gaan aan de slag met het oefenen op de specifieke manier van coachen die je nodig hebt om het certificaat te halen. Je moet namelijk opgenomen en uitgeschreven coachgesprekken insturen, die beoordeeld worden.

Hierna kan je je dossier aanleggen en heb je een opname die je kan inbrengen ter evaluatie.

Volgende editie:

Woensdag 1 juni
Prijs: €275 ex BTW*

* Incl. opname van je gesprek. Er zijn slechts een beperkt aantal deelnemers mogelijk.

  Meer informatie en inschrijven

NLP Bootcamp
Integrale Coaching Zomerreeks

Integrale Coaching ZomerreeksWegens het succes van de Essentials-reeks (de lente-reeks is reeds volzet) organiseren we een extra editie in de zomervakantie. Ervaar 6 dagen aan een stuk, van maandag 11 tot en met zaterdag 16 juli, de attitudes van de Integrale Coachmethode.

Is dat niet te intens? De focus zal hier iets meer op de ervaring liggen, in het beleven van de oefeningen en meenemen van de inzichten voor jezelf. Het is moeilijk om zoveel materie verwerkt te krijgen. Van de keren dat we het deden, hebben we echter geleerd dat het daarom net voor velen een onvergetelijke ervaring is. Een vakantie naar je binnenwereld!

  Meer informatie en inschrijven

Master Classes in Juni
In juni ontvangen we 2 heel verschillende specialisten, die elk 1 dag op bezoek komen in de Loft om jou hun expertise mee te geven. Het beloven prikkelende ervaringen te worden!

Donderdag 9 juni: Tim Vanmarcke met Provocatieve Coaching

Na zijn interessante en dynamische doortocht op YourCoach Café op 10 december, vroegen we Tim Vanmarcke of hij zijn Provocatieve Coaching nog eens uitgebreider wilde brengen in de Loft. Dat ging. Op donderdag 9 juni kan jij een hele dag lang de principes en methodiek van Provocatieve Coaching ondervinden en aanleren. Vraag je je af of je het wel aankan? Zoals Tim zou zeggen: Wat is het probleem eigenlijk?!

  Meer over Provocatieve Coaching met Tim Vanmarcke

Maandag 13 juni: Lia Verrees met Opstellingen

Op maandag 13 juni kan je opstellingen ontdekken en de internationaal vermaarde Lia Verrees tijdens een dag opstellingen in Loft 26 te Gent. Lia is een vrouwelijke madam die haar mannetje kan staan. Gezegend met een tweeslachtig brein bouwt ze intersexbruggen van rode wangen. Haar naturelle humor ontwapent defensief vriendelijk en verlucht zwaardere thema's verademend.

  Meer over Lia Verrees met Opstellingen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques