Vier jij je successen of blijf je sprinten?

Beste *|VOORNAAM|*,

Voor we de zomer ingaan, even terugblikken.

Wat kan jij al op de prijzenkast van dit jaar zetten? Welke briefjes kan je in jouw Jar of Awesome steken? Mogen wij even stoefen over wat wij in 2019 al wisten neer te zetten? Daarna is het aan jou!

  • Absoluut hoogtepunt was de aanvaarding door de uitgeverij LannooCampus van het boek 'Coachen zonder blabla' van Benjamin, dat op 21 september officieel uitkomt.
  • Benjamin gaf zijn eerste lezing aan jongeren, een project waar hij al jaren van droomt en dat hij nu eindelijk in gang zette.
  • We begonnen video's te maken en tellen toch al een mooie collectie waardevolle clips over coaching, ondernemen en meer.
  • Ook webinars hebben we ondertussen in ons actieve arsenaal zitten, en we genieten er steeds meer van om het te doen.
  • We startten met een programma voor startende ondernemers, Game On for Business, waarvan op 27 juni het eerste Live Event doorgaat.

Welke zijn jouw grootste successen sinds het begin van 2019? Noem er minstens 3!

Hoe vaak doe jij dat, je successen vieren? Het is zoals dagelijkse dankbaarheid: iedereen weet dat het een goed idee is en beveelt het aan, maar hoe consistent ben je er werkelijk in? Het is allesins één van onze werkpunten. We kunnen wel goed werken, maar onze successen vieren we veel te weinig.

Over werken gesproken: zo zijn we bezig met een aantal Grote Projecten, die we naar verwachting in september zullen afleveren (houd je vast!). We worden steeds ambitieuzer in de schaal van de dingen die we willen neerzetten. Sommige projecten zijn zo groot dat je ze in meerdere opeenvolgende golven moet aanpakken, je kan ze niet in één grote sprong afwerken. Daardoor moet je telkens opnieuw de drive vinden om ervoor te gaan, zelfs al is het einde nog lang niet in zicht. Het is investeren zonder directe return, draaien op geloof.

Best vermoeiend! Soms denk ik: 'Waarom doe ik dit?!' Maar ik heb één ding ontdekt: het gaat niet over de grootte van het project. Want na een klein project komt nog een klein project, en samen is dat eigenlijk ook een voortdurende stroom aan mogelijk werk. Nee, het gaat over ritme: we zijn te vaak en te lang aan het sprinten.

Een tandje bijsteken om iets af te krijgen lukt wel even. Dat is zelfs lekker, even doordoen. Maar als dat je dagelijkse ritme wordt, ga je daar langzaam aan kapot. Het plezier en de flow gaat eruit, het wordt pompen. Je lichaam staat voortdurend op spanning, waardoor je ook het gevoel krijgt dat er iets mis is, dat er gevaar dreigt. Gewoon doordat het lichaam heel de tijd in alerte modus staat, het versterkt zichzelf. En dat infecteert de rest van je leven, tot op den duur alles een last is. Herkenbaar...?

Wat wij daarbij te leren hebben: de voldoening verschuiven van het eindresultaat naar het proces. Als het werk nu niet leuk is, zal het later ook niet leuk zijn. Je werkritme is een patroon: met welk project je nu ook bezig bent, je zal jouw werkritme op alles dat je doet toepassen. Het vraagt keiharde discipline, om een haalbaar en aangenaam ritme te blijven volgen en niet ongeduldig naar dat eindresultaat te beginnen sprinten. Om je goede gewoontes aan te houden en niet jezelf te 'belonen' met destructieve of oproductieve verslavingen (suiker, alcohol, shoppen, spelletjes, afleiding). Om zorg te dragen voor de totaliteit van je leven en niet enkel dat ene ding. Om geduldig te zijn en te blijven geloven.

Hoe goed ben jij al in het genieten van het proces - je ritme volgen, zorg dragen voor je gezonde gewoontes en voor de totaliteit, geduldig zijn en blijven geloven - wanneer het moeilijk gaat en het eindpunt niet in zicht is?

We horen het graag!

En je weet, mocht je daar eens over willen uitwisselen - we zijn er op steeds meer manieren voor jou.

Met warme groeten,

Benjamin en het yourcoach team

Volg ons 'achter de schermen' op Instagram (@yourcoachgent).
Blijf op de hoogte van alle events en bekijk onze inspiratie en video's op Facebook.

Opendeurdag op 21 september 2019

OpendeurdagIn september vieren we ons 10-jarig bestaan! Dat huldigen we met een Opendeurdag in het teken van Highlights en Lowlights.

We bekijken de mooiste en de minste dagen, om de balans op te maken en enthousiast vooruit te blikken. Je kan weer genieten van 4 interactieve workshops boordevol waarde en en een uur wandercoaching of speedcoachings met ons team. Daaraan voegen we nog een aantal verrassingen toe en de boeklancering 'Coachen zonder Blabla'. Dit wordt er dus eentje om niet te missen!

10u-11u - Van ultieme visie naar concrete actie (Joke Vander Laenen)
11u30-12u30 - De kracht van de crisis (Benjamin Ball)
12u30-13u30 - Speedcoachings/Wandercoaching met het YourCoach Team
13u30-14u30 - Het geschenk van stress en burn-out (Joke Adins)
15u-16u - Je eigen schatkaart naar succes (Tom Hallez)
17u-20u - Boeklancering 'Coachen zonder Blabla'

  Meer informatie en inschrijven

NIEUW! Opleiding 'Coachen op het Werk'

Coachen op het WerkCoachen is niet enkel meer voor coaches. Steeds meer dringt de coachende manier van communiceren, begeleiden, leiden... door naar alle beroepen en organisaties. Niet verwonderlijk dus dat we de voorbije maanden zó vaak de vraag kregen: "Hoe pas ik wat ik leerde in de Essentials coachopleiding toe binnen mijn huidige job - en die job is niet 'coach'?"

Daarom starten we in september de spiksplinternieuwe opleiding "Coachen op het werk" - een vervolgopleiding na Integrale Coaching Essentials - waarin we een krachtig en duidelijk antwoord geven op die vraag. Wil jij jouw werk als leidinggevende, arts, therapeut, projectleider, HR Business Partner... coachender aanpakken, of effectief een coachende rol opnemen naast jouw andere rollen op het werk? Dan is deze unieke 3-daagse iets voor jou!

  Meer informatie en inschrijven

Dinsdag 16 juli om 12u
Gratis Live Training

Op dinsdag 16 juli om 12u geven Joke en Benjamin een gratis Live Training over 'Coachen in organisaties', waarbij ze praktische tips en oefeningen meegeven om binnen organisaties mensen te begeleiden op een coachende manier.

  Meer informatie over deze Live Training

YourCoach café op donderdag 20 juni 2019

Op donderdag 23 mei kwam Thomas D’havé met 'Het symptoom is nooit het probleem'. Hij vertelde ons over intermittent living en nog veel meer.

  Lees hier het verslag en bekijk de video

Donderdag 20 juni 2019
Shana Cornelis met 'De kracht van Wandercoaching'

Shana CornelisWil jij op een intuïtieve manier in contact komen met de natuur? Wil je de kracht van systemische en creatieve coaching in de natuur ervaren? Dan kan je op ons laatste coachcafé voor de zomerstop mee komen beleven met Shana?

Opgepast! Het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap.

  Lees meer en schrijf je in

Webinars deze maand

Game On for Business:
Beginnen met online coachen of trainen

In dit webinar exploreren Benjamin en Elke een aantal beperkende overtuigingen rond online coachen en trainen. In onze unieke combinatie van Techniek en Mindset delen we praktische tips & tricks en ook inzichten en houdingen die het voor jou mogelijk maken om aan de slag te gaan met online coachen en/of trainen!

Dinsdag 11 juni om 12u
Donderdag 13 juni om 10u of 12u

  Hier inschrijven

Loopbaanbegeleiding:
De Kracht van de Terugblik

Loopbaancoaches Benjamin en Ida gaan samen met jou op zoek naar de patronen die je herhaalt in je leven en specifiek op werkvlak. Door je hiervan bewust te worden kan je belangrijke nieuwe bewegingen opstarten, of net een krachtige extra élan geven aan je bestaande kwaliteiten.

Dinsdag 25 juni om 12u

  Hier inschrijven

Start jouw business op 27 juni 2019!

Game On BusinessJe kon al een tijdje bijleren op de webinars van Game On for Business die Benjamin en Elke (HeyDays) maandelijks organiseren. Op donderdag 27 juni 2019 organiseren zij voor het eerst het live event Level 1 - Lift Off. Op die intense, activerende, verhelderende dag kan jij eindelijk je zaak beginnen of je bestaande zaak een nieuw élan geven. We werken met onze unieke mix van Techniek - praktische informatie en werkwijzen - en Mindset - krachtige houdingen en oefeningen om je in beweging te krijgen.

Het wordt een dag vol praktische tools en inspiratie om er écht aan te beginnen, met veel uitwisseling onder gelijkgestemden. Je zal ook jouw Visibility Partner ontmoeten, die jou de komende tijd zal aanmoedigen en uitdagen.

  Bekijk hier het LIVE event op 27 juni

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques