Hoe goed kan jij het afzetten?

Beste *|VOORNAAM|*,

De zomer is in al zijn luwte losgebarsten. De wegen zijn leger, de mails matiger. Voor sommigen betekent dat platte rust, anderen zijn net druk in de weer. Zo bereiden wij het najaar voor, de viering van ons 10-jarig bestaan en de lancering van een aantal grote projecten. Het is dan zoeken naar voldoende tijd enerzijds om belangrijke stappen vooruit te zetten, en anderzijds ook om lekker niks te doen.

Maar ook niets doen heeft zijn valkuilen. Zelfs tijdens het luieren kan je nog steeds druk bezig zijn in je hoofd. Het lichaam ligt stil, maar de kop blijft malen. Misschien gaat het dus eerder over niet-doen. In plaats van ervan uit te gaan dat je bij niks doen ook niks zal denken, heel bewust je intentie en energie op andere zaken richten dan wat je dagelijks doet. Soms vraagt dat ook dat bepaalde zaken eerst afgewerkt worden - zolang dat geen excuus is om er altijd nog iets bij te nemen en nooit gedaan te hebben.

Hoe goed kan jij het afzetten? Kan je je dagen helemaal leegmaken, niet enkel fysiek maar vooral mentaal? Het is zo gemakkelijk om jezelf toch te vullen met een of andere mentale prikkel: lezen, filmpjes, chatten, mails, games... Geen wonder dat reizen en retreats waarbij je je telefoon achterlaat, in opmars zijn. Mijn persoonlijke regel is: als je 1 minuut werkt, is het een werkdag.

Eén van de voordelen - behalve diepe recuperatie en het besef dat je naast je werk ook nog een leven hebt - is dat je onbewuste ermee verder kan. Door te stoppen met roeren kunnen de zaken zakken. Zoals je slaap antwoorden biedt, biedt platte innerlijke rust helderheid. Nieuwe perspectieven. Zoals zoveel dingen in het leven: als je uit je eigen weg gaat, lopen veel dingen een stuk vlotter en moeitelozer.

Is dit voor jou een moment om te bezinnen en belangrijke nieuwe bewegingen te maken? Weet dan dat je ook in de zomer bij ons terecht kan.

Met warme groeten,

Benjamin en het yourcoach team

Volg ons 'achter de schermen' op Instagram (@yourcoachgent).
Blijf op de hoogte van alle events en bekijk onze inspiratie en video's op Facebook.

Opendeurdag op 21 september 2019

OpendeurdagIn september vieren we ons 10-jarig bestaan! Dat huldigen we met een Opendeurdag in het teken van Highlights en Lowlights.

We bekijken de mooiste en de minste dagen, om de balans op te maken en enthousiast vooruit te blikken. Je kan weer genieten van 4 interactieve workshops boordevol waarde en en een uur wandercoaching of speedcoachings met ons team. Daaraan voegen we nog een aantal verrassingen toe en de boeklancering 'Coachen zonder Blabla'. Dit wordt er dus eentje om niet te missen!

10u-11u - Van ultieme visie naar concrete actie (Joke Vander Laenen)
11u30-12u30 - De kracht van de crisis (Benjamin Ball)
12u30-13u30 - Speedcoachings/Wandercoaching met het YourCoach Team
13u30-14u30 - Het geschenk van stress en burn-out (Joke Adins)
15u-16u - Je eigen schatkaart naar succes (Tom Hallez)
17u-20u - Boeklancering 'Coachen zonder Blabla'

  Meer informatie en inschrijven

NIEUW! Workshop 'Opstellen met paarden'

Opstellen met paardenOliver (i For Horse) en Benjamin (yourcoach) slaan de handen in elkaar voor een unieke belevenis. 1 dag lang begeleiden ze jou systemisch bij je werk- en levens vragen. Van familieopstellingen met mensen tot systemische bewegingen met paarden. Ze combineren hun expertises en persoonlijkheden voor een rijke, boeiende dag die niemand onbewogen zal laten en die inzichten geeft in het persoonlijke systeem.

 • Laat het systemische veld jou inspireren en bewegen.
 • Ervaar de aanpak van twee toppers in hun veld.
 • Kom in contact met de paarden, de natuur en jouw systeem.

Vrijdag 6 september 2019 (Deinze)

  Meer informatie en inschrijven

NIEUW! Opleiding 'Coachen op het Werk'

Coachen op het WerkCoachen is niet enkel meer voor coaches. Steeds meer dringt de coachende manier van communiceren, begeleiden, leiden... door naar alle beroepen en organisaties. Niet verwonderlijk dus dat we de voorbije maanden zó vaak de vraag kregen: "Hoe pas ik wat ik leerde in de Essentials coachopleiding toe binnen mijn huidige job - en die job is niet 'coach'?"

Daarom starten we in september de spiksplinternieuwe opleiding "Coachen op het werk" - een vervolgopleiding na Integrale Coaching Essentials - waarin we een krachtig en duidelijk antwoord geven op die vraag. Wil jij jouw werk als leidinggevende, arts, therapeut, projectleider, HR Business Partner... coachender aanpakken, of effectief een coachende rol opnemen naast jouw andere rollen op het werk? Dan is deze unieke 3-daagse iets voor jou!

Dinsdag 3, 10 & 24 september 2019

  Meer informatie en inschrijven

Programma YourCoach café najaar 2019

Dit najaar hebben we een goedgevuld agenda en enkele straffe sprekers voor het YourCoach Café. Elke maand kan je op donderdagavond terecht in onze Loft 26 voor een praktische workshop en heb je de kans om het YourCoach team te ontmoeten. Hier zijn ze, op een rijtje. Je kan je nu al inschrijven!

 • Donderdag 26 september 2019
  Eric Schneider met 'Naar het hart van communicatie'

 • Donderdag 24 oktober 2019
  Elke Van Parys met 'Online schitteren als coach of trainer'

 • Donderdag 21 november 2019
  Bart Deconinck met 'Mannen en vrouwen: de paradox van liefde en haat'

 • Donderdag 12 december 2018
  Thea Bombeek met 'Waarde voor je geld'

  Lees meer en schrijf je in

Trajecten die dit najaar starten

Vanaf september beginnen er opnieuw verschillende cycli langlopende opleidingen.

Opgelet! Verschillende opleidingen zijn reeds bijna volzet. Vlug inschrijven is dus de boodschap.

3 september Coachen op het werk

Integreer jouw coachende vaardigheden in je dagelijkse praktijk.
3 dagen
16 september Stress en Burn-Out Adviseur

In deze krachtige en praktische tweedaagse ontdek jij hoe je een effectief stressbeleid kan uitwerken en implementeren binnen jouw organisatie.
2 dagen
25 september Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
Nog 2 plaatsen
26 september NLP Practitioner

Ontdek de principes van betere communicatie, doelen. Krijg via je zintuigen toegang tot je onderbewuste en herprogrammeer je leven. Een uniek traject met internationaal erkend certificaat.
8 dagen
28 september Integrale Coaching Professional

In het Professional Programma leer je hoe je als coach permanente verandering kan brengen van in de dieperliggende oorzaken van je klanten. Je krijgt een dieper inzicht in het verloop van een sessie, in de problematiek van een vraag, in het benaderen van een probleem of situatie.
11 dagen
1 oktober Stress en Burn-Out Coach

Begeleid mensen individueel bij het omgaan met stress en het vermijden of herstellen van burn-out. Een mulitmethodische reis door de verschillende aspecten van dit eigentijdse fenomeen.
7 dagen
2 oktober Systemisch Coachen

Ontdek hoe we als persoon gevormd en aangestuurd worden door de grotere gehelen waarvan we deel uitmaken. Leer actief werken met de wetmatigheden en dynamieken die ze veroorzaken, bijvoorbeeld in 1-op-1 opstellingen en met systemische vraagstelling, zodat je klanten op een andere manier in hun leven en werk kunnen staan.
4 dagen
3 oktober Creatief-Fysiek Coachen

Zo haal je meer uit gesprekken! Je leert je klant meer verbinden met zijn vraag en telkens opnieuw unieke lijfelijke ervaringen creëren, die je klant verder brengen dan de typische mentale inzichten. Een ongelofelijke opleiding waarbij jij de grenzen van je coachende vaardigheden gegarandeerd verlegt.
4 dagen
Nieuw! 24 CCE punten
7 oktober Loopbaancoach

Begeleid mensen bij werkvragen, en meer. Deze opleiding zit vol verrassende en effectieve coachformats voor krachtige inzichten en professionele omwentelingen.
7 dagen
12 oktober Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
24 oktober Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen
28 nov Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques