Gelukkige 5e verjaardag aan...

Beste,

Ik was dan eindelijk weer aan het surfen. Perfecte setting: 7u 's morgens, de zon die opkwam, leeg strand, prachtige kleine golfjes, bijna niemand anders in de zee. Vogels vlogen voorbij en doken het water in. Vissen sprongen uit het water. Ideaal!

En ik merkte dat ik ongeduldig was dat het voorbij was, zodat ik kon vertellen aan de anderen hoe super het geweest was. Hoe dwaas! Na eens meewarig met mijn hoofd naar mijzelf geschud te hebben, besefte ik dat dit niet nieuw was voor mij.

Hoeveel tijd brengen we door met het uitkijken naar iets, om er dan op het moment zelf niet echt bij te zijn? Ik alleszins regelmatig; zo bezig in mijn hoofd met het vooruitkijken naar wat komt, en het terugdenken aan wat was. Ik snelwandel naar het restaurant om er op tijd te zijn, hoofd naar de grond en gespannen van de haast. Ik ben afwezig aan het nadenken over iets dat gebeurde terwijl mijn vriendin mij iets vertelt over zichzelf.

Het deed me denken, daar op het water: wat is het nut van al die dromen en doelen, de beelden van een goed leven die we najagen, als je er op het moment dat het zover is niet bij bent?

"Wanneer ik met vakantie ben, dan zal ik ontspannen!"
"Eens ik mijn eigen zaak heb, dan ben ik vrij!"

Om dan met dezelfde spanning en problemen in de nieuwe situatie te zitten.

Anders gezegd, hoeveel zoeken we in een situatie dat we eigenlijk in onszelf te zoeken hebben? Het doet met denken aan de spreuk:

Wie rijk wil worden,
Moet meer verdienen
Of minder willen.

Wanneer hebben we genoeg elementen in een situatie om te kunnen genieten? En zelfs al hebben we alles, zorgt dat ervoor dat we er werkelijk kunnen zijn? Ik hoor alleszins over rijken die vooral bezig zijn met hun geld niet kwijt te raken. Mensen met pensioen die de muren oplopen van verveling. Mensen die dan eindelijk hun eigen agenda kunnen bepalen, om hem dan overvol te steken met rotwerk.

Terwijl ik me die bedenking maakte, kwam een mooie golf aan. Ik paddelde in, stond recht en reed hem inclusief draaien en truuken helemaal uit. Heerlijk! Ik paddelde onmiddellijk terug achter de golven voor een volgende.

Geniet van je zomer!
Benjamin en het YourCoach Team

Bekijk zeker ook eens ons Instagram-kanaal, met regelmatig inspiratie.
En ons YouTube kanaal, waar wekelijks nieuwe video's op verschijnen.

De vijfjarige verjaardag van...

5 jaar loopbaancheques

Op 1 juli vieren we de 5-jarige jubileum van het systeem van de Loopbaancheques! Vanaf die dag konden werknemers én zelfstandigen voor €40 een cheque bestellen, goed voor 4 uren begeleiding.

Ter gelegenheid van de 5e verjaardag van de loopbaancheques, maakten we enkele artikelen en video's:

  Lees hier de blogpost

Dat heeft coaching in Vlaanderen ingrijpend veranderd. Tot dan kwamen vooral bedrijfsmensen of 'believers' bij een coach. Nu hebben al meer dan 65,000 mensen van alle slag één of meerdere traject afgelegd: bedienden, arbeiders, managers, ondernemers... uit alle mogelijke sectoren.

Het zorgt ervoor dat meer mensen hebben kunnen ervaren wat persoonlijke begeleiding voor hen kan doen. De ervaring was misschien niet voor iedereen even levensveranderend, en dat kan allerlei oorzaken hebben. Voor velen was het dat wel: 85% van de mensen die loopbaanbegeleiding volgden, waren daar tevreden over.

We zijn dus dankbaar aan de mensen die dit systeem hebben opgezet en in stand houden. Waaronder ook de mensen bij de VDAB, die voortdurend ijveren om het systeem relevant en waardevol te maken/houden. Zoals de voorwaarden op loopbaancoach te kunnen zijn, en welke thema's in aanmerking komen voor loopbaanbegeleiding.

Wat wij onthouden uit 5 jaar loopbaanbegeleiding, is dat achter iedere professional een persoon en een persoonlijke uitdaging zit. Veel mensen worstelen met dezelfde moeilijkheden en blokkades. De Gouden Kooi, omgaan met een zinloze job, organisatorische politiek of onredelijke druk, de neiging de ander boven zichzelf te zetten, het gevoel niet zinvol of volgens de eigen kwaliteiten te werken...

Het wijst op systemische, maatschappelijke tendenzen die in praktisch alle organisaties en bedrijven voorkomen. Waar loopbaancheques het individu begleiden, blijven de organisatorische factoren bestaan die tot problemen leiden.

Wij geloven in, hopen op een nieuwe organisatiecultuur waarbij er minder nood is aan loopbaanbegeleiding. Of toch de soort waarin mensen van werk willen veranderen. En graag meer begeleiding voor het nog zinvoller werken en het ontwikkelen van de persoon achter de professional.

YourCoach café najaar 2018

Terugblik voorjaar 2018

Lees hier de verslagen van de voorbije sprekers:

Sprekers najaar 2018

Bekijk het seizoen van de sprekers van dit najaar:

 • Donderdag 20 september 2018
  Job Hulshoff met 'Reconstructief Werk: Een nieuwe manier van bewustzijnsontwikkeling'

 • Donderdag 25 oktober 2018
  Emilie De Puydt met 'Goed gezien!'

 • Donderdag 22 november 2018
  Thea Bombeek met 'Hoe overleef ik mijn collega’s: Tools voor zelfvertrouwen op het werk'

 • Donderdag 13 december 2018
  Joke Oosters met 'Invullen'

  Lees meer en schrijf je in

Opendeurdag op zaterdag 22 september 2018

Op zaterdag 22 september 2018 openen we als vanouds de deuren van Loft 26 voor een volledige dag vol gratis workshops en speed coachings. Het thema dit jaar is 'Durf!'. Ontmoet ons team, ontdek de opleidingsruimte en ervaar onze werkwijze. Hét event om je najaar goed in te zetten.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Durf jij jezelf in onzekerheid onderdompelen? (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: Durf jezelf in vraag stellen (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Stress & Burn-out: Durf jezelf te zijn (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Durf dromen omzetten in realistische doelen (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Durf jij opgeven? (Benjamin Ball)
16u-18u - Receptie

  Meer info over de YourCoach Opendeurdag

  Schrijf je hier in voor de YourCoach Opendeurdag

Opendeurdag 22 september 2018
Agenda opleidingen najaar 2018

Vanaf september beginnen er opnieuw verschillende cycli opleidingen.

Opgelet! Verschillende opleidingen zijn reeds bijna volzet. Vlug inschrijven is dus de boodschap.

20 september Integrale Coaching Professional

In het Professional Programma leer je hoe je als coach permanente verandering kan brengen van in de dieperliggende oorzaken van je klanten. Je krijgt een dieper inzicht in het verloop van een sessie, in de problematiek van een vraag, in het benaderen van een probleem of situatie.
11 dagen
VOLZET
24 september Stress en Burn-Out Adviseur

In deze krachtige en praktische tweedaagse ontdek jij hoe je een effectief stressbeleid kan uitwerken en implementeren binnen jouw organisatie.
2 dagen
27 september NLP Practitioner

Ontdek de principes van betere communicatie, doelen. Krijg via je zintuigen toegang tot je onderbewuste en herprogrammeer je leven. Een uniek traject met internationaal erkend certificaat.
8 dagen
8 oktober Loopbaancoach

Begeleid mensen bij werkvragen, en meer. Deze opleiding zit vol verrassende en effectieve coachformats voor krachtige inzichten en professionele omwentelingen.
7 dagen
10 oktober Stress en Burn-Out Coach

Begeleid mensen individueel bij het omgaan met stress en het vermijden of herstellen van burn-out. Een mulitmethodische reis door de verschillende aspecten van dit eigentijdse fenomeen.
7 dagen
11 oktober Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen
20 oktober Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
26 november Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques