In welke staat bevind je je?

Beste,

We zien steeds meer het belang van het beheren van je staat. Met 'staat' bedoelen we energieniveau, stressniveau... je fysieke en gemoedstoestand op dit moment.

Als je vol energie zit, kan je meer aan. Alles lijkt makkelijker. Als je leeg loopt, is alles moeilijk. Dat weten we allemaal.

De vraag is: in welke toestand breng jij jezelf dagelijks? Onze courante gedachten en gevoelens, uitingen van onze overtuigingen en waarden, vormen mee onze dagelijkse energie. En omgekeerd. Zo ontstaat een zichzelf versterkende cyclus.

De invloed van onze staat wordt vaak onderschat. In ons hoofd zijn we altijd hetzelfde. Ga maar eens na: hoeveel uren kan je je concentreren op een dag? Hoe snel doe je over 5 km? Hoe gemakkelijk word je kwaad? We hebben de neiging om onszelf te 'kristalliseren': een bepaalde staat als standaard te nemen en die als 'onszelf' te definiëren. Dat is een gemakshalve mechanisme, dat er tegelijk voor zorgt dat we vergeten dat we eigenlijk elke dag anders zijn.

Alleen al dat bewustzijn kan een ingrijpend verschil maken! Een dagelijkse check hoe het met je is op dit moment, wat er speelt en wat er mogelijks nodig is, kan al wonderen doen voor je energie. Want eens je je bewust bent van je staat, kan je er invloed op uitoefenen.

Wanneer je je in een mindere staat bevindt, kan het soms onnozel lijken om jezelf bewust en actief in een betere staat te brengen alvorens bepaalde zaken aan te vatten. Door te lachen, te dansen, een fysieke houding aan te nemen... En toch: topsporters en andere performers doen het routineus. Waarom zouden wij dat niet doen, ons leven is toch ook best uitdagend?! Denk maar aan een moeilijk gesprek, een drukke dag, een lastige taak...

Hoe vaak wijt je een gebrek aan handelen aan jezelf als persoon, terwijl je misschien niet genoeg energie of de juiste staat hebt? Wat als je eerst daaraan werkte, en dan terugkeerde naar wat lastig is?

Dagelijkse dankbaarheid, gezond eten en vormen van mindfulness bijvoorbeeld, brengen je ook consistent in een andere staat. Weinigen doen dit, omdat het effect pas na een tijd echt merkbaar wordt. Je moet erin geloven om het werk erin te steken dat nodig is, om het effect ervan te voelen.

Lukt het je maar niet je staat te veranderen? Kom gerust eens langs voor een coachsessie bij één van onze coaches.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

ICF avond op maandag 12 juni 2017

Chris Van Dam met 'Oplossingsgericht Coachen'

Oplossingsgericht CoachenOplossingsgericht coachen is meer dan een gespreksmodel, of een aantal losse technieken. Het is een manier van omgaan met mensen, en om kwaliteit te geven aan jouw leven en dat van anderen. Met deze workshop willen we enkele handvaten meegeven en je inspireren om (meer) oplossingsgericht aan de slag te gaan. Je maakt kennis met het oplossingsgericht denken en de vele toepassingsmogelijkheden die het biedt.

Chris Van Dam is staflid in het Korzybski Instituut te Brugge, verbonden als praktijklector aan Hogent en één van de stichtende leden van het 'Centrum Oplossingsgericht Werken en Coachen vzw'.

Deze avond wordt samen met ICF Belgium georganiseerd en gaat door in onze Loft 26, Sint-Salvatorstraat 18, 9000 Gent. Er is netwerking mogelijkheid vanaf 19u. De workshop zelf begint om 20u. Voor ICF Belgium leden is de avond gratis, niet leden betalen 20 euro.

  Schrijf je hier in (ICF website)

YourCoach Café op donderdag 22 juni 2017

Vorige maand sprak Katleen Vantyghem over Neurofeedback. Je vindt meer informatie en foto's in het verslag.

  Lees hier het verslag

Donderdag 22 juni 2017: Wim Vrolijk met 'Energie meten en besturen'

Wim VrolijkOp Donderdag 22 juni ontvangen we Wim Vrolijk met 'Energie meten en besturen met de Spectrum Energiemeting'.

In deze workshop start Wim met een inleiding over energie. Wat is dat nou en wat kan je er mee? Daarna meet hij onze energie op basis van 1 onderwerp. Na de meting en een korte plenaire terugkoppeling neemt hij een fictief meetresultaat in grafische vorm door. De weergave van jouw energie biedt aanknopingspunten om aan te pakken en/of te benutten. We eindigen met een business-case.

  Schrijf je hier in

Opendeurdag op zaterdag 23 september 2017

Op zaterdag 23 september openen we als vanouds de deuren van Loft 26 voor een volledige dag vol gratis workshops en speed coachings. Het thema dit jaar is 'In beweging komen'. Ontmoet ons team, ontdek de opleidingsruimte en ervaar onze werkwijze. Hét event om je najaar goed in te zetten.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Wat houdt je nog tegen? (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: Transformeren van overtuigingen (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Stress & Burn-out: Vanuit overdrive naar rust (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Top 10 strategieën en gewoontes van succesvolle Bewegers (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Doe het nu! (Benjamin Ball)
16u-18u - Receptie

  Meer info over de YourCoach Opendeurdag

  Schrijf je hier in voor de YourCoach Opendeurdag

Opendeurdag 23 september 2017
Kortlopende trajecten die nog dit voorjaar starten

Wil je nog dit voorjaar een kortlopende training volgen bij YourCoach? We zetten ze hier op een rijtje.

Opstellingsmiddag

Opstellingsmiddag

Tijdens de opstellingsmiddagen in Loft 26 kan je opstellingen meemaken en zelf ervaren, als klant en/of representant. Bij opstellingen wordt een probleemsituatie of vraag uitgepuurd tot het samenspel van enkele bepalende elementen. Deze elementen worden in de ruimte neergezet, en de onderlinge dynamiek bekeken.

De deelnemers brengen thema’s aan. De opsteller voert eerst een kort interview met de gecoachte, waaruit de elementen worden gedistilleerd. Deze worden in de ruimte opgesteld. De opsteller bevraagt dan, verplaatst, laat bepaalde zaken uitspreken... met het doel beweging te brengen in het ingebrachte vraagtstuk. Vaak ontstaan verrassende nieuwe perspectieven en mogelijkheden, of komt iets bekends naar boven.

Datum: 30 juni 2017

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

NLP Bootcamp

NLP BootcampNLP of voluit NeuroLinguïstisch Programmeren, is een methode voor communicatie en innerlijke verandering. Het is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen. Het fundament: je ervaring is je eigen schepping.

In deze krachtige introductie van één dag leer jij enkele snelle en efficiënte NLP technieken waarmee je direct aan de slag kan. Je leert anders te kijken naar je eigen ervaringen en herinneringen. Je krijgt een inzicht in hoe je je beleving kan herprogrammeren, en dieperliggende gewoontes aanpakken.

Datum: 14 juni 2017

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Opleiding Coachend Leiderschap

Opleiding Coachend LeiderschapNiet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

Data: 15 en 16 juni 2017

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Agenda opleidingen najaar 2017

Vanaf september beginnen er opnieuw verschillende cycli opleidingen.

Opgelet! Verschillende opleidingen zijn reeds bijna volzet. Vlug inschrijven is dus de boodschap.

19 september Integrale Coaching Professional

In het Professional Programma leer je hoe je als coach permanente verandering kan brengen van in de dieperliggende oorzaken van je klanten. Je krijgt een dieper inzicht in het verloop van een sessie, in de problematiek van een vraag, in het benaderen van een probleem of situatie.
11 dagen
22 september Coachend Leiderschap Turbo

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen
5 oktober Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
29 september NLP Practitioner

Ontdek de principes van betere communicatie, doelen. Krijg via je zintuigen toegang tot je onderbewuste en herprogrammeer je leven. Een uniek traject met internationaal erkend certificaat.
8 dagen
7 oktober Loopbaancoach

Begeleid mensen bij werkvragen, en meer. Deze opleiding zit vol verrassende en effectieve coachformats voor krachtige inzichten en professionele omwentelingen.
7 dagen
20 september Stress en Burn-Out Adviseur

In deze krachtige en praktische tweedaagse ontdek jij hoe je een effectief stressbeleid kan uitwerken en implementeren binnen jouw organisatie.
2 dagen
4 oktober Stress en Burn-Out Coach

Begeleid mensen individueel bij het omgaan met stress en het vermijden of herstellen van burn-out. Een mulitmethodische reis door de verschillende aspecten van dit eigentijdse fenomeen.
7 dagen
25 oktober Coachend Leiderschap Turbo

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques