Opendeurdag op zaterdag 20 januari 2018

Beste,

Onze allerbeste wensen voor 2018!

Het begin van het jaar is een georganiseerd moment om elkaar nog eens van harte succes en geluk te gunnen. Ik kijk er soms cynisch naar – zo fake, zo artificieel – maar eigenlijk is het een prachtige gewoonte.

Eén die we gerust meer zouden mogen gebruiken.

Wat me naast de goodwill vooral aanspreekt, is het gevoel opnieuw te mogen beginnen. Eigenlijk is nieuwjaar een fictie. Maar door het collectief te vieren en in onze leefwijze in te bouwen, wordt het echt. We kunnen oude zaken achterlaten, achter die muur die het vorige jaar heet. En vol goede moed nieuwe zaken aanvatten, met een iets legere rugzak aan onze volgende reis beginnen.

Als we het met Nieuwjaar kunnen, kunnen we het ook op andere momenten. Het gaat er dan enkel nog om het zo te creëren, dat we het werkelijk geloven.

Wat bij mij vaak gebeurt, is dat ik te dicht op zaken zit. Ik verlies het overzicht, het perspectief. Details blazen op en nemen heel het beeld in. Ik word overspoeld.

Opnieuw beginnen vind ik een krachtige strategie om vastgelopen projecten en zelfs relaties, een nieuw leven te geven. We vergeten alles en beginnen van nul opnieuw. Natuurlijk is dat niet echt zo; maar het is genoeg wél zo om een verschil te kunnen maken. Om nieuwe ideeën een kans te geven. Die opening waarlangs iets anders zich een weg kan banen.

Zo begin ik bij het schrijven van teksten vaak opnieuw. Als ik te lang blijf prutsen aan een tekst, zit ik uiteindelijk gewoon wat dingen over en weer te schuiven. Schrijven is ook schrappen, en ik krijg het maar niet over mijn hart waardoor de tekst ritme en punch mist.

Ik open dan een nieuw document en begin bij de eerste zin. Ik maak weer verbinding met waarom ik deze tekst aan het schrijven ben. Wat is eigenlijk de essentie van mijn boodschap? En dan komt, als vanzelf, een zin. Een aanzet. Soms is die gelijkaardig aan wat ik al had, en heel regelmatig komt er ook iets anders. Een nieuwe logica en opbouw waaraan ik de rest kan ophangen. Alle oude ideeën stromen verfrist en getransformeerd weer uit mijn vingers. En voor ik weet staat de tekst er.

Wie weet zitten veel zaken eigenlijk wel goed, maar bekijken we ze in de verkeerde volgorde.

Wat ga jij eens helemaal opschudden en herschikken?

Je weet, als dat lastig is – jou hierbij begeleiden is wat wij doen.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Opendeurdag op zaterdag 20 januari 2018

Op zaterdag 20 januari 2018 houden we weer onze halfjaarlijkse opendeurdag met als thema "Overtuigingen". Geen promopraatjes maar de hele dag lang échte workshops en speed coachings. De opendeurdag wordt gevolgd door onze nieuwjaarsreceptie.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Het lichaam liegt niet (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: Negatieve emoties beheren (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Stress & Burn-out: Hoe stress onze overtuigingen beïnvloedt (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Het magische VAK (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Wat je in het klein doet, doe je in het groot ook (Benjamin Ball)
16u-18u - Nieuwjaarsreceptie

  Schrijf je hier in voor de opendeurdag van zaterdag 20 januari 2018

Opendeurdag 20 januari 2018
YourCoach Café op donderdag 25 januari 2018

Donderdag 25 januari 2018: Dirk Vercruysse met 'Getting Things Done'

Dirk VercruysseHet YourCoach caféseizoen gaat weer van start! De sprekers blijven maar komen, aan interessante onderwerpen geen gebrek.

Zoals op donderdag 25 januari. Dan komt Dirk Vercruysse spreken over 'Getting Things Done'. Dat is het wereldberoemde time management systeem van David Allen. Het is eigenlijk een systeem om heel je leven aan te pakken, dat door duizenden mensen gebruikt wordt. Een ideaal onderwerp voor het seizoen van de goede voornemens – wie weet is dit er wel één die blijft!

  Lees meer en schrijf je in

Wil jij zelf loopbaancoach worden?

Vanaf februari kan je bij ons terug de Opleiding tot Loopbaancoach volgen om zelf mensen te begeleiden bij hun loopbaanvragen. We bundelen onze inzichten en meest gebruikte technieken in een intensieve zevendaagse opleiding (6 lesdagen + 1 certificatiedag), waarin jij met alle aspecten van werkvragen leert omgaan.

De opleiding is ook een ideale basis voor degenen die via loopbaancheques van de VDAB als loopbaanbegeleider aan de slag willen.

Wat zijn de sterktes van deze opleiding?

 • Recht uit de praktijk
  We begeleiden als erkend loopbaancentrum bij de VDAB zelf dagelijks mensen bij hun werkvragen. We weten wat werkt, wat mensen in beweging brengt. We hebben onze eigen werkwijze en technieken uitgewerkt die recht naar de kern van werkvragen gaan; modellen die een probleem in één tekening duidelijk maken.

 • We leiden al coaches op
  Onze aanpak is gebaseerd op de Integrale methode, waarin snel en efficiënt wordt gewerkt met aandacht voor de werkelijke noden van je gesprekspartner. We leggen tijdens de lesuren de nadruk op oefenen en ervaren. Vanaf dag één leer je technieken bij die je onmiddellijk kan gebruiken, en iedere dag komen er dingen bij.

 • (Véél) meer dan de klassieke lijstjes
  Veel loopbaancoaching verloopt nogal rationeel. Je moet antwoorden op vragen en lijstjes invullen. Maar wat als je het zelf niet weet, of je denkt dat je het weet maar er verandert niks? Daar loopt het vaak vast. Wij werken op diepere lagen met verrassende creatieve formats die het denken omzeilen, waardoor we ook in staat zijn de wérkelijke vraag te identificeren en daarmee aan de slag te gaan.

 • Het kan ook over meer dan werk gaan
  Werk is een verlengstuk van de persoon, en van onze persoonlijke patronen. Daarom gaat loopbaanbegeleiding vaak ook over diepere zaken dan louter werkvloerkwesties. We leren je manieren aan om ook op dit gebied betekenisvolle interventies te realiseren.

  Lees meer over de Opleiding tot Loopbaancoach

Enkele getuigenissen:

"Ik heb nog maar zelden zoveel bijgeleerd op zo’n korte tijd. Het was overweldigend, vaak confronterend, maar vooral verrijkend. Er was een fijne sfeer, vertrouwelijk, gezellig, maar ook uitdagend."

"Mooi spectrum meegekregen. Heel veel praktijk en vooral weinig blabla. Super meegevallen!"

"Theorie zeer goed onderbouwd met praktische tools en oefeningen. No-nonsense. Coaches spelen in op vragen van deelnemers. Verschillende insteken van verschillende coaches. Zeer aangename setting."

  Lees hier meer getuigenissen

Langlopende trajecten die in 2018 beginnen

Van plan om iets bij YourCoach te volgen in 2018? Hier een overzicht van de reeksen die begin volgend jaar starten. Sommige trajecten zijn reeds volzet, vlug inschrijven is de boodschap!

28 januari Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
30 januari NLP Master Practitioner

In deze vervolgmodule ga je dieper in op overtuigingen en denkstijlen, werk je met complexe communicatietools en leer je de meest meest transformationele interventietechnieken uit de geschiedenis van de NLP.
8 dagen
19 januari Integrale Coaching Professional

In het Professional Programma leer je hoe je als coach permanente verandering kan brengen van in de dieperliggende oorzaken van je klanten. Je krijgt een dieper inzicht in het verloop van een sessie, in de problematiek van een vraag, in het benaderen van een probleem of situatie.
11 dagen
2 februari NLP Practitioner

Ontdek de principes van betere communicatie, doelen. Krijg via je zintuigen toegang tot je onderbewuste en herprogrammeer je leven. Een uniek traject met internationaal erkend certificaat.
8 dagen
1 februari Loopbaancoach

Begeleid mensen bij werkvragen, en meer. Deze opleiding zit vol verrassende en effectieve coachformats voor krachtige inzichten en professionele omwentelingen.
7 dagen
7 maart Stress en Burn-Out Coach

Begeleid mensen individueel bij het omgaan met stress en het vermijden of herstellen van burn-out. Een mulitmethodische reis door de verschillende aspecten van dit eigentijdse fenomeen.
7 dagen
19 april Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques