Wat doe je in moeilijke momenten?

Beste,

We zitten allemaal in proces met onszelf. Er zijn in ons voortdurend evoluties bezig, zaken die bewegen en veranderen. Sommige van die processen zijn spannend en heerlijk; andere vreselijk en donker; en van nog andere zijn we ons niet eens bewust.

Er zijn processen die je vooral moet doorworstelen. Wanneer iets erg onaangenaam is, hebben we de neiging op zoek te gaan naar oplossingen. Letterlijk, iets waardoor de situatie oplost. We willen het ongemak zo snel mogelijk weg.

De waarheid is echter dat sommige fasen in ons leven onaangenaam en oncomfortabel zijn, en dat we er helemaal door moeten. We kunnen het zoveel mogelijk verzachten, maar we kunnen het niet wegnemen.

Soms lopen we wel weg. In vluchtgedrag zoals verslavingen, escapisme, andere mensen. Maar daardoor stellen we enkel het onvermijdelijke uit, of maken we het erger.

Wat doe je in zo’n fase? Een aantal mogelijkheden.

  • Blijf rustig
    Alles gaat voorbij. Blijf aanwezig en observeer wat er met je gebeurt.

  • Zoek steun
    Probeer het niet alleen te doen. Verzamel een sterke kring rond je waarop je kan terugvallen.

  • Kijk vooruit
    Er komt een moment dat dit alles voorbij zal zijn, dat er weer rust is. Hoe zal dat eruit zien? Op dat moment zal je terugkijken en kunnen evalueren hoe je het gedaan hebt. Dat weet je nu nog niet, in het midden van de storm. Nu ben je meer bezig met het moment zelf, de storm van overweldigende gevoelens en gedachten. Je reacties zijn dan ook niet altijd wat je achteraf zou gewild hebben.

Dus kijk even vooruit. Hoe zal het er volgens jou uitzien na deze fase? Hoe wil je eraan toe zijn? En blik dan terug: welke houding en/of handelingen zal je vanuit die positie willen dat je aangenomen en uitgevoerd had?

Bekijk het door de ogen van iemand anders. Wie zou wel weten hoe hiermee om te gaan? En hoe zou die dit aanpakken? Stel het je even levendig voor.

Wie weet krijg je hier een ander perspectief door. Een leidraad om door onzekere tijden heen te bewegen, en geen dingen te doen waarvan je spijt krijgt.

En je weet, mocht het moeilijk zijn: we zijn er voor je.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Foto's YourCoach Opendeurdag Winter Editie

Op zaterdag 21 januari ontvingen we een 80-tal mensen die de hele dag gratis workshops en speed coachings bijwoonden. Alweer een interessante, dynamische en gezellige dag! Het YourCoach Team gaf weer het beste van zichzelf, de deelnemers zagen dat het goed was.

  Bekijk hier de foto's

YourCoach Café op donderdag 26 januari 2017

Dit voorjaar ontvangen we weer een aantal topsprekers.

Peter PlusquinOp donderdagavond 26 januari 2017 bijt Peter Plusquin de spits af, met een praktische workshop over Smart Reading. Hoe lees je jouw favoriete coachingboeken in één uur uit? Tijdens deze workshop laat spreker Peter Plusquin je op interactieve wijze kennismaken met de snelleesmethode "SmartReading".

Op het eind van deze workshop heb je jouw leessnelheid minimaal verdubbeld. Dit is een echte doe-workshop waar je als deelnemer meteen met je eigen boek aan de slag gaat. Breng daarom een boek mee over coaching, waar je graag sneller doorheen wil. Peter zal je leren hoe je dit boek snel en doelgericht kan uitlezen en je laten ervaren dat als je vlugger leest, je meer van de tekst zal begrijpen.

  Meer info en inschrijven

NIEUW! Master Classes

Dit voorjaar lanceren we ook 2 nieuwe Master Classes voor ervaren coaches. Elke Master Class duurt 4 dagen.

Master Class Creatief-Fysiek Coachen

Master Class Creatief-Fysiek CoachenHet sluitstuk van de Integrale Coachmethode. Je leert begeleiden met een creatieve houding, ttz dat je in alle situaties in staat bent een sessie neer te zetten die het babbelen/weten/inzicht (vaak vergezeld van de uitspraak: "Ja, maar hoe doe ik dat nu?!") overstijgt.

Je brengt de vraag binnen in het lichaam van de klant of maakt ze tastbaar via tekening, opstelling, actiemetafoor... gebruik makende van stiften, touw, ballonnen, stoelen, bladen (eigenlijk om het even welk materiaal). Je werkt rechtstreeks op de onbewuste laag, terwijl je klant erbij staat. Daardoor ontstaat nieuwe patronen en bewegingen, waar je klant vaak op meerdere vlakken iets mee kan.

  Meer informatie en inschrijven

Master Class Systemisch Coachen

Master Class Systemisch CoachenIn de Master Class Systemisch Coachen leer je met een systemische bril naar de vraag van je klant te kijken. Het systemische beschouwt de mens minder als individu, en eerder als onderdeel van diens achtergrond en omgeving. Het individu wordt als het ware een functie van de invloeden van diens context. Je bewandelt er verrassende nieuwe lagen mee, en ontrafelt zaken die anders helemaal vastzitten.

Er wordt geoefend op het opstellen in een 1-op-1 setting, en je leert ook systemisch begeleiden zonder opstellingen. Achteraf wandel je buiten met een grondige kennis van de systemische wetmatigheden en dynamieken, en kan je deze omzetten in een coachgesprek.

  Meer informatie en inschrijven

Proef van onze korte Workshops

Je kan ook steeds meer korte workshops volgen bij ons. Je krijgt praktische tips en oefeningen mee, in een onderbouwd theoretisch kader. Een leuke opfrisser van bepaalde thema's of net een introductie tot jouw persoonlijke ontwikkeling en onze werkwijze.

Hieronder een overzicht van de workshops die binnenkort starten.

8 februari Coaching in het Museum

Word begeleid door een kunstcoach bij werk- en/of levensvragen tijdens een bezoek aan het Museum.
1 voormiddag
10 februari Maskers maken

Zit wie jij werkelijk bent verstopt achter een masker dat je elke morgen opnieuw opzet? Maak een gipsen afdruk van jouw gelaat en 'ontmasker' om zo terug te gaan naar wie je werkelijk binnenin bent.
1 dag
13 maart Haal je ICF Label

Haal je ICF label, een internationaal erkende certificatie als coach.
1 dag
20 maart NLP Bootcamp

Ontdek NLP en leer op één dag enkele snelle en efficiënte technieken waarmee je direct aan de slag kan.
1 dag
23 maart Opstellingen met Benjamin Ball

Beleef systemisch coachen tijdens onze opstellingsmiddagen. Breng jouw vraag mee of doe mee als representant.
1 midddag
VERNIEUWD! – Stress en Burn-Out Adviseur

Het programma voor de Opleiding Stress en Burn-Out Adviseur is vernieuwd en geüpdatet! Na een aantal edities en verschillende trajecten in bedrijven, werkten we een strakker en relevanter programma uit dat op het lijf geschreven is van organisaties die bezig zijn met het uitwerken en implementeren van een stressbeleid.

Ontdek de essentie van stress management en burn-out behandeling; verneem de laatste updates van de wetgeving; stel actief een beleidsplan op in jouw organisatie, gebaseerd op meerdere manieren van meten; analyseer, voer uit en evalueer; wissel uit met collega's van andere sectoren. En zoveel meer.

Volgende editie: 7 en 14 februari 2017

  Meer informatie en inschrijven voor de Opleiding Stress- en Burn-Out Adviseur

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques