Welk deel van jou beslist?

Beste,

Ik krijg regelmatig klanten die met grote twijfel zitten. Nagelbijtend worden ze verscheurd tussen allerlei keuzes. De verwarring is groot. De situatie is erg complex.

Ik ken het gevoel zelf maar al te goed. Overspoeld worden de verantwoordelijkheid van verschillende opties, verlamd door de onvoorspelbaarheid van de gevolgen, de onoverzichtelijkheid van alle informatie waarmee ik rekening moet houden...

En dan die eenvoudige waarheid, die van ergens diep vanbinnen komt. Een duidelijk signaal dat vanuit elke cel in ons lijf zegt, schreeuwt: "Dat is het." Denk aan hoe je een huis koopt, verliefd wordt, een medewerker in dienst neemt, kiest voor een logo of kledingstuk of het nieuwe kleur van je woonkamer

Heel vaak heeft het hoofd allerlei gekmakende argumenten waarom dit en waarom wel... Terwijl ons lijf eigenlijk heel goed weet wat het nodig heeft. Maar we hebben schrik om dit te volgen, we vertrouwen het niet. En dus proberen we het met ons hoofd op te lossen.

Wat vooral een wonder is, is hoe die twee in één wezen tegelijk kunnen bestaan, en elkaar toch niet vinden.

Ik had een klant die zei: "Ik zit in een gevecht tussen mijn hoofd en mijn lijf." Ik vroeg haar hoeveel ze dan naar haar lijf luisterde. "Eigenlijk nooit", besefte ze. Ze zat dus niet in gevecht met haar hoofd en lijf, maar met een gevecht in haar hoofd. Toen ik haar vroeg om te voelen wat haar lijf ervan vond, werd wat zij nodig had en wilde heel duidelijk - en het hoofd werd plots heel stil.

Hoeveel van jouw beslissingen zijn een poging om de stem van je lijf, van je innerlijk weten, te overstemmen? Een weglopen van de repercussies van wat je diep vanbinnen weet, het pad is dat je te nemen hebt?

Vervelend is dat ons innerlijk weten zelden compromissen toestaat, of uitleg geeft. Blijven of gaan? Gaan. Links of rechts? Links. Nog frustrerender: je krijgt er ook geen handleiding bij. Een absoluut order zonder stappenplan. Een onhandige waarheid die zich niet laat omkopen of onderhandelen.

We hebben graag keuze, maar misschien is de waarheid wel dat er maar weinig juiste paden zijn voor ons. Dat eens we in overeenstemming met ons diepere, meer essentiële zelf leven, er meestal maar één keuze is. En, typisch: vaak een keuze die ons (op het eerste gezicht) allerminst bevalt.

Dat vraagt zakken, rust, afstemming. En het kunnen toelaten en vertrouwen op iets dat we niet kunnen controleren of rationaliseren. Een leven vanuit diepere waarden, ongeacht de gevolgen aan de oppervlakte.

Vergeet niet: je weet dat we er zijn wanneer jij, zoals iedereen, hierbij wat steun kan gebruiken.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 22 februari 2018

Vorige maand ontvingen we Dirk Vercruysse, die ons de beginselen van Getting Things Done uitlegde. Dat is het wereldbekende systeem ontwikkeld door David Allen, voor betere time management en meer productiviteit.

  Lees hier het verslag

Donderdag 22 februari 2018: Nathalie Janssens de Bisthoven met 'Eetstoornissen als spiritueel ontwaken'

Nathalie Janssens de BisthovenNathalie Janssens de Bisthoven is coach, psychotherapeut en ervaringsdeskundige in de begeleiding van eetstoornissen. Ze is gevormd binnen de oplossingsgerichte school van Louis Cauffman (SOL T.E.A.M. Amsterdam) en volgde naast heel wat online seminars ook de stress en burn-out opleiding bij YourCoach.

In oktober 2017 publiceerde ze haar eerste eigen boek: "En-vie, eetstoornissen als spiritueel ontwaken". Haar uitgangspunt hierbij is dat eetstoornissen veelal een crisis op spiritueel niveau betekenen. In deze workshop gaat Nathalie in op wat spiritualiteit nu precies is, en hoe het kan worden aangewend, niet alleen in de genezing van eetstoornissen maar ook heel wat andere persoonlijke crisissen.

  Lees meer en schrijf je in

NIEUW! Master Classes

Dit voorjaar lanceren we 3 nieuwe Master Classes voor ervaren coaches. Ga dieper en verder met je klanten dankzij onze creatief-fysieke werkvormen en krachtige intuïtieve coachattitudes.

Master Class Creatief-Fysiek Coachen

Master Class Creatief-Fysiek CoachenHet sluitstuk van de Integrale Coachmethode. Je leert begeleiden met een creatieve houding, ttz dat je in alle situaties in staat bent een sessie neer te zetten die het babbelen/weten/inzicht (vaak vergezeld van de uitspraak: "Ja, maar hoe doe ik dat nu?!") overstijgt.

Je brengt de vraag binnen in het lichaam van de klant of maakt ze tastbaar via tekening, opstelling, actiemetafoor... gebruik makende van stiften, touw, ballonnen, stoelen, bladen (eigenlijk om het even welk materiaal). Je werkt rechtstreeks op de onbewuste laag, terwijl je klant erbij staat. Daardoor ontstaat nieuwe patronen en bewegingen, waar je klant vaak op meerdere vlakken iets mee kan.

Data: 1 & 2 & 29 & 30 maart 2018

  Meer informatie en inschrijven

Master Class Systemisch Coachen

Master Class Systemisch CoachenIn de Master Class Systemisch Coachen leer je met een systemische bril naar de vraag van je klant te kijken. Het systemische beschouwt de mens minder als individu, en eerder als onderdeel van diens achtergrond en omgeving. Het individu wordt als het ware een functie van de invloeden van diens context. Je bewandelt er verrassende nieuwe lagen mee, en ontrafelt zaken die anders helemaal vastzitten.

Er wordt geoefend op het opstellen in een 1-op-1 setting, en je leert ook systemisch begeleiden zonder opstellingen. Achteraf wandel je buiten met een grondige kennis van de systemische wetmatigheden en dynamieken, en kan je deze omzetten in een coachgesprek.

Data: 27 maart & 17 april & 8 mei & 22 mei 2018

  Meer informatie en inschrijven

Master Class Wandercoaching

Master Class WandercoachingWandercoaching is, in het kort, coaching in de natuur. Het is meer dan wandelcoaching: via creatieve en systemische invalshoeken, gecombineerd met klassieke gesprekstechniek en een sterke houding van 'niet-weten', leer jij als coach datgene zich te laten ontplooien wat zich op het moment aandient.

Deze methode werd ontwikkeld door Shana Cornelis, onderneemster en loopbaancoach. Haar liefde voor natuur bracht haar ertoe buiten te gaan met haar klanten, en Integrale Coaching toe te passen in een externe setting.

Data: 14 & 15 juni of 28 & 29 april 2018

  Meer informatie en inschrijven

Kortlopende trajecten die nog dit voorjaar starten

Wil je nog dit voorjaar een kortlopende training volgen bij YourCoach? We zetten ze hier op een rijtje.

NLP Bootcamp

NLP BootcampNLP of voluit NeuroLinguïstisch Programmeren, is een methode voor communicatie en innerlijke verandering. Het is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen. Het fundament: je ervaring is je eigen schepping.

In deze krachtige introductie van één dag leer jij enkele snelle en efficiënte NLP technieken waarmee je direct aan de slag kan. Je leert anders te kijken naar je eigen ervaringen en herinneringen. Je krijgt een inzicht in hoe je je beleving kan herprogrammeren, en dieperliggende gewoontes aanpakken.

Data: 14 maart of 29 mei 2018

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Opleiding Coachend Leiderschap

Opleiding Coachend LeiderschapNiet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

Data: 8 & 9 maart of 31 mei & 1 juni 2018

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques