Hoe ga jij om met negatieve boodschappen?

Beste,

We zijn zo ontvankelijk voor boodschappen. De hele dag door worden ze op ons afgevuurd. Welke laten we binnen, en welke filteren we uit? Meestal mogen de boodschappen die ons beeld van de dingen bevestigen, blijven. En de rest vliegt eruit.

Zo kiezen we automatisch voor een bepaald spectrum, een bepaald wereldbeeld. We laten bepaalde dingen binnen, die sporen trekken in onze geest die je niet zomaar verlegt. Vandaar ook dat een bewust gekozen of herkozen 'dieet' van bepaalde info wel een goed idee kan zijn. Even het nieuws niet lezen of bekijken bijvoorbeeld, om gespaard te blijven van klachten en verontwaardiging (wat toch vaak de teneur is van nieuws). Daarmee is er niet noodzakelijk iets opgelost, maar het vermijdt dat we onze aandacht vullen met zaken die we dan ook onbewust rondom ons gaan zoeken.

Een andere soort boodschap waarmee velen het moeilijk hebben zijn complimenten. We willen zo graag gezien en bevestigd worden, maar hebben het moeilijk te aanvaarden wanneer iemand het doet. Meent hij/zij het wel? Wil die iets van mij? Heb ik het echt verdiend? Had ik niet nog meer kunnen doen? We zijn zo hard voor onszelf, dat we het geschenk niet kunnen ontvangen. Een compliment werkelijk ontvangen vraagt, paradoxaal genoeg, een hoop zelfvertrouwen!

En dan kritiek... Moeilijke boodschapen en gebeurtenissen zijn niet leuk om te horen, ze maken ons onrustig en reactief. Tegelijk bevatten ze een geschenk. Daarvoor moet je het wel uitpakken. Ze zijn wat moeilijker, wat lastiger. Ze verteren trager. Daardoor hebben ze ook een diepgaand effect: de onrust of kwaadheid of verdriet die ze veroorzaken nodigen ons uit om in onszelf te kijken.

Zo zorgen minder leuke gevoelens ervoor dat we onszelf ontdekken. Dat we minder mooie kanten van onszelf tegenkomen. En dat we daar mogelijks iets mee doen: zien, accepteren, in de armen sluiten, transformeren. Dat is geen gemakkelijke reis, maar wel de moeite. En dan ontdekken we dat we in staat zijn onszelf te genezen. Dat de antwoorden in onszelf liggen. Dat geeft kracht, en zelfvertrouwen. Na de donkerte, als we ze aandurven, komt een rijker licht.

Hoe ga jij om met de boodschappen in je leven? Wat ontvang je, wat zend je uit? Welke zijn jouw top 5 boodschappen van en naar de wereld?

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 23 februari

Op donderdagavond 22 januari ontvingen we Peter Plusquin. Hij leerde ons in iets minder dan 2 uur al een stuk sneller lezen. Aan de hand van praktische oefeningen ontdekten we nieuwe manieren van lezen, en merkten we tegen het einde al een verschil. We kregen nog een hele rist technieken en oefeningen mee waarmee we aan de slag kunnen.

  Lees hier het verslag

Donderdag 23 februari: Frederik Imbo met 'Ja of JA?! De strategie van het geluk'

Frederik ImboOp donderdagavond 23 februari ontvangen we een Vlaamse topper: Frederik Imbo. Als veelgevraagde spreker ben je bij Frederik zeker van een entertainende en indringende ervaring. Hij brengt zijn nieuwste productie: 'Ja of JA?! De strategie van het geluk', gebaseerd op het boek van Gerbert Backx.

Onderzoek heeft uitgewezen dat het geluk dat je ervaart voornamelijk wordt bepaald door je mindset. Dat wil zeggen dat je een groot deel van je geluk zelf in handen hebt. Wat we denken over de realiteit beïnvloedt het gevoel dat we er bij hebben. Door iets te doen, kan je je gevoel veranderen.

Tijdens de presentatie van 'Ja of JA?' houdt Frederik Imbo je een spiegel voor en daagt hij je uit om bij jezelf stil te staan. Verwacht je daarom alvast aan een intense en confronterende voorstelling vol grappige videofragmenten, treffende citaten, verhelderende inzichten en veel interactie.

  Schrijf je hier in

NIEUW! Master Classes

Dit voorjaar lanceren we ook 3 nieuwe Master Classes voor ervaren coaches. Elke Master Class duurt 4 of 5 dagen.

Master Class Creatief-Fysiek Coachen

Master Class Creatief-Fysiek CoachenHet sluitstuk van de Integrale Coachmethode. Je leert begeleiden met een creatieve houding, ttz dat je in alle situaties in staat bent een sessie neer te zetten die het babbelen/weten/inzicht (vaak vergezeld van de uitspraak: "Ja, maar hoe doe ik dat nu?!") overstijgt.

Je brengt de vraag binnen in het lichaam van de klant of maakt ze tastbaar via tekening, opstelling, actiemetafoor... gebruik makende van stiften, touw, ballonnen, stoelen, bladen (eigenlijk om het even welk materiaal). Je werkt rechtstreeks op de onbewuste laag, terwijl je klant erbij staat. Daardoor ontstaat nieuwe patronen en bewegingen, waar je klant vaak op meerdere vlakken iets mee kan.

  Meer informatie en inschrijven

Master Class Systemisch Coachen

Master Class Systemisch CoachenIn de Master Class Systemisch Coachen leer je met een systemische bril naar de vraag van je klant te kijken. Het systemische beschouwt de mens minder als individu, en eerder als onderdeel van diens achtergrond en omgeving. Het individu wordt als het ware een functie van de invloeden van diens context. Je bewandelt er verrassende nieuwe lagen mee, en ontrafelt zaken die anders helemaal vastzitten.

Er wordt geoefend op het opstellen in een 1-op-1 setting, en je leert ook systemisch begeleiden zonder opstellingen. Achteraf wandel je buiten met een grondige kennis van de systemische wetmatigheden en dynamieken, en kan je deze omzetten in een coachgesprek.

  Meer informatie en inschrijven

Master Class Advanced Stress & Burn-Out Coachen

Master Class Advanced Stress & Burn-Out CoachenDe Master Class Advanced Stress & Burn-out Coachen is het vervolg op de opleiding tot Stress & Burn-out Coach.
In deze opleiding gaan we nog een stap verder in de inzichten over, en vooral de oplossingen voor chronische stress en energieverlies: het verband met de werking van de hersenen en de hormonen, energetische bescherming, stoppen met piekeren, rouw en verlies, het effect van gedragspatronen, en de impact van de omgevingsfactoren (onder andere de link met het beleid in organisaties).

We onderzoeken hoe we meer levenskwaliteit kunnen bereiken bij onze coachees op de unieke YourCoach manier: een verrassende combinatie van theorie direct getoetst aan de praktijk, met veel oefen- en leermomenten om de technieken rond stress en burn-out nog beter te beheersen.  We scherpen jouw kwaliteiten als coach aan met nieuwe creatieve technieken.

  Meer informatie en inschrijven

Opstellingsmiddagen met Benjamin

Beleef de kracht en magie van opstellingen, begeleid door Benjamin. In een groepssetting worden vragen van de deelnemers behandeld, waarbij het vaak een breed effect heeft: niet enkel de klant krijgt inzicht en een andere houding, de deelnemers doen ook mee. De stijl van Benjamin is vlot en direct. Er zit een goed tempo in, en hij maakt gebruik van een breed gamma technieken om zijn interventies extra kracht en diepgang mee te geven.

Data 2017:

Woensdag 22 maart 2017
Dinsdag 23 mei 2017
Vrijdag 30 juni 2017
Dinsdag 26 september 2017
Dinsdag 24 oktober 2017
Woensdag 29 november 2017

  Meer informatie en inschrijven

NLP Bootcamp met Tom

NLP of voluit NeuroLinguïstisch Programmeren, is een methode voor communicatie en innerlijke verandering. Het is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen.

In deze krachtige introductie van één dag leer jij enkele snelle en efficiënte NLP technieken waarmee je direct aan de slag kan. Je leert anders te kijken naar je eigen ervaringen en herinneringen. Je krijgt een inzicht in hoe je je beleving kan herprogrammeren, en dieperliggende gewoontes aanpakken.

Volgende editie: maandag 20 maart 2017

  Meer informatie en inschrijven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques