December is the Friday of the year

Beste *|VOORNAAM|*,

Daar zijn we weer... Het einde van het jaar, en voor ons van het opleidingsseizoen. En wat een opleidingen waren het weer, wat een gemotiveerde en leergierige deelnemers, en coachees! Deze week ronden wij de trajecten voor najaar 2018 af, en richten we onze aandacht op het komende jaar.

Maar eerst gaan we zelf nog even in opleiding. We vinden het essentieel om zelf bij te blijven leren en onszelf uit te dagen.

Op inhoudelijk vlak: hoe kunnen we de coachtrajecten en opleidingen nog waardevoller maken? Hoe kunnen we de groeicurve van onze coachees en deelnemers versnellen, zonder ons te haasten? Hoe kunnen we de leerervaring anders vormgeven, offline en online?

En ook op persoonlijk vlak: welke uitdagingen hebben wij zelf nog als persoon? Waarin kunnen we nog groeien, wetende dat dat ook zijn impact zal hebben op de mensen waarmee we werken?

Eén van mijn uitdagingen is bijvoorbeeld dat ik teveel tegelijk wil doen. In al mijn enthousiasme overlaad ik mezelf, loop ik vast in een teveel aan taken en raak uitgeput. Ik vergeet mijn tempo te beheren, en rust in te lassen.

Ik werk zaken liefst af in een sprint, maar met de tijd worden onze projecten groter (een boek, een groepspraktijk, een herwerkte opleiding...) en worden het marathons - of een héél lange reeks sprints. Het wordt dus steeds belangrijker om mijn actieve tijd in balans te houden, zodat ik vooruit kan blijven gaan. Om de moed erin te houden wanneer het lijkt dat niks vooruit gaat zoals het moet.

En dan nog een uitdaging: af en toe achterom kijken naar wat ik al gedaan heb. En welke tijd is beter dan deze om dat te doen... Ik las ergens: "December is the Friday of the year". Ik heb nu ook een beetje een vrijdagsgevoel, terwijl ik deze tekst schrijf op het vliegveld onderweg naar mijn opleiding. Wanneer alles even tot rust komt, toont zich wat er allemaal al is. Het was een mooi jaar, waarin ik het gevoel heb dat we steeds meer impact hebben op de mensen die we begeleiden. Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar!

Het is moeilijk voor mij dat te zien terwijl ik nog bezig ben, vandaar nog maar eens het voornemen om verder te blijven timmeren aan dat tempo, de juiste spanningsboog waarin de zaken flowen en (zoveel als mogelijk) als vanzelf lopen.

En jij? Waaraan heb je nog werk? Wat is lastig voor jou om te veranderen, zelfs al weet je dat het beter zou zijn?
Hoe zou je leven er anders uitzien mocht je het met succes aanpakken?

Mocht je daar steun en/of uitdaging bij kunnen gebruiken, we zijn er voor je.

Een zalig eindejaar gewenst!

Met warme groeten,

Benjamin en het yourcoach team

Bekijk zeker ook eens ons Instagram-kanaal, met regelmatig inspiratie.
En ons YouTube kanaal, waar wekelijks nieuwe video's op verschijnen.

YourCoach café op donderdag 13 december 2018

Vorige maand ontvingen we Thea Bombeek met 'Hoe overleef ik mijn collega’s? Tools voor zelfvertrouwen op het werk'. Opnieuw een thema dat heel wat mensen samenbracht tijdens het Yourcoach Café. Benieuwd naar het verhaal van de schorpioen en de schildpad?

  Lees hier het verslag

Donderdag 13 december 2018
Joke Oosters met 'Nieuwe organisatiecultuur en -structuur'

Joke OostersDeze maand komt Joke Oosters spreken over 'Nieuwe organisatiecultuur en -structuur'. In deze workshop zal Joke op een ervarende manier uitleg geven over zelfsturing en hoe organisaties daar naatoe begeleid kunnen worden. Joke zal op een interactieve manier informatie geven over volgende hedendaagse hot topics: Consent besluitvorming, navigeren via spanning en accountability.

Joke Oosters is Trust Coach en Trainer. Haar missie is om de ziel en de kracht in organisaties wakker te maken. Dit doet ze door organisaties naar een duurzame en menselijke vorm te gidsen.

  Lees meer en schrijf je in

Opendeurdag op zaterdag 19 januari 2019

Op zaterdag 19 januari 2019 is het weer zover! Gratis workshops, speed coachings, en onze nieuwjaarsreceptie. Een hele dag bijleren en ontmoeten in Loft 26.

Het thema van deze editie is 'From Mind to Muscle'. Van rondjes draaien in je hoofd naar zakken in je lijf en van daaruit: écht gààn. Niet het hoofd maar het lichaam laten antwoorden. Niet enkel plannen maken maar bewégen, actie ondernemen, en liefst vandaag.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Remember who you really are (Joke Vander Laenen)
11u30-12u30 - NLP: Voorbij het aarzelen (Tom Hallez)
12u30-13u30 - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u30-14u30 - Stress & Burn-out: Release the beast (Karolien Roels en Joke Adins)
15u-16u - Integrale Coaching: Hoe kan je meer 'zakken'? (Benjamin Ball)
16u-18u - Nieuwjaarsreceptie

  Meer informatie en inschrijven

Opendeurdag op zaterdag 19 januari 2019
Start trajecten NLP en Stress & Burn-Out Coach

In het voorjaar starten twee belangrijke trajecten: NLP en Stress & Burn-Out Coach.

NLP trajecten

NLP Practitioner (8 dagen)

NLP (NeuroLinguïstisch Programmeren) is dé tool bij uitstek waarmee jij je communicatie en gedrag kan veranderen. Uit een schier eindeloos arsenaal inzichten en technieken leer jij hier de snelste en effectiefste, waarmee je concreet en krachtig aan de slag kan. Als één van de weinige instituten in Europa is YourCoach Certified Copyright User van Robert Dilts' NLP University én erkend door de Society of NLP. Getuigschriften worden persoonlijk ondertekend door Dr. Richard Bandler, medegrondlegger van NLP. Er start een nieuwe NLP Practitioner vanaf februari 2019 en een NLP Master Practitioner (het vervolg op de Practitioner) vanaf maart 2019.

  NLP Practitioner vanaf 7 februari 2019

  NLP Master Practitioner vanaf 28 maart 2019*
* Enkel voor personen met een basiskennis NLP.

Traject Stress en Burn-Out Coach

Opleidingen rond Stress en Burn-Out

NIEUW! Vanaf 2019: 8 dagen opleiding

Leer vanuit een Integrale bril kijken naar mensen met stress en/of burn-out. Identificeer de fase waarin die zich bevindt, en werk aangepast aan diens noden en draagkracht. We leren methodes en technieken aan uit de biologie, geneeskunde, relaxatie, coaching, psychologie en opstellingen - alles gecombineerd in één omvattende methode. In deze achtdaagse opleiding (7 lesdagen + 1 certificatiedag) ga je vooral praktisch aan de slag en krijg je alle theoretische ondersteuning om professioneel met stress en burn-out om te gaan.

  Opleiding Stress en Burn-Out Coach vanaf 13 februari 2019

Nieuwe opleiding: Orthomoleculaire Essentials

Orthomoleculaire EssentialsVanaf februari 2019 bieden wij Samen met BIOK een vervolgtraject aan voor stress en burn-out coaches. BIOK biedt als Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis wetenschappelijke en toepasbare inzichten bij wat er aan de grondslag ligt van chronische stress en burn-out.

Vanuit hun brede ervaring en kennis kunnen we een onmisbare en complementaire benadering bieden van hoe om te gaan met burn-out in jouw coachingpraktijk. Stress en uitputting spelen immers in op meerdere fysiologische lagen (hormonaal, zenuwstelsel, vertering,...) en kunnen dus niet losgekoppeld worden van het psychologische en mentale aspect.

Het programma loopt over 5 dagen en is bedoeld als orthomoleculaire onderbouwing voor wat er onderliggend en fysiologisch speelt bij burn-out, chronische stress en de daarbij horende vermoeidheidsklachten.

  Meer informatie en inschrijven

Langlopende trajecten die in 2019 beginnen

Van plan om iets bij YourCoach te volgen in 2019? Hier een overzicht van de reeksen die begin volgend jaar starten. Sommige trajecten zijn reeds bijna volzet, vlug inschrijven is de boodschap!

21 januari Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
WACHTLIJST
7 februari NLP Practitioner
NLP Opleiding
8 dagen
13 februari Stress en Burn-Out Coach
Coach Opleiding
7 dagen
21 februari Integrale Coaching Professional
Coach Opleiding
11 dagen
28 maart NLP Master Practitioner
NLP Opleiding
8 dagen
2 april Loopbaancoach
Coach Opleiding
7 dagen
27 april Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques