Welke rollen neem jij op?

Beste,

Laatst kwam het verschil tussen begeleiden op het niveau van gedrag en/of identiteit nog eens aan bod. Leuk hoe bekende concepten, wanneer ze weer langskomen, steeds een nieuwe lading en invulling kunnen krijgen.

In coaching is het verleidelijk om recht naar actie te gaan: wat is je eerste stap? Wat kan je nog doen? Terwijl de blokkades en sleutels meestal dieper liggen: wat geloven we over de situatie, over onszelf, waardoor het moeilijk is in beweging te komen? Wie moeten we zijn om het wel te kunnen en hoe zien we onszelf nu?

Eigenlijk geldt dit ook voor onze to do-lijsten. Dat zijn eigenlijk lijsten van gedrag, terwijl er ook een heel sterke, maar vaak verloren identiteitscomponent aan verbonden is. Iedere to do draagt bij aan wie je bent en wil zijn.

Zo krijgen to do-lijsten mogelijks wat meer emotionele lading en kan je er ook makkelijker volgorde in brengen.

Zo had ik een zekere avond na een lange dag nog het volgende op mijn lijst staan:

 • Het huis stofzuigen
 • Offerte voor bedrijf X schrijven
 • Tekstje voor de nieuwsbrief
 • Mijn haar afscheren
 • Foto met mijn zoon selecteren en doorsturen naar school
 • Een nieuw apparaat installeren

Dit naast het koken en tijd doorbrengen met mijn zoon en partner (natuurlijk). Een stevig avondprogramma! Ik voelde al dat ik dit niet rond zou krijgen, en dat er zaken zouden moeten doorschuiven. Al op voorhand vervelend!

Ik leerde onlangs todo-lijsten chunken, in blokken verdelen, naargelang de rol die ik daarbij opneem. Die rollen kan je dan in volgorde van belangrijkheid zetten en de to do’s die daaraan verbonden zijn eerst doen. Dit kwam ik uit:

 1. SuperPapa
  Foto selecteren doorsturen
 2. Business Builder
  Offerte maken en doorsturen
  Tekstje schrijven voor de nieuwsbrief
 3. Verzorgde Gentleman
  Mijn haar
 4. Meester van het Huis
  Stofzuigen
 5. Tech Wiz
  Apparaat installeren

Dit gaf mij onmiddellijk een heel ander gevoel dan het voorgaande lijstje. In plaats van een vervelende en frustrerende opsomming, zag ik opportuniteiten om mijn identiteit(en) te versterken, om bij te dragen aan mijn visie van mijn leven. Door te verbinden met het hogere plan kregen mijn acties (weer) zin.

Ik liet trouwens de laatste twee vallen en deed ze de avond erop.

Wil jij het eens over je gedrag en/of je identeit hebben? Je weet ons te vinden.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 14 december 2017

Donderdag 14 december 2017: Joost Vanhove met 'Het PAVA-bewustzijnsmodel'

Joost VanhoveOp donderdagavond 14 december komt Joost Vanhove een workshop geven rond 'Het PAVA-bewustzijnsmodel'. Dit model is een innovatieve methode om, bij jezelf of bij iemand anders, het niveau van levenswijsheid te meten en te verhogen. In dit model zijn de belangrijkste factoren in kaart gebracht, die bepalen in welke mate je efficiënt en gelukkig bent.

Het PAVA-bewustzijnsmodel is holistisch en zeer veelzijdig: in één duidelijk model zit de essentie van zowel de hedendaagse methodes van zelfontplooiing als van oude tradities op het vlak van bewustwording.

  Lees meer en schrijf je in

Opendeurdag 20 januari 2018
Opendeurdag op zaterdag 20 januari 2018

Op zaterdag 20 januari 2018 houden we weer onze halfjaarlijkse opendeurdag met als thema "Overtuigingen". Geen promopraatjes maar de hele dag lang échte workshops en speed coachings. De opendeurdag wordt gevolgd door onze nieuwjaarsreceptie.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Het lichaam liegt niet (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: Negatieve emoties beheren (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Stress & Burn-out: Hoe stress onze overtuigingen beïnvloedt (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Het magische VAK (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Wat je in het klein doet, doe je in het groot ook (Benjamin Ball)
16u-18u - Nieuwjaarsreceptie

  Schrijf je hier in voor de opendeurdag van zaterdag 20 januari 2018

Focus: Gecertificeerde opleiding NLP Practitioner

Licensed Practitioner of NLPIn februari start onze gecertificeerde opleiding NLP Practitioner. Het programma loopt over 8 dagen en is erkend door de Society of NLP, één van de oudste en grootste organisaties van NLP in de wereld.

Onze NLP opleidingen voldoen dan ook aan de vereiste kwaliteitsvoorschriften en de getuigschriften worden persoonlijk ondertekend door Dr. Richard Bandler, medegrondlegger van NLP.

Het programma is uniek in België. In vier modules van twee dagen leer je in deze NLP opleiding het noodzakelijke om beter te communiceren, doelen te stellen en te behalen, en successtrategieën toe te passen. Je leert de nieuwste onwikkelingen uit de Derde Generatie NLP en ontdekt de kracht van taal en metaforen. De opleiding wordt afgesloten met een certificatiedag en deelnemers ontvangen het internationaal certificaat van Licensed Practitioner of NLP.

Deze opleiding is ideaal voor coaches die hun toolbox met technieken verder willen uitbreiden.

  Hier inschrijven

Enkele getuigenissen:

"Deze opleiding zou verplicht moeten zijn voor iedereen. The School of Life and Tom for president. Het was confronterend, interessant, verwarrend, verrijkend, vermoeiend maar zooo boeiend. Ik kan niet wachten om verder te studeren..."

"Een lifechanger 4 ever! Mega-ervaring."

"Krachtige tools voor zelfontwikkeling en inzicht in de dynamieken van communicatie. Verruimt je blik en referentiekader. Houdt je een spiegel voor. Zeer interactief. Helpt je verantwoordelijkheid te nemen voor je verbaal en non-verbaal gedrag."

  Lees hier meer getuigenissen

Langlopende trajecten die in 2018 beginnen

Van plan om iets bij YourCoach te volgen in 2018? Hier een overzicht van de reeksen die begin volgend jaar starten. Sommige trajecten zijn reeds volzet, vlug inschrijven is de boodschap!

28 januari Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
30 januari NLP Master Practitioner
NLP Opleiding
8 dagen
19 januari Integrale Coaching Professional
Coach Opleiding
11 dagen
Volzet
2 februari NLP Practitioner
NLP Opleiding
8 dagen
1 februari Loopbaancoach
Coach Opleiding
7 dagen
7 maart Stress en Burn-Out Coach
Coach Opleiding
7 dagen
19 april Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques