Laatste kans om 2016 te redden

Beste,

We kunnen de voortgang van de tijd niet stoppen, hoezeer we ook ons best doen. We worden ouder, misschien wat trager – en hopelijk efficiënter. Tegelijk heeft het voortschrijden van de tijd ook zijn voordelen. De dingen gaan onvermijdelijk vooruit, dus als je al een tijdje met iets bezig bent kan het zijn dat het plots in een stroomversnelling komt. Of een kwalitatief nieuw niveau bereikt.

Onze worsteling met de tijd heeft soms iets tragikomisch. Hoeveel mensen haasten zichzelf niet door hun dagen, de blik vooruit en de rugzak vol? Goudkoorts; onze toekomsten blinken in onze ijlende ogen en jagen ons voort. Een (wed)strijd die we sowieso verliezen.

En dan zijn er zo van die periodes waarin alles dan toch stil lijkt te vallen. Volgende week, vanaf kerstmis, blaast de wereld min of meer collectief even langzaam uit. Niet iedereen – sommigen blijven doorlopen, zelfs dan – maar toch velen. Het moment van de retrospectieven, gevolgd door de vooruitblik. Nieuwe moed geput uit een moment van terugkijken.

Want wat hebben we toch veel gedaan en bereikt dit jaar! Wat op een week niks lijkt, stapelt zich door een jaar aardig op. En zo verzetten we bergen, kolossen die achter ons liggen, allang vergeten. Op onze lauweren rusten, daar wordt vooral de wenkbrauwen voor opgetrokken.

Ook bij YourCoach dienen onze tijd nauwlettend in de gaten te houden. Een volle praktijk en opleidingsruimte is fantastisch, en tegelijk een uitdaging/uitnodiging tot grenzen trekken. In al onze passie om mensen te helpen, zouden we onszelf vergeten. Dus ook wij zoeken naar het juiste evenwicht: de mensen begeleiden en opleiden, zelf ook in begeleiding en opleiding gaan, leuke nieuwe zaken uitwerken en aanbieden, en nog tijd om te genieten van de rest van het leven.

We merken steeds meer hoeveel meerwaarde er in 'reserve' zit. Wie op zijn tandvlees werkt, kan niet meer de extra bieden die vaak het verschil maakt. Daardoor verliest iemand die het té druk heeft (of laat worden), uiteindelijk een stuk kwaliteit. Wie dus op zijn of haar beste niveau wil blijven meedraaien – en dan hebben we het nog niet eens over de energie die nodig is om te vernieuwen – moét dus herbronning inbouwen.

Heb jij je herbronning al ingeprogrammeerd in 2017? Zoniet, doe het dan nu!

Het behoeft al bijna geen herhaling meer: mocht het moeilijk zijn, kan je altijd langskomen.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Winter Editie Opendeurdag: Zaterdag 21 januari 2017

Op zaterdag 21 januari 2017 houden we weer onze halfjaarlijkse opendeurdag met als thema "Effectieve Coachattitudes". Geen promopraatjes maar de hele dag lang échte workshops en speed coachings. De opendeurdag wordt gevolgd door onze nieuwjaarsreceptie.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Waarom attitudes de techniek maken en niet omgekeerd (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: 8 Basisvoorstellingen (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Hoe stress onze werkattitudes beïnvloedt (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Ego en Ziel (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Naar dieper inzicht via niet-weten (Benjamin Ball)
16u-18u - Nieuwjaarsreceptie

  Bekijk hier het programma en schrijf je in

Winter Editie Opendeurdag: Zaterdag 21 januari 2017
YourCoach Café 2017

Ook dit voorjaar hebben we weer een aantal bijzonder interessante en dynamische sprekers voor je klaarstaan. Vervoeg ons op de gezelligste donderdagavonden van Gent met één van de volgende onderwerpen:

  • Donderdag 26 januari 2017 - Peter Plusquin met 'Smart Reading: lees coachingboeken in één uur uit'
  • Donderdag 23 februari 2017 - Frederik Imbo met 'Ja of JA? De strategie van het geluk'
  • Donderdag 23 maart 2017 - Björn Stienstra met 'Innerlijk Leiderschap'
  • Donderdag 20 april 2017 - Kathy Dobbels

  Naar het programma en inschrijven

Verslagen vorige edities

Heb je een YourCoach Café gemist of wil je graag het verslag van een vorige editie nog eens nalezen? Lees dan hier de verslagen van meer dan 50 edities.

GEZOCHT! Klanten voor ICF-Coachgesprekken

We zijn nog steeds op zoek naar mensen die een gratis gesprek willen bij ons. Deze gesprekken worden opgenomen en de beste ervan gebruikt voor onze volgende ICF-Certificatie.

Het gesprek gaat door in het Engels en duurt zo’n 45 minuten. De nadruk ligt op het verbale (gezien het feit dat het gesprek opgenomen wordt).

Wil jij je wel eens laten coachen door Tom of Benjamin? Hier is je kans! We verwachten wel een concrete coachvraag en liefst op identiteitsniveau.

  Meld je aan voor een gratis ICF Coachgesprek

Trajecten die in 2017 beginnen

Van plan om iets bij YourCoach te volgen in 2017? Hier een overzicht van de reeksen die volgend jaar starten. Sommige trajecten zijn reeds volzet, vlug inschrijven is de boodschap!

19 januari Integrale Coaching Professional
Coach Opleiding
11 dagen
28 januari Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
Volzet
30 januari NLP Master Practitioner
NLP Opleiding
8 dagen
Nog 3 plaatsen
1 februari Loopbaancoach
Coach Opleiding
7 dagen
2 februari NLP Practitioner
NLP Opleiding
8 dagen
Nog 4 plaatsen
7 februari Stress en Burn-Out Adviseur
Corporate Opleiding
2 dagen
7 maart Stress en Burn-Out Coach
Coach Opleiding
7 dagen
23 maart Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen
19 april Integrale Coaching Essentials
Coach Opleiding
6 dagen
Wachtlijst
15 juni Coachend Leiderschap Turbo
Corporate Opleiding
2 dagen
Gecertifieerde opleidingen

Het voorbije najaar studeerden meer dan 100 mensen af van één van de langlopende opleidingen van YourCoach. Mensen die al als coach actief waren, die nu hun eerste stappen wagen, of die het materiaal op een andere manier inzetten in hun werk en leven. Wij wensen hen graag een dikke proficiat! We zijn ook erg dankbaar voor het vertrouwen dat mensen in ons stellen, en we blijven ijveren voor de hoogst mogelijke kwaliteit op het vlak van meegegeven materiaal en begeleiding.

We presenteren je graag een beeld van 3 groepen die afstudeerden:

Loopbaancoach

Loopbaancoach

  Meer over de Opleiding Loopbaancoach

Stress en Burn-Out Coach

Stress en Burn-Out Coach

  Meer over de Opleiding Stress en Burn-Out Coach

NLP Practitioner

NLP Practitioner

  Meer over de Opleiding NLP Practitioner

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques