Vanwaar komt inspiratie?

Beste,

Vanwaar komt inspiratie?

Komt het van een goddelijke bron, of is het een maaksel van wat we rond ons zien? Zo deed Derren Brown een experiment waarbij hij een marketingexpert een campagne liet ontwerpen, waarvan hij het eindresultaat al voorspeld had. Bekijk hier de video.

We zoeken het uit het raam, of in onszelf. We doorzoeken ruimtes op zoek naar iets dat 'klikt'. Iets dat onze hartslag doet versnellen. Vanuit het gevoel komen beelden, indrukken, sferen.

Zeker is dat inspiratie niet zomaar komt. Het vraagt een openheid, en een bepaalde instelling. Als je te kritisch of gehaast bent, sterft het nog voor het iets kan worden. Sommige ideeën moeten van embryonaal eerst de kans krijgen om te evolueren en te transformeren, voor ze iets worden.

In bepaalde toestanden hebben we makkelijker inspiratie dan in andere: ontspannen, tevreden, met een open geest... Zo is de zomer een mooi moment voor inspiratie. De zon schijnt, we hebben minder te doen, misschien ontdekken we zelfs nieuwe plekken. Er is ruimte tussen onze gedachten voor nieuwe zaken. Onbewuste associaties worden bewuste inzichten, en zetten zich door naar onze leefwereld.

Wie onder stress staat, is zelden geïnspireerd. Tenzij misschien onder deadlinedruk, dan hebben we geen tijd om te twijfelen en komt er vanalles uit. Maar dan hebben we eerder de neiging om te werken met wat we al hebben, dan iets nieuws te doen of laten ontstaan.

Inspiratie is als iets verzamelen: je krijgt er iets nieuws bij, dat je al dan niet kan bijhouden. Alsof er iets in ons gegoten wordt.

Inspiratie vraagt om uitvoering. Elisabeth Gilbert spreekt van een rondzwevend energiedeeltje dat wil leven, dat bij ons landt. Als we er iets mee doen, blijft het, zoniet zoekt het een nieuwe eigenaar. Inspiratie zonder actie is een leuk tijdverdrijf: dromen en fantaseren.

Zo merken wij bij yourcoach dat wanneer we prachtige ideeën hebben over opleidingen of zaken die we met jullie willen delen (artikels, video's, cadeautjes...), we ook tijd moeten steken in het realiseren ervan. Dat is een stuk prozaïscher en minder sexy dan het bedenken: het vraagt hard werk, doorzettingsvermogen en het in gedachten houden van het einddoel.

Er moet dus niet op elk moment inspiratie zijn, alles heeft zijn moment. Soms zitten we in een periode van uitvoering waarbij inspiratie eerder storend werkt. Bij het selecteren van welke tekst in een boek komt, of het bijschaven van een bestaand product. Niet alles moet telkens in vraag gesteld of opnieuw bedacht worden.

Welke rol speelt inspiratie in jouw leven?

We wensen jou er alvast veel van toe!

En als je er even geen hebt: je kan altijd bij ons terecht.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Bekijk zeker ook eens ons Instagram-kanaal, met regelmatig inspiratie.
En ons YouTube kanaal, waar wekelijks nieuwe video's op verschijnen.

Opendeurdag op zaterdag 22 september 2018

Op zaterdag 22 september 2018 openen we als vanouds de deuren van Loft 26 voor een volledige dag vol gratis workshops en speed coachings. Het thema dit jaar is 'Durf!'. Ontmoet ons team, ontdek de opleidingsruimte en ervaar onze werkwijze. Hét event om je najaar goed in te zetten.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Durf jij jezelf in onzekerheid onderdompelen? (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: Durf jezelf in vraag stellen (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Stress & Burn-out: Durf jezelf te zijn (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Durf dromen omzetten in realistische doelen (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Durf jij opgeven? (Benjamin Ball)
16u-18u - Receptie

  Meer info over de YourCoach Opendeurdag

  Schrijf je hier in voor de YourCoach Opendeurdag

Opendeurdag 22 september 2018
YourCoach café Sprekers najaar 2018

Dit najaar hebben we een goedgevuld agenda en enkele straffe sprekers voor het YourCoach Café. Elke maand kan je op donderdagavond terecht in onze Loft 26 voor een praktische workshop en heb je de kans om het YourCoach team te ontmoeten. Hier zijn ze, op een rijtje. Je kan je nu al inschrijven!

 • Donderdag 20 september 2018
  Job Hulshoff met 'Reconstructief Werk: Een nieuwe manier van bewustzijnsontwikkeling'

 • Donderdag 25 oktober 2018
  Emilie De Puydt met 'Goed gezien!'

 • Donderdag 22 november 2018
  Thea Bombeek met 'Hoe overleef ik mijn collega’s: Tools voor zelfvertrouwen op het werk'

 • Donderdag 13 december 2018
  Joke Oosters met 'Nieuwe organisatiecultuur en -structuur

  Lees meer en schrijf je in

Oefen- en intervisiemiddagen

Ook dit najaar organiseren we maandelijkse oefen- en intervisiemiddagen voor iedereen die ooit opleiding bij ons volgde, of die momenteel bij ons een opleiding volgt. Men kan eigen cases inbrengen, een techniek oefenen, zich laten coachen of feedback ontvangen. Een middag vol leuke uitwisselingen en opfrissing van je coaching skills.

Data najaar 2018:

Dinsdagmiddag 25 september 2018
Dinsdagmiddag 9 oktober 2018
Dinsdagmiddag 6 november 2018
Woensdagmiddag 28 november 2018
Donderdagmiddag 13 december 2018

  Lees meer en schrijf je nu in

Agenda opleidingen najaar 2018

Vanaf september beginnen er opnieuw verschillende cycli opleidingen.

Opgelet! Verschillende opleidingen zijn reeds bijna volzet. Vlug inschrijven is dus de boodschap.

20 september Integrale Coaching Professional

In het Professional Programma leer je hoe je als coach permanente verandering kan brengen van in de dieperliggende oorzaken van je klanten. Je krijgt een dieper inzicht in het verloop van een sessie, in de problematiek van een vraag, in het benaderen van een probleem of situatie.
11 dagen
VOLZET
24 september Stress en Burn-Out Adviseur

In deze krachtige en praktische tweedaagse ontdek jij hoe je een effectief stressbeleid kan uitwerken en implementeren binnen jouw organisatie.
2 dagen
27 september NLP Practitioner

Ontdek de principes van betere communicatie, doelen. Krijg via je zintuigen toegang tot je onderbewuste en herprogrammeer je leven. Een uniek traject met internationaal erkend certificaat.
8 dagen
8 oktober Loopbaancoach

Begeleid mensen bij werkvragen, en meer. Deze opleiding zit vol verrassende en effectieve coachformats voor krachtige inzichten en professionele omwentelingen.
7 dagen
10 oktober Stress en Burn-Out Coach

Begeleid mensen individueel bij het omgaan met stress en het vermijden of herstellen van burn-out. Een mulitmethodische reis door de verschillende aspecten van dit eigentijdse fenomeen.
7 dagen
WACHTLIJST
11 oktober Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen
20 oktober Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
26 november Coachend Leiderschap

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques