In welke staat bevind je je?

Beste,

We zien steeds meer het belang van het beheren van je staat. Met 'staat' bedoelen we energieniveau, stressniveau... je fysieke en gemoedstoestand op dit moment.

Als je vol energie zit, kan je meer aan. Alles lijkt makkelijker. Als je leeg loopt, is alles moeilijk. Dat weten we allemaal.

De vraag is: in welke toestand breng jij jezelf dagelijks? Onze courante gedachten en gevoelens, uitingen van onze overtuigingen en waarden, vormen mee onze dagelijkse energie. En omgekeerd. Zo ontstaat een zichzelf versterkende cyclus.

De invloed van onze staat wordt vaak onderschat. In ons hoofd zijn we altijd hetzelfde. Ga maar eens na: hoeveel uren kan je je concentreren op een dag? Hoe snel doe je over 5 km? Hoe gemakkelijk word je kwaad? We hebben de neiging om onszelf te 'kristalliseren': een bepaalde staat als standaard te nemen en die als 'onszelf' te definiëren. Dat is een makkelijk mechanisme, dat er tegelijk voor zorgt dat we vergeten dat we eigenlijk elke dag anders zijn.

Alleen al dat bewustzijn kan een ingrijpend verschil maken! Een dagelijkse check hoe het met je is op dit moment, wat er speelt en wat er mogelijks nodig is, kan al wonderen doen voor je energie. Want eens je je bewust bent van je staat, kan je er invloed op uitoefenen.

Wanneer je je in een mindere staat bevindt, kan het soms onnozel lijken om jezelf bewust en actief in een betere staat te brengen alvorens bepaalde zaken aan te vatten. Door te lachen, te dansen, een fysieke houding aan te nemen... En toch: topsporters en andere performers doen het routineus. Waarom zouden wij dat niet doen, ons leven is toch ook best uitdagend?! Denk maar aan een moeilijk gesprek, een drukke dag, een lastige taak...

Hoe vaak wijt je een gebrek aan handelen aan jezelf als persoon, terwijl je misschien niet genoeg energie of de juiste staat hebt? Wat als je eerst daaraan werkte, en dan terugkeerde naar wat lastig is?

Dagelijkse dankbaarheid, gezond eten en vormen van mindfulness bijvoorbeeld, brengen je ook consistent in een andere staat. Weinigen doen dit, omdat het effect pas na een tijd echt merkbaar wordt. Je moet erin geloven om het werk erin te steken dat nodig is, om het effect ervan te voelen.

Lukt het je maar niet je staat te veranderen? Kom gerust eens langs voor een coachsessie bij één van onze coaches.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Opendeurdag op zaterdag 23 september 2017

Op zaterdag 23 september openen we als vanouds de deuren van Loft 26 voor een volledige dag vol gratis workshops en speed coachings. Het thema dit jaar is 'In beweging komen'. Ontmoet ons team, ontdek de opleidingsruimte en ervaar onze werkwijze. Hét event om je najaar goed in te zetten.

Programma van de workshops:

10u-11u - Integrale Coaching: Wat houdt je nog tegen? (Benjamin Ball)
11u-12u - NLP: Transformeren van overtuigingen (Tom Hallez)
12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)
13u-14u - Stress & Burn-out: Vanuit overdrive naar rust (Karolien Roels en Joke Adins)
14u-15u - NLP: Top 10 strategieën en gewoontes van succesvolle Bewegers (Tom Hallez)
15u-16u - Integrale Coaching: Doe het nu! (Benjamin Ball)
16u-18u - Receptie

  Meer info over de YourCoach Opendeurdag

  Schrijf je hier in voor de YourCoach Opendeurdag

Opendeurdag 23 september 2017
YourCoach Café najaar 2017

We eindigden het seizoen voorjaar 2017 met Wim Vrolijk, die ons de Spectrum Energiemeting liet ervaren. Dat is een erg concrete manier om energiebronnen en -lekken te meten, bij individuen en teams.

  Lees hier het verslag

Ook dit najaar hebben we weer een prachtig aanbod sprekers voor je op de vertrouwde donderdagavonden eens per maand.

  Bekijk hier het volledige overzicht Najaar 2017

Donderdag 21 september: An Goeminne met 'Waar hoop je op?'

We gaan van start met An Goeminne op 21 september met 'Waar hoop je op?' Ze exploreert hoe hoop werkt, en hoe je mensen – in coachprocessen - weer hoop kan laten ervaren.

  Lees meer en schrijf je in

Alle YourCoach Café verslagen

Hier vind je ALLE verslagen van YourCoach Café, van de eerste editie tot nu. Toch al een mooie collectie!

  Bekijk hier alle verslagen

YourCoach werft aan!

We kijken vol hoop en vertrouwen naar de toekomst, en breiden onze werking uit. We gaan op zoek naar een aantal profielen. Ben jij, of ken jij die persoon? Mail ons, of stuur de vacature door!

Aanmelden met CV kan bij info@yourcoach.be. Vermeld duidelijk de functie(s) waarvoor je solliciteert, en voeg alvast je CV en motivatiebrief toe. Wij sturen zo snel mogelijk een antwoord.

Freelance Trainers

Wij zoeken ervaren trainers die hun expertise kunnen en willen inzetten – en uitbouwen – bij YourCoach. Concreet bouwen we een team op dat we kunnen inzetten voor geselecteerde en/of grotere opdrachten bij bedrijven, overheden... Dit in verschillende domeinen rond persoonlijke ontwikkeling: communicatie, leiderschap, coaching... Andere, gerelateerde domeinen kunnen mogelijks ook. Zicht op langetermijn samenwerking en verdere projecten.

  Schrijf je hier in

Freelance Coach (Gent)

Wij zoeken geroutineerde coaches die ons team kunnen en willen versterken, voor begeleiding op individuele basis. In eerste instantie voor Gent, andere locaties zijn ook mogelijk. Diverse vooropleidingen (bij YourCoach en/of aansluitend op onze visie en werkwijze) en uitgebreide ervaring zijn een absolute vereiste.

Aanmelding voor Freelance Trainer en Freelance Coach kunnen gecumuleerd worden.

Marketing Expert

Wij zoeken een expert in marketing voor het uitbouwen van de YourCoach brand, en zijprojecten. In tweede instantie ook de marketing voor onze klanten, en begeleiding + opleiding geven rond marketing. Wij verwelkomen eigen ideeën en projecten. Er zijn veel groeimogelijkheden, dus we willen iemand met talent en ambitie die samen met ons iets wil uitbouwen!

  Bekijk hier de vacature

Web Programmeur/Designer

Wij zoeken een technische tovenaar met grafische capaciteiten, om onze webdromen om te zetten in realiteit. Pagina’s, microsites tot hele websites bouwen, de website online houden, CMS-systemen uitwerken, meer complexe webapplicaties bouwen (database, webshop, klantenportaal...), grafisch ontwerp opvolgen en uitvoeren... Ook hier veel ruimte en groeimogelijkheden, dus enkel mensen met drive en ondernemingszin!

  Bekijk hier de vacature

Nieuwe Master Classes

In het voorjaar 2018 organiseren we voor de tweede keer onze Master Classes. Het summum van de Integrale Coachmethode, telkens 4 dagen vol krachtige coachformats en verrassende inzichten.

"Ongelooflijke opleiding. Op 4 dagen is mijn blik op de wereld, de anderen en op mijzelf aangescherpt en verrijkt met verfrissende inzichten. De theoretische onderbouw is ijzersterk en de oefeningen zijn meteen toepasbaar. Benjamin dankjewel voor je warme begeleiding van deze fascinerende reis.
Joke V.
Learning Expert & Coach

Master Class Creatief-Fysiek Coachen

Master Class Creatief-Fysiek CoachenDe Master Class Creatief-Fysiek Coachen is hét sluitstuk van de Integrale Coachmethode. Het is een verrassend effectieve, en diepgaande manier van werken.

Je leert sessies neerzetten die het bewuste maar vastgelopen weten overstijgen. Je maakt de vraag fysiek binnen in de sessie en brengt zo het patroon naar boven. Daarmee kan je aan de slag om beweging bij je klant op gang te brengen.

Data Voorlaar 2018: 1 & 2 & 29 & 30 maart 2018

  Meer informatie en inschrijven

Master Class Systemisch Coachen

Master Class Systemisch CoachenIn het systemische gaat men ervan uit dat ieder individueel probleem, een oplossing is voor iets dat in diens systeem (familiale achtergrond, werkomgeving, woonplaats, groepen…) om aandacht vraagt.

In de Master Class Systemisch Coachen leer je kijken naar die diepere stromingen en invloeden die onder de oppervlakte spelen. Voor de coach is het een bijzonder waardevolle aanvulling in gesprekken. Veranderingen vanuit de systemische laag werken vaak op veel gebieden en over lange termijn door.

Data Voorjaar 2018: 27 maart, 17 april, 8 & 22 mei 2018

  Meer informatie en inschrijven

Agenda opleidingen najaar 2017

Vanaf september beginnen er opnieuw verschillende cycli opleidingen.

Opgelet! Verschillende opleidingen zijn reeds volzet. Vlug inschrijven is dus de boodschap.

Er is een extra reeks Integrale Coaching Essentials voorzien vanaf 25 oktober 2017 (op woensdag).

19 september Integrale Coaching Professional

In het Professional Programma leer je hoe je als coach permanente verandering kan brengen van in de dieperliggende oorzaken van je klanten. Je krijgt een dieper inzicht in het verloop van een sessie, in de problematiek van een vraag, in het benaderen van een probleem of situatie.
11 dagen
22 september Coachend Leiderschap Turbo

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen
5 oktober Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
VOLZET
29 september NLP Practitioner

Ontdek de principes van betere communicatie, doelen. Krijg via je zintuigen toegang tot je onderbewuste en herprogrammeer je leven. Een uniek traject met internationaal erkend certificaat.
8 dagen
VOLZET
7 oktober Loopbaancoach

Begeleid mensen bij werkvragen, en meer. Deze opleiding zit vol verrassende en effectieve coachformats voor krachtige inzichten en professionele omwentelingen.
7 dagen
Nog 2 plaatsen
20 september Stress en Burn-Out Adviseur

In deze krachtige en praktische tweedaagse ontdek jij hoe je een effectief stressbeleid kan uitwerken en implementeren binnen jouw organisatie.
2 dagen
4 oktober Stress en Burn-Out Coach

Begeleid mensen individueel bij het omgaan met stress en het vermijden of herstellen van burn-out. Een mulitmethodische reis door de verschillende aspecten van dit eigentijdse fenomeen.
7 dagen
Nog 1 plaats
5 oktober Integrale Coaching Essentials

Onze topopleiding en eigen coachmethode. Begeleid met een combinatie van techniek en intuïtie. Leer vanaf dag 1 praktisch en creatief-fysiek coachen. Eenvoud, kracht en diepgang gegarandeerd.
6 dagen
Extra reeks
25 oktober Coachend Leiderschap Turbo

Niet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap geeft deelnemers een krachtige inleiding tot een coachende vorm van leiderschap in praktische situaties.
2 dagen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques