Wat doe je als praten niet (meer) werkt?

Beste *|VOORNAAM|*,

Iedereen is het er ondertussen wel over eens dat coaching en andere vormen van begeleiding waardevol zijn. Conceptueel zeker, maar in de praktijk roept het vaak vragen op. Coaching in bedrijven blijkt niet het effect te hebben dat gehoopt wordt. Mensen die bij een 'gewone' loopbaanbegeleider gaan komen teleurgesteld buiten. Therapeuten laten je praten maar na tientallen sessies is er nog niks veranderd. Wat is de meerwaarde dan?

Niet alle begeleiding is gelijk geschapen. En met name één manier van werken die eigenlijk maar beperkt werkt, komt vaak terug: praten. Oh, wat praten we graag! We kunnen oeverloos emmeren over waarom het zo gekomen is, en wat we zouden kunnen proberen mochten we het ooit eens durven - maar ja, zo gemakkelijk is het niet.

Praten steekt ons in ons hoofd, in een passieve en mentale energie. Er blijft niks over behalve 2 hoofden en 2 stoelen, een uitwisseling van woorden zonder voeling met de realiteit. Want het is in het lijf, in de materie en in de beweging dat de verandering zit.

Bij wie kan je dan terecht, als praten niet (meer) werkt?

Bij ons dus. Onze Integrale Coachmethode is erop gericht om de blabla uit een verhaal te halen en zo snel mogelijk naar de essentie van een vraag te gaan. Daarop werken wij in met fysieke formats die het onbewuste en de zintuigen aan het woord laten. We nodigen het patroon van de klant live uit in het gesprek en dagen het ter plekke uit. Het resultaat: een fundamentele beweging die je tot in elke cel van je lijf voelt.

Niet enkel dat: we spelen ook met de dynamiek van het gesprek zodat elk gesprek een krachtige ervaring wordt. In plaats van passief neer te blijven zitten en beleefd te luisteren, komen wij uit de stoel met onze klanten en onderbreken we waar nodig, we versnellen en vertragen om je vooral te laten voélen. We dagen uit en trekken in twijfel, zodat de échte beweging die een verschil kan maken ontstaat.

Benieuwd hoe dat er precies uitziet? Of heb jij genoeg van de blabla en wil je in bewéging komen? Dan kan je terecht bij één van onze warme en dynamische coaches.

Met warme groeten,

Benjamin en het yourcoach team

Volg ons 'achter de schermen' op Instagram (@yourcoachgent).
Blijf op de hoogte van alle events en bekijk onze inspiratie en video's op Facebook.

YourCoach café op donderdag 25 april 2019

Ikigai is een Japanse term die jouw 'reden van bestaan' omvat. Het gaat niet om een definitie maar om een ontdekkingstocht doorheen de ruimte in het ikigai-model. Op 21 maart 2019 ontvingen wij Francis Laleman om ons doorheen dit model te begeleiden.

  Lees hier het verslag en bekijk de video

Donderdag 25 april 2019
Anne Breda met 'Inspirerend Coachen'.

Anne BredaDeze maand ontvangen we op donderdag 25 april Anne Breda met het thema: 'Inspirerend Coachen'.

Wil jij coaching inzetten als een krachtig instrument om resultaten te verbeteren, en communicatie en samenwerking te optimaliseren? In je organisatie of bedrijf werken aan een coachend klimaat dat dynamiek en enthousiasme bevordert bij je collega's, cliënten of medewerkers?

Inspirerend coachen is coachen op een eenvoudige manier, zonder ingewikkelde hulpmiddelen, direct en vanuit jezelf. De focus ligt op licht en luchtig een dynamisch gesprek voeren waardoor het enthousiasme wordt aangesproken.

  Lees meer en schrijf je in

Videos in de kijker

Waarom coaching in bedrijven niet werkt

Benjamin en Joke namen een video op over waarom coachtrajecten in bedrijven vaak niet het verhoopte effect hebben - en hoe je ze wél kan doen werken.

  Bekijk hier de video

Wat is jouw werk-DNA?

Heb jij een helder beeld van de mogelijke jobs die jij kan en wil doen?
Of stel jij jezelf de vraag: "Welke job past er bij mij?"
In dat geval, vrees niet: deze vraag krijgen wij als loopbaanbegeleiders het vaakst te horen.

Wat jou kan helpen is het opmaken van je werk-DNA!
Daarbij focus je minder op de jobinhoud en onderzoek je eerder de (werk)omstandigheden die voor jou belangrijk zijn.
Met je werk-DNA op zak kan jij vervolgens doelgericht naar een job zoeken én een organisatie vinden die helemaal bij jou past.

Benieuwd? In deze video leggen we jou stap voor stap uit hoe jij je werk-DNA opmaakt.

  Bekijk hier de video

Professionele loopbaanbegeleiding

Wil jij in beweging komen met je loopbaan en ben je op zoek naar professionele loopbaanbegeleiding?

Je kan terecht bij één van onze dynamische loopbaanbegeleiders, verspreid over Vlaanderen én sinds kort ook in Brussel. Een eerste kennismakingsgesprek is gratis.

  Boek je gratis kennismakingsgesprek

Loopbaanbegeleiding YourCoach
Kom in beweging met onze krachtige korte trajecten

Soms heb je wat inspiratie nodig. Enkele dagen om op nieuwe gedachten te komen, uit te wisselen, je cases voor te leggen... Ideaal om eens een korte opleiding te volgen. Ontmoet gelijkgestemden, bekijk je situatie eens van andere perspectieven, oefen op je professionele vaardigheden.

Coachend Leiderschap

Opleiding Coachend LeiderschapNiet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De Opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar je werksituatie!

Data: 4 en 5 juni 2019

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Stress en Burn Out Adviseur

Stress en Burn Out AdviseurWist je dat... het gemiddeld tot één jaar duurt voor een medewerker uitvalt met een burn-out? Dat is best lang, niet?
Dat betekent dus ook dat je als bedrijf en organisatie één jaar de tijd hebt om de pre-fase van een burn-out te herkennen.

Wil jij leren om stress tijdig te herkennen bij je medewerkers? Ben je op zoek naar tools om het energiepeil op de werklvoer en bij je medewerkers te meten? Wil je een hands-on en praktisch stressbeleid opstellen, op maat van jouw bedrijf of een organisatie waar je als coach mee samenwerkt?

Dan is de 2-daagse opleiding tot Stress en Burn Out Adviseur iets voor jou.

De opleiding staat open voor iedereen die binnen een bedrijf een stress en burn-out strategie bepaalt, ondersteunt of uitwerkt: bedrijfsleiders, HR-managers en personeelsverantwoordelijken, preventieadviseurs, interne of externe coaches en consultants, vertrouwenspersonen, teamleaders...

Data: 21 mei en 12 juni 2019

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

NLP Bootcamp

NLP BootcampNLP of voluit NeuroLinguïstisch Programmeren, is een methode voor communicatie en innerlijke verandering. Het is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen. Het fundament: je ervaring is je eigen schepping.

In deze krachtige introductie van één dag leer jij enkele snelle en efficiënte NLP technieken waarmee je direct aan de slag kan. Je leert anders te kijken naar je eigen ervaringen en herinneringen. Je krijgt een inzicht in hoe je je beleving kan herprogrammeren en dieperliggende gewoontes aanpakken.

Datum: 18 juni 2019

  Lees hier getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques