Stop er gerust mee

Beste,

Ik mocht onlangs de kracht van opgeven ervaren.

Ik worstel al een tijdje met een boek. Of iets dat een boek zou moeten worden. Het wilde maar niet vlotten. Als een donkere wolk hing het over mijn leven, een voortdurende herinnering aan iets dat ik zou moeten aan het doen zijn. En telkens ik ernaar keek, de wanhoop van de eindeloze weg nog te gaan...

Tot mijn collega me op een dag fijntjes meegaf: "Stop er dan mee." Daar ging ik natuurlijk niet in mee, ik ben geen opgever hoor, nee nee!

En tegelijk kon ik de gedachte niet helemaal van me afschudden. Misschien was het er nog niet het moment voor? Misschien was een boek niet mijn manier, niet wat mij te doen stond?

Ik gaf mezelf één weekend om de mogelijkheid te laten bezinken, en om te ervaren hoe het zou zijn om ermee te stoppen. Eerst was er opluchting. Ik had ruimte, ineens werd ik me weer bewust van alle andere zaken waarmee ik kan bezig zijn, en die ik prioriteit zou kunnen geven.

Dan begon ik me af te vragen: waarom wilde ik eigenlijk ooit een boek schrijven? En als ik ooit toch een boek zou schrijven, waarover zou ik het willen schrijven?

Het schoot me te binnen dat ik een boek zou schrijven over wat voor mij werkte, zaken die ik wil delen. Toen ik verder nadacht hoe dat eruit zou zien, kwam de inhoud snel en gemakkelijk. Helemaal anders dan bij mijn vorige poging.

Ik liep naar de dichtstbijzijnde computer en schreef op een half uur een ruwe inhoudstabel met wat losse gedachten neer. En wat bleek: ik kon 80% van mijn oude boekmonster gebruiken, alleen op een andere manier!

Achteraf besefte ik dat er iets niet klopte aan de initiële insteek van mijn boek. Er was iets ingeslopen waardoor het blokkeerde, en ik er mij niet goed in voelde. Ik probeerde iemand te zijn die ik niet was. Ik had er al zoveel tijd ingestoken dat ik het niet kon loslaten, ik durfde mijn investering niet als verloren beschouwen. Door het toch een beetje los te laten en opnieuw te beginnen, kwam er een heldere nieuwe opening.

Ik had dat moment van loslaten nodig, die vervelende, niet te negeren opmerking van mijn collega, om er opnieuw naar te kunnen kijken op een manier die het in beweging bracht.

Voorlopig tenminste, want hij is nog niet af...

Heb jij ook zo'n grote projecten liggen waarin je vastloopt? Kom eens langs, wie weet kunnen we samen die andere blik vinden waardoor het weer begint te stromen.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

Yourcoach café op donderdag 26 april 2018

In maart hadden we bij Yourcoach café een interessante spreker te gast; op donderdag 22 maart kwam Koenraad Rau ons de mogelijkheden van het onderbewustzijn vertellen. Hoe zijn interesse hiervoor ontstaan is, waarom het belangrijk is en hoe we ernaartoe kunnen duiken. Een 60-tal aanwezigen waren erbij.

  Lees hier het verslag

Donderdag 26 april 2018:
Mira Bradai met 'Een leven dat écht bij jou past - Transactionele Analyse'

Mira BradaiDeze maand verwelkomen we Mira Bradai op yourcoach café. Na een moeilijke periode in haar leven heeft Mira zich verdiept in de transactionele analyse. Nu coacht ze mensen met deze analyse als theoretisch denkkader. Volgens de transactionele analyse leven we ons leven naar een onbewust plan. Door dit onbewuste bewust te maken, is de eerste stap gezet naar een leven dat écht bij ons past. Mira zal ons de kracht hiervan laten ontdekken aan de hand van praktische oefeningen.

  Lees meer en schrijf je in

Chat met ons!

Wil je graag een opleiding volgen, maar ben je nog niet helemaal zeker welke? Voor deze, of alle andere vragen kan je nu met ons chatten. Vanaf deze week zijn wij bereikbaar via Facebook messenger. Stuur ons gerust een berichtje en wij antwoorden zo snel mogelijk!

  Bekijk hier onze facebookpagina

Kortlopende trajecten die nog dit voorjaar starten

Wil je nog dit voorjaar een kortlopend traject bij ons volgen? We zetten ze hier even op een rijtje.

NLP Bootcamp

NLP BootcampNLP of voluit NeuroLinguïstisch Programmeren, is een methode voor communicatie en innerlijke verandering. Het is een verzameling denkmodellen en technieken met als doel de gedachten, gevoelens en gedragingen van jezelf of anderen te begrijpen en eventueel te wijzigen.

In deze krachtige introductie van één dag leer jij enkele snelle en efficiënte NLP technieken waarmee je direct aan de slag kan. Je leert anders te kijken naar je eigen ervaringen en herinneringen. Je krijgt een inzicht in hoe je je beleving kan herprogrammeren, en dieperliggende gewoontes aanpakken.

Dinsdag 29 mei 2018

  Getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Coachend Leiderschap

Coachend LeiderschapNiet voor niks onze meest gevraagde kortlopende opleiding. De opleiding Coachend Leiderschap loopt over twee aansluitende dagen en geeft deelnemers een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keert u steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar uw werksituatie!

Donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni 2018

  Getuigenissen

  Meer informatie en inschrijven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques