De prijs van verandering

Beste,

De lente is uitgebarsten! Frisse, fleurige energie die losbreekt uit winterige cocons. Nu komt dat punt waarop we kunnen terugkijken op de winter en beseffen hoe nodig die was om tot deze lente te komen.

Als de winter niet koud genoeg is, geeft dat problemen in de lente. De bacteriën sterven niet af, en daardoor kunnen de planten zich niet voldoende ontwikkelen. Zo ook in ons leven. De moeilijke periodes, de tijden van opsluiting dienen de bloei achteraf. Als we de moed hebben om de periode onder ogen te komen tenminste.

Winters zijn uitnodigingen om diep in onszelf te delven, om orde te scheppen in iets dat al heel lang een beetje scheef ligt. Wat net onder de oppervlakte speelt, speelt ook iets dieper, en nog iets dieper... Er zijn lagen aan al onze situaties en uitdagingen. Hoe dieper we graven, hoe grondiger we kunnen werken, en hoe minder werk we er achteraf aan moeten doen. Lastig op korte termijn, makkelijker op lange termijn.

We spreken vaak over verandering, en veel minder vaak over de prijs van verandering.

Onze overtuiging groeit dat mensen het al in zich hebben om de nodige veranderingen door te voeren. Toch bevat het gros van de vragen van onze coachklanten een “Hoe kan ik...?”. Hoe kan ik veranderen van werk, assertiever worden, keuzes maken, iets loslaten... Geruststellend daarbij zijn stappenplannen, praktische tips&tricks. En even vaak blijven die zaken dode letter.

Want waar het bij verandering over gaat is niet het weten hoe er moet veranderd worden. Het gaat erom dat je de verandering effectief inzet, en de risico’s en onzekerheid die daarmee gepaard gaan, onder ogen ziet. Dat vraagt moed, en bescheidenheid. Je wordt weer klein, een beginner op het nieuwe pad.

Zie jij verandering nog als iets dat aangenaam en enkel positief is? Dan is er veel kans dat je nooit zal veranderen, wachtend op dat moment waarop het gemakkelijk en aangenaam wordt om te veranderen. Terwijl de meeste verandering lastig is. Je moet dus een verdomd goede reden hebben om te veranderen.

En dat is waar veel mensen struikelen in hun voornemens: zijn je redenen om te veranderen wel sterk genoeg? Of wil je enkel veranderen, als er weinig tot geen nadelen aan verbonden zijn? Wat als verandering niet beter, maar gewoon anders is? Een gelijkwaardig alternatief. Heb je wel voldoende eerbied en dankbaarheid voor datgene dat je al hebt?

Soms is een nieuw doel of een verandering niet de aangewezen stap. Of is de tijd nog niet rijp. Misschien voel je al dat er iets gaat veranderen, maar is dit een fase van voorbereiding, van studie, de krijger die zijn messen slijpt, eerder dan het losbarsten van de strijd.

In de war? Kom gerust eens langs voor een gesprek.

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

NIEUW! Inspirerende Thema-Avonden

Inspirerende Thema-AvondenOp zoek naar wat richting en drive in je leven? Tijdens deze interactieve avonden delen mensen van het YourCoach Team hun ervaring en inzichten met jou. Dankzij onze kenmerkende dynamische en directe stijl word je uitgedaagd en in beweging gebracht. Aan de hand van verhalen, live demonstraties, metaforen, concrete oefeningen (alleen, in kleine groepjes en collectief) ... krijg je nieuwe mogelijkheden aangereikt en worden jouw specifieke vragen beantwoord.

Prijs: €50 per avond.

Bekijk hier de komende thema's:

Kom eindelijk in beweging! Van vastzitten naar eerste actie
Benjamin Ball – donderdagavond 4 mei

Doelen en gewoontes die wérken. Hoe je je leven verandert, dag per dag
Benjamin Ball – donderdagavond 8 juni

  Meer informatie en inschrijven

YourCoach Café op donderdag 20 april

Vorige maand ontvingen we Björn Stienstra, die met zijn workshop 'Binnenstebuiten Leven' een aantal handvaten aanreikte rond innnerlijk leiderschap.

  Lees hier het verslag

Donderdag 20 april: Kathy Dobbels met 'Keep the soul alive!'

Kathy DobbelsDe wereld heeft nood aan meer liefde en meer zelfbewustZIJN. Eén van de meest krachtige dingen die je kan doen in een veranderlijke wereld is gronden, diep ademen, je hart openen en meebewegen met het ritme van je ziel.

Minder denken (overdenken) en dieper gaan voelen, zodat we meer rust vinden in de richting die we nemen en die best bij ons past. Een diepe verbinding met ons lichaam, ons hart, geest en ziel zorgt ervoor dat we stevig en krachtig staan om expressie te geven aan onze levensopdracht.

Kathy Dobbels begeleidt je via Souldancing graag doorheen de beleving van beweging. Laat je inspireren door de muziek en de ander en kom je in contact met dat wat je in de kern raakt.

  Schrijf je hier in

NIEUW! Master Classes

In mei beginnen onze 2 nieuwe Master Classes. Je kan er jouw coaching skills mee uitdiepen en nieuwe lagen exploreren.

Master Class Creatief-Fysiek Coachen

Master Class Creatief-Fysiek CoachenHet sluitstuk van de Integrale Coachmethode. Je leert begeleiden met een creatieve houding, ttz dat je in alle situaties in staat bent een sessie neer te zetten die het babbelen/weten/inzicht (vaak vergezeld van de uitspraak: "Ja, maar hoe doe ik dat nu?!") overstijgt. Je brengt de vraag binnen in het lichaam van de klant of maakt ze tastbaar via tekening, opstelling, actiemetafoor... gebruik makende van stiften, touw, ballonnen, stoelen, bladen (eigenlijk om het even welk materiaal). Je werkt rechtstreeks op de onbewuste laag, terwijl je klant erbij staat. Daardoor ontstaat nieuwe patronen en bewegingen, waar je klant vaak op meerdere vlakken iets mee kan.

  Meer informatie en inschrijven

Master Class Systemisch Coachen

Master Class Systemisch CoachenIn de Master Class Systemisch Coachen leer je met een systemische bril naar de vraag van je klant te kijken. Het systemische beschouwt de mens minder als individu, en eerder als onderdeel van diens achtergrond en omgeving. Het individu wordt als het ware een functie van de invloeden van diens context. Je bewandelt er verrassende nieuwe lagen mee, en ontrafelt zaken die anders helemaal vastzitten. Er wordt geoefend op het opstellen in een 1-op-1 setting, en je leert ook systemisch begeleiden zonder opstellingen. Achteraf wandel je buiten met een grondige kennis van de systemische wetmatigheden en dynamieken, en kan je deze omzetten in een coachgesprek.

  Meer informatie en inschrijven

Opstellingsmiddagen met Benjamin

Sinds kort kan je bij ons ook terecht voor opstellingen. Benjamin Ball, de opsteller, heeft een geheel eigen stijl. Hij werkt no-nonsense en vlot. Hij doet ook meer dan enkel opstellingen. Hij combineert fysiek-creatieve coachformats naargelang de vraag en de nood van de klant, om tot een helder inzicht en krachtige beweging te komen.

Open voor geïnteresseerden en mensen met vragen.

Volgende editie: dinsdag 23 mei, van 13u tot 16u30.

Bekijk hier de komende data:

Dinsdag 23 mei 2017
Vrijdag 30 juni 2017
Dinsdag 26 september 2017
Dinsdag 24 oktober 2017
Woensdag 29 november 2017

  Meer informatie en inschrijven

Oefen- en intervisiemiddagen

Alle (oud-)deelnemers aan YourCoach-opleidingen kunnen maandelijks een hele middag komen oefenen. Hoe verloopt zo’n middag? We verzamelen de vragen van de deelnemers. Er wordt sowieso in kleine groepjes geoefend, waarbij je als (beginnende) coach feedback krijgt op die zaken waarop je focus wil leggen. Er is ook ruimte voor het collectief bespreken van cases en vragen. Wij geven ook met plezier demo’s van specifieke technieken.

Een onmisbare tool voor oefenende coaches!

Data 2017:

Woensdagmiddag 10 mei 2017
Maandagmiddag 12 juni 2017
Maandagmiddag 18 september 2017
Zaterdagmiddag 21 oktober 2017
Donderdagmiddag 30 november 2017
Dinsdagmiddag 5 december 2017

  Meer informatie en inschrijven

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques