Hoe gebruik jij de lange dagen?

Beste,

Met de komst van het zomeruur krijgen we er een uurtje langer bij elke avond. Langere dagen geven meer zin om ook 's avonds nog iets te doen. Grappig toch, hoe meer licht onmiddellijk nieuwe mogelijkheden lijkt te openen. Terwijl je in het donker vaak even goed actief zou kunnen zijn.

Dat herinnert ons aan de invloed die de ons omringende gehelen op ons uitoefenen. We zijn geen neutrale, objectieve eilanden die onze eigen koers bepalen. We maken allemaal deel uit van kringlopen en systemen, waarin wij een functie vervullen en waarvan wij de invloed ondergaan.

Verander iets in de omgeving, en wij veranderen mee. Meestal met redelijk wat initiële weerstand, gevolgd door een vergeetachtigheid dat het ooit anders was. Ons vermogen tot aanpassing is op dat vlak werkelijk indrukwekkend.

Veel van de zaken die wij dagelijks voor waar aannemen zijn onzichtbaar, in de zin dat we ze zo gewoon zijn dat we ze niet meer voelen. Als je lang genoeg op reis gaat, voel je ze even weer wanneer je terugkeert. En neem je je voor verandering te brengen, vooraleer de dagelijkse beslommeringen je weer meesleuren.

Dat soort bewustzijn en verandering vraagt een grote alertheid en de mogelijkheid om de zaken van buitenaf te bekijken. Van binnenuit is dat niet altijd even gemakkelijk. Een snelle en relatief goedkope manier om dat te doen, is via iemand anders te kijken. Je leest het goed: feedback van anderen is een heel goede manier om buiten jezelf te kijken.

Dat is wat een coach ook doet: je een spiegel voorhouden, datgene weer zichtbaar maken dat je zelf niet meer ziet. Vaak is dat op zich al genoeg om verandering op gang te brengen.

Weet wel dat ook die anderen vanuit hun onzichtbare systemen en waarden kijken, en dus mogelijks dezelfde blinde vlek hebben. Zorg dus dat die persoon voldoende anders is dan jou. Daarom is een irritante coach soms beter voor jouw vooruitgang dan een gezellige coach!

Met warme groeten,

Het YourCoach Team

Ps. Vergeet niet ons te volgen op Twitter, te liken op Facebook en te abonneren op de blog.

YourCoach Café op donderdag 21 april

Vorige maand ontvingen we Lia Verrees, die opstellingen kwam geven. We mochten aan den lijve een volledige opstelling ervaren.

  Lees hier het verslag

Als je Lia Verrees graag (nog) eens aan het werk ziet, kan je op 13 juni een volledige dag opstellingen met haar als facilitator bijwonen in Loft 26.

  Shrijf je hier in voor een volledige workshop

Donderdag 21 april: Jeroen Walraevens met "Het is altijd nu"

Jeroen WalraevensNadat de 21-jarige Jeroen Walravens na een maand uit een coma was ontwaakt, zou niets ooit nog hetzelfde zijn. Zijn leven was volledig uitgewist, en hij moest alles opnieuw aanleren. Maar toen zag hij daarin ook een kans: aangezien het hem niet meer zou lukken om te zijn wie hij voordien was, kon hij kiezen wie hij zou worden.

Van herstel evolueerde hij naar bewustwording en uiteindelijk naar bijdragen aan medemensen.

In deze interactieve lezing bekijk je samen met Jeroen Walravens wat het betekent om ik te zijn, hoe je sterke keuzes maakt en hoe je voet bij stuk houdt. Hij deelt geleerde lessen en opgedane inzichten, zodat jij je begrenzingen kunnen doorbreken. Ongeacht wie je bent, ongeacht jouw situatie.

  Schrijf je hier in

NLP Bootcamp
Oefen- en intervisiemiddagen

In het voorjaar organiseren we nog enkele oefen- en intervisiemiddagen. Op de intervisies komen huidige en oud-cursisten van YourCoach samen om te oefenen. Wij geven formats mee, en jij kan zelf je vragen meebrengen. Een hele middag kan je praktisch aan de slag, maak je demo's mee en krijg je feedback.

Een onmisbare ervaring voor iedere coach!

Duur: 1 middag, telkens van 13u tot 16u30
Deelname: €10. Verplicht inschrijven via het formulier
Locatie: Loft 26

Data 2016:

  • Dinsdagmiddag 17 mei 2016
  • Dinsdagmiddag 7 juni 2016
  • Dinsdagmiddag 20 september 2016
  • Zaterdagmiddag 15 oktober 2016
  • Dinsdagmiddag 8 november 2016
  • Vrijdagmiddag 9 december 2016

  Schrijf je hier in

Opleiding Coachend Leiderschap Turbo

Opleiding Coachend Leiderschap TurboIn juni starten onze laatste tweedaagse opleidingen Coachend Leiderschap Turbo van het voorjaar, een krachtige inleiding tot coaching en leiderschap in praktische situaties.

Coachend Leiderschap Turbo is één van onze meest succesvolle opleidingen. We begeleidden reeds meer dan 300 leidinggevenden bij hun professionele ontwikkeling. Hun feedback heeft onze aanpak verder versterkt en geoptimaliseerd. Als ervaren coaches en ondernemers kennen we dan ook alles van de begeleiding van mensen naar meer succes. Onze ervaring als managers in multinationale omgevingen geeft ons inzicht in groepsdynamieken en de uitdaging van het werken in complexe, meerlagige organisaties.

Door de focus op kleine groepen werken we efficiënt en individueel. Persoonlijke uitdagingen worden grondig besproken en in beweging gezet. Na deze opleiding keer je steevast verfrist en met een vernieuwende blik terug naar jouw werksituatie!

De volgende reeksen zijn op 2/3 juni 2016 en 23/24 juni 2016.

  Schrijf je hier in

Enkele getuigenissen:

"Zeer concreet, zeer bruikbaar, to-the-point. Geeft belangrijke inzichten in jezelf. Heeft me gerustgesteld dat ik het coachen kan aanpakken én ontwikkelen."

"Aangename, zeer concrete opleiding. Leuk tempo en goede kennis trainer."

"Je ogen worden opengetrokken. Welke persoon ben je? Wat is je probleem? Hoe pak ik het aan? Doelstelling én actiepunt. Je staat er eventjes bij stil om zo positief verder te gaan."

  Lees hier meer getuigenissen

Over YourCoach

YourCoach is een professioneel en creatief coachings- en opleidingsbureau in Gent.

We zijn gecertificeerde coaches en erkende loopbaanbegeleiders. We coachen particulieren, professionals, leidinggevenden en ondernemers bij hun werk- en levensvragen.

We werken daarnaast in-company met teams, afdelingen en medewerkers rond communicatie, leiderschap en coaching.

We hebben ook een uitgebreid aanbod open opleidingen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, waaronder de langlopende opleiding Integrale Coaching; verschillende NLP-trajecten; en workshops van 1 of 2 dagen rond diverse thema's.

We bouwen aan een community die mensen met elkaar verbindt met als thuisbasis onze zaal, Loft 26. Daar organiseren we naast coachings en opleidingen ook regelmatig events en lezingen.

www.yourcoach.be

Qfor - KMO-Portefeuille - Loopbaancheques