YourCoach Opendeurdag - 21 september 2019

YourCoach Opendeurdag10 jaar YourCoach!

YourCoach bestaat dit jaar 10 jaar, en dat zetten we in de verf met een extra feestelijke editie.

We volgen onze geijkte formule - 4 krachtige workshops en een uur speedcoachings met ons team. Daaraan voegen we nog een aantal verrassingen toe en de boeklancering 'Coachen zonder Blabla'. Dit wordt er dus eentje om niet te missen!

Wat kan je allemaal doen?

 • Ontmoet het team en stel je vragen over onze individuele trajecten, open opleidingen en in-company aanbod.
 • Woon 4 interactieve workshops bij.
 • Laat jezelf coachen tijdens de speedcoaching sessies.
 • Lees als eerste Benjamins nieuwe boek 'Coachen zonder Blabla'.
 • Neem documentatie en de volledige kalender mee naar huis.
 • Ontdek Loft 26 en geniet van lekker eten en drinken, waaronder verschillende Gentse specialiteiten.

Ontmoet het team

Ons hele team staat de hele dag tot je beschikking voor uitleg over de trajecten en mogelijkheden. Er zijn ook speedcoachings voorzien waarin je een coaching aan den lijve kan ervaren.

Ontdek de Loft

YourCoach Opendeurdag Loft 26In Loft 26 gaat de meerderheid van onze opleidingen door. Het is een ruime en lichte zaal met alle nodige faciliteiten voor een kwalitatief opleidingstraject. De grote meerwaarde van onze ruimte is dat ze enkel voor onze opleidingen gebruikt wordt.

De Loft is perfect afgestemd op de noden van een (coach)opleiding: een collectieve lesruimte, een overvloed aan zitruimte waar kan geoefend worden, een aparte coachruimte en alle mogelijke materiaal dat tijdens een opleiding aan bod kan komen.

Thema van de Workshops: Highlights - Lowlights.

YourCoach OpendeurdagIn het kader van ons jubileum brengen we workshops rond 'Highlights - Lowlights'. In iedere periode zitten schommelingen, en het is hoe we met die schommelingen omgaan dat in grote mate bepaalt waar we uiteindelijk uitkomen.

We bekijken de mooiste en de minste dagen, om de balans op te maken en enthousiast vooruit te blikken. Je kan weer genieten van 4 interactieve workshops boordevol waarde, Speedcoachings en een Wandercoaching over de middag, en nog een aantal verrassingen.

Klik op een workshop voor meer informatie.

10u-11u - Van ultieme visie naar concrete actie (Integrale Coaching - Joke Vander Laenen)

Traject: Integrale Coaching - Individuele Coaching

Naar welk hoogtepunt werk jij toe in je carrière? We hebben allemaal (onbewust) een summum in ons lijf zitten. Het hoogst denkbare waarvoor we gaan. Datgene waarvan we zeggen: 'Als ik dat zou bereiken, heb ik het echt waargemaakt in mijn leven.'

Tegelijk hebben we ook doembeelden in ons hoofd. Zaken die we nooit meer willen meemaken, en die we ook in de toekomst liever vermijden. Vaak lopen die in de weg van onze ultieme visie, of gaan ze hand in hand.

In deze workshop exploreren we hoe jouw ultieme moment eruit ziet - en je vreselijkste nachtmerrie. In het spanningsveld van die twee gaan we op zoek naar hoe je vandaag nog een concrete beweging kan inzetten in de richting van jouw visie, rekening houdend (of net niet) met je grootste angsten.

11u30-12u30 - De kracht van de crisis (Integrale Coaching - Benjamin Ball)

Traject: Integrale Coaching - Individuele Coaching

Je kent misschien al de quote: 'What doesn't kill you makes you stronger'. We zijn het er allemaal over eens dat je groeit van moeilijke periodes. En tegelijk vermijden we ze liever, en hebben we er last van.

In coachgesprekken zit er vaak ook een onaangename waarheid die de klant (zonder het te weten) liever niet onder ogen wil komen. Wanneer je in die richting gaat als coach, voel je dat je klant weerstand krijgt: hij praat errond, wordt defensief, weet het niet meer. Het vraagt moed om je klant toch te laten kijken, en het geloof dat dat beter is voor je klant.

In deze workshop werkt Benjamin met de kracht van de onaangename waarheid: hoe kan je ze op een versterkende en helende manier binnenbrengen in gesprekken?

12u30-13u30 - Speedcoachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)

Ervaar coaching en onze manier van coachen. Tijdens de speed coachings kan jij een concrete vraag voorleggen aan één van onze coaches en gedurende 10 minuten op zoek gaan naar een antwoord.

 • Benjamin Ball - direct – energiek – gedreven
  (Integrale) coachopleider en master coach
 • Tom Hallez - prikkelend – to-the-point – enthousiast
  NLP-trainer en master coach
 • Jürgen Blommaert - positief – energiek – joviaal
  Loopbaancoach
 • Joke Adins - warm – nauwgezet – doorzetter
  Stress- en burnoutcoach en -trainer
 • Brenda Utterwulghe - gedreven - persoonlijke - humoristisch
  Loopbaancoach
 • Ilse Verbeke - open - direct - gedreven
  Loopbaancoach
 • Joke Vander Laenen - hartelijk - doortastend - gedurfd
  (Integrale) coachopleider en Loopbaancoach

13u30-14u30 - Het geschenk van stress en burn-out (Stress & Burn-out - Joke Adins en Jürgen Blommaert)

Traject: Stress & Burn-Out Coach - Stress en Burn-Out Adviseur - Individuele Begeleiding

We willen stress en burnout liever vermijden. Periodes waarin we overspannen of zelfs uitgeput zijn, horen niet bepaald tot de leukste in ons leven.

En tegelijk zijn deze voor sommigen een kantelpunt dat hun leven voorgoed verandert. Wat doen zij, denken zij waardoor ze dit dieptepunt kunnen omzetten in een vervullend nieuw pad?

In deze workshop exploreren Joke en Karolien welke geschenken er verscholen zitten achter stress en burnout, en hoe je ze eruit haalt.

15u-16u - Je eigen schatkaart naar succes (NLP - Tom Hallez)

Traject: NLP Practitioner - NLP Master Practitioner

Iedereen heeft successen, en mislukkingen. Vaak kijken we daar naar als toeval. Of we weten eigenlijk niet precies wat er nu anders was, waardoor het ene lukt en het andere helemaal niet. Was het toeval, geluk, willekeur - of zit er iets anders achter? Wat is het patroon?

In deze workshop ga je met NLP-expert Tom op zoek naar de specifieke strategie achter jouw successen en mislukkingen. Je brengt ze concreet in kaart aan de hand van duidelijke parameters en criteria, die Tom jou aanreikt. Je vergelijkt je strategieën met elkaar en identificeert wat er gebeurde in verschillende situaties in je leven.

En tenslotte verzamelen we de strategieën uit de groep zodat we ook elkaar kunnen inspireren. Hoe moet je het aanpakken om zeker te mislukken? En welke aanpak werkt voor de meerderheid van de mensen om iets tot een glorieuze overwinning te maken?

Boeklancering 'Coachen zonder Blabla'

YourCoach OpendeurdagJe hebt het misschien al gehoord: Benjamin heeft een boek geschreven. Hij bundelt er zijn expertise en ervaring in het creatief-fysiek coachen om jou een krachtig alternatief te geven op het praatgesprek.

In plaats van in de stoel te blijven zitten en eindeloos te praten, kom je met je klant in beweging. Je brengt dynamiek en juice in het gesprek. Je klanten gaan van lauwe inzichten naar krachtige ervaringen. In dit praktische en rijkelijk gevulde boek geeft Benjamin je zijn eigen groeipad mee, en ontelbare kleine tips en werkwijzen om je coachsessies vanaf nu anders aan te pakken.

En op 21 september wordt het eerste exemplaar van dat boek feestelijk aan Benjamin overhandigd door de mensen van uitgeverij Lannoo Campus! Hier is het programma van de avond:

17u: workshop door Benjamin
18u: overhandiging van het boek en interview
19u: receptie en live optreden + boek signering door Benjamin

Catering voorzien

Wij voorzien lekker én gezond* eten & drinken aan democratische prijzen.

* Er zal waarschijnlijk ook ongezond lekker eten & drinken verkrijgbaar zijn.

Locatie

Loft 26
Sint-Salvatorstraat 18
1e verdieping rechts
9000 Gent

Parkeren doe je best via Dok Noord, zie Praktische info.

Inschrijven

Deelname aan onze opendeurdag is gratis en het aantal plaatsen is beperkt. Je kan je voor één of meerdere workshops inschrijven. We mailen je op voorhand nog om je inschrijving te bevestigen. Gelieve ons ten laatste een week op voorhand te laten weten als je niet kan komen, zodat we iemand anders een plek kunnen geven.

online formulier

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!