Carrièrecoaching in bedrijven

CarrièrecoachingHet succes en voortbestaan van bedrijven is afhankelijk van de motivatie en expertise van haar medewerkers. Om professionals optimaal tot hun recht te laten komen, dienen persoonlijke, professionele en organisatorische doeltstellingen op één lijn te komen.

"I never cease to be amazed at the power of the coaching process to draw out the skills or talent that were previously hidden within an individual, and which invariably finds a way to solve a problem previously thought unsolvable."
John Russell, Managing Director, Harley-Davidson Europe

online formulier

Wat is carrièrecoaching?

Bij carrièrecoaching (of loopbaanbegeleiding) ontdekt en ontwikkelt YourCoach het potentieel van mensen in organisaties. Aan de hand van wetenschappelijk beproefde en internationaal erkende technieken gaan we op zoek naar het beste in iedere persoon, en geven we dat een plek binnen de organisatie.

We achterhalen waar mensen écht goed in zijn, en waar ze mogelijks energie en tijd aan verliezen. We brengen de persoon in kaart en stellen aan de hand daarvan korte en langetermijndoelstellingen op. We stellen een praktisch plan op om deze te realiseren.

Onze trajecten verlopen in samenspraak met de organisatie, waarbij gemeenschappelijke doelstellingen kunnen worden afgesproken. De persoon én de organisatie worden begeleid naar een hoger niveau van functioneren.

Impact van carrièrecoaching

De resultaten van carrièrecoaching zijn onmiskenbaar: het biedt nieuwe perspcectieven, toegenomen daadkracht, betere interpersoonlijke effectiviteit en meer zelfvertrouwen. Het bevordert de productiviteit en het zelf nemen van verantwoordelijkheid.

Effect van carrièrecoaching op de medewerker

Effect van carrièrecoaching op de medewerker

Effect van carrièrecoaching op de organisatie

Effect van carrièrecoaching op de organisatie

Waarvoor dient carrièrecoaching?

Onderzoek wijst uit dat de tevredenheid over de arbeidssituatie na het volgen van carrièrecoaching stijgt, zelfs wanneer de arbeidssituatie ongewijzigd blijft.

De meest voorkomende aanleidingen zijn:

 • Verstoorde work-life balans;
 • Gedaalde motivatie;
 • Stress- en burn-outverschijnselen;
 • Ongenoegen over de werkomgeving en/of jobhinhoud;
 • Communicatieproblemen en stroeve relaties;
 • Geen zicht op doorgroeimogelijkheden;
 • Nood aan verandering, nieuwe richting;
 • Begeleiding bij de overgang naar een nieuwe functie in het bedrijf;
 • Bijschaven van leiderschaps- en managementvaardigheden.

Brochure Carrièrecoaching in bedrijven

Voordelen van carrièrecoaching voor de organisatie

 • Minder verloop
  Medewerkers lopen minder snel weg wanneer tijd, ruimte en budget besteed wordt aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Betere prestaties en kwalitatiever werk
  Mensen krijgen inzicht in hun kwaliteiten en valkuilen, waardoor de aanwezige competenties worden geoptimaliseerd en onnodige frustratie weggewerkt wordt. De weerstand tegen autoriteit en verandering vermindert.
 • Employer Branding
  Carrièrecoaching versterkt de band met het bedrijf, en dat zullen anderen geweten hebben. Uw medewerkers worden uw grootste reclame. U wordt een aantrekkelijke werkgever en kan zo betere profielen aantrekken.
 • Betere teamwerking
  Gemotiveerde medewerkers nemen niet alleen een grotere verantwoordelijkheid op in hun eigen werk, maar ook in de samenwerking met anderen. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk.

Carrièrecoaching boeken?

Contacteer ons vandaag om een eerste carrièrecoaching vast te leggen voor u en uw medewerkers.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!