Loopbaanbegeleiding

Erkende Loopbaanbegeleiding GentNiet toevallig is loopbaanbegeleiding één van de meest gevraagde vormen van persoonlijke begeleiding. We spenderen gemiddeld tweederde van onze wakkere tijd op het werk, dus het kan maar beter niet tegen je zin zijn... Daarom is er ook steeds meer aandacht voor vanuit de overheid en in bedrijven: loopbaanbegeleiding is niet enkel essentieel om het verloop te verminderen, het heeft ook een diepgaand en opbouwend effect op de productiviteit en werktevredenheid.

Zo wijst onderzoek uit dat de tevredenheid over de arbeidssituatie na het volgen van loopbaanbegeleiding stijgt, zelfs wanneer de arbeidssituatie ongewijzigd blijft.

YourCoach is erkend loopbaanbegeleider bij de VDAB en begeleidt dagelijks mensen naar beter werk - en leven.

online formulier

Onze visie op loopbaanbegeleiding

Until a person can say deeply and honestly:
"I am what I am today because of the choices I made yesterday",
that person cannot say: "I choose otherwise".

- Stephen R. Covey

Onze visie op loopbaanbegeleiding sluit nauw aan bij het werk van Stephen R. Covey. Zijn formule voor professioneel en persoonlijk succes is gebaseerd op de gedachte dat een persoon zijn omstandigheden misschien niet zelf kan kiezen, maar wel diens reactie erop.

Centraal staat bij ons de gedachte dat mensen, door eerst en vooral naar zichzelf te kijken, ook hun omgeving positief beïnvloeden. Ze vervangen de frustratie over wat ze toch niet kunnen controleren, met oplossingsgerichte gedachten en een inspirerende uitstraling die het beste uit anderen haalt.

Door proactief na te denken over hun waarden en zienswijzen rond werk, nemen mensen hun verantwoordelijkheid zelf in handen. Daarmee zetten ze de eerste stap naar een doordachte en succesvolle carrière die ook bijdraagt aan iets groters.

Wat ons onderscheidt

  • We zijn ervaringsdeskundigen
    Bij ons krijg je geen junior account managers of coaches zonder eigen levenservaring. We zijn full-time begeleiders en ondernemers. Wij hebben zelf het traject afgelegd om de job van ons leven te creëren en uit te bouwen. Dat maakt een enorm verschil: wij kunnen vanuit eigen ervaring spreken en begrijpen heel goed wat je meemaakt. We zijn er trots op dat we zelf als voorbeeld kunnen dienen van wat we doorgeven.

  • We nemen onze tijd
    Wij zijn geen bandwerkers, en jij bent geen nummer. Bij professionele, kwalitatieve begeleiding horen ruimte en tijd, en een persoonlijke aanpak. Bij ons hoef je je geen zorgen te maken dat je tijd plots op is. Wij laten je rustig acclimatiseren, je in het onderwerp inleven, en zoeken in ons arsenaal van mogelijkheden naar een gepaste ingang om een betekenisvolle en relevante conclusie te bereiken.

  • We kunnen dieper gaan
    Als coachopleiders en specialisten in NLP, systemisch werk, trauma, creatieve formats... kunnen we meer dan de klassieke loopbaanbegeleider. Mochten we vaststellen dat jouw groeipad eerder via een diepere of andere laag dan werk loopt, dan kunnen we daarmee omgaan. Het moet niet, maar het kan. We gaan recht naar de essentie, en starten van daaruit een beweging die de rest van je leven en werk beïnvloedt.

Loopbaanbegeleiding: voor wie?

We bieden loopbaanbegeleiding aan particulieren, in bedrijven en ook aan ondernemers. Daarnaast hebben we ook een Opleiding Loopbaancoach.

Job Coaching voor particulieren

Loopbaanbegeleiding voor werknemers. Niet tevreden op je werk, promotie vragen of nood aan verandering? Wij begeleiden je. Ontdek je ware roeping en word de architect van je eigen werk.

Lees meer over job coaching voor particulieren

Carrièrecoaching in bedrijven

Loopbaanbegeleiding voor werkgevers. Ontdek en ontwikkel het menselijk potentieel binnen uw organisatie. Breng dynamieken en pijnpunten in kaart, en vorm uw management om tot echte leiders.

Lees meer over carrièrecoaching in bedrijven

Ondernemerscoaching voor zelfstandigen en zaakvoerders

Ook ondernemers kunnen af en toe eens een luisterend oor en wat inspiratie gebruiken! (Her)ontdek je goesting om te ondernemen. Leer omgaan met je personeel. Werk je business verder uit en formuleer een strategie voor de toekomst.

Lees meer over ondernemerscoaching

Wil jij zelf loopbaancoach worden?

Wil jij zelf mensen begeleiden rond loopbaanvragen? In de zevendaagse Opleiding Loopbaancoach leer je alles om praktisch aan de slag te gaan als loopbaancoach. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op uitgebreide oefeningen en tips uit de praktijk; tussen de modules in geven we leestaken mee en vragen we dat je minstens één persoon coacht.

Lees meer over de Opleiding Loopbaancoach

Loopbaanbegeleiding boeken?

Contacteer ons vandaag om een eerste sessie loopbaanbegeleiding vast te leggen. We zijn full-time loopbaanbegeleiders, dus je kan zowel overdag als ‘s avonds bij ons terecht.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!