Teamcoaching

Op de werkvloer wemelt het van de verschillende persoonlijkheden. Iedereen is anders, iedereen heeft eigen opvattingen en ideeën die hij probeert te realiseren. Een gezonde competitiestrijd veroorzaakt ook wel eens strubbelingen. Daarom is een regelmatige teamcoaching onontbeerlijk.

Het nut van teamcoaching

Teamleden doen hun eigen ding, tot grote ergernis van anderen. Er is onenigheid over de doelen die moeten bereikt worden of iemand is niet akkoord met de visie van een ander. Vaak is de wil om samen te werken er wel, maar loopt het bij de uitvoering grondig fout. De vraag is alleen wat het probleem nu precies is en wat u moet doen om het op te lossen.

Heeft u soms ook het gevoel dat uw team niet echt een team is? Dat de neuzen van uw teamleden een andere kant opwijzen? Dat is normaal, want een team is moeilijk te sturen.

Teamcoaching helpt uw teamleden opnieuw een hecht team te vormen.

Teamcoaching bij YourCoach

Teamcoaching is een manier om uit te zoeken waar het precies fout loopt bij uw team. De teamcoach zal zowel het team als de leidinggevende bijstaan in die zoektocht en eens de oorzaak gevonden is, ze er ook mee confronteren. Belangrijk is dat ook de leidinggevende aanwezig is, want een team heeft niet enkel nood aan duidelijkheid, structuur en communicatie, maar ook aan een goede leiding.

Onze doelstellingen bij teamcoaching zijn eenvoudig: we willen uw team opnieuw gemotiveerd krijgen en ze leren hoe ze beter met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Dat betekent dat we een betere sfeer willen creëren waarin elk lid zijn eigen talenten kan ontdekken en ontplooien.

Daarnaast gaan we bij teamcoaching op zoek naar de gezamenlijke doelen en proberen we die helder voor te stellen. Gezamenlijke doelen realiseren vergt inzet van elk lid, maar zo ontstaat ook wederzijdse waardering.

Belangrijk bij teamcoaching is ook een oprechte omgeving. Teamleden moeten zich vrij voelen om te kunnen zeggen wat ze voelen. Feedback is daar ook een belangrijk gegeven bij. Wij leren u en uw team hoe u anderen kunt beoordelen op een respectvolle wijze, zowel positief als negatief.

U kunt zich na de teamcoaching verwachten aan een team dat weer aan elkaar hangt, medewerkers die elkaar respecteren en waarderen en dat niet enkel op de teamdag zelf, maar voor de rest van hun carrière!

Op zoek naar teamcoaching?

We kijken ernaar uit u te begeleiden met teamcoaching. Laat gerust iets weten via het contactformulier!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!