Team coaching

Team coachingHoe smeed je een groep individuen tot een hecht team? Een outdoortraining of een dag samen optrekken is goed voor de sfeer en de onderlinge verhoudingen, maar het is niet genoeg om een productieve team spirit te creëren.

Voor effectief teambuilden is meer nodig. Denk aan het gezamenlijk formuleren van doelstellingen, het maken (en realiseren!) van planningen en het vaststellen van prestatienormen. Onderlinge verhoudingen kenmerken zich door oog en oor voor elkaar, door respect en waardering voor elkaars talenten en inbreng.

Het is wel een vereiste dat de teamleden elkaar in een meer ontspannen sfeer leren kennen, waarbij ze iets anders doen dan de dagelijkse job.

Daarnaast heb je een collectief doel en een rolverdeling nodig, waarbij ze als groep samen dienen te werken en verantwoordelijkheden opnemen. Zo kunnen mensen zich van een andere kant laten zien aan hun teamleden, hun verborgen talenten tentoon spreiden, en banden smeden die doorwerken op de werkvloer.

Evaluatie is esssentieel als afsluiter: dat houdt in dat de teamleden positieve en negatieve feedback leren geven aan elkaar, in een sfeer van vertrouwen en respect. Zo schep je de mogelijkheid voor groei en evolutie beloond te zien met erkenning van de groep.

Team Coaching Brochure

Onze werkwijze

Coaching teamsOnze benadering berust op een waaier internationaal gehanteerde methodologieën zoals GROW, MBTI, het kader van Ofman... waarbij we op zoek gaan naar communicatieprofiel, sociale stijl, overtuigingen en waarden etc. van de teamleden.

Daarnaast gaan we flexibel om met iedere groep: we gaan met wat het beste werkt voor iedere unieke situatie. We spelen in op de groepsdynamiek en werken met de aanwezige conflicten en spanningen, die we via coaching op individuele basis naar ont-spanning begeleiden.

“THANKS for leading us through the team building event today.
I feel it was extremely beneficial and absolutely help our virtual team work more effectively.”
Craig B.
Brussel

Mogelijke onderwerpen van Team coaching

  • Missie, visie en doelstellingen
  • Persoonlijkheidsstijlen
  • Motivatie, communicatie en feedback
  • Talenten, kwaliteiten en valkuilen
  • Samenwerking en creativiteit
  • Persoonlijk leiderschap en coachend leiderschap
  • Time management
  • Geweldloze communicatie

Team coaching organiseren?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. Of mail ons uw plannen, we werken graag samen met u een passende team coaching uit.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!