Groepsbegeleiding

Het probleem bij veel groepen is dat dingen niet uitgesproken worden. Vaak wordt vanalles verondersteld en leven er onderhuidse spanningen en impliciete regels. Er komt wel eens een uitbarsting, die meestal het conflict nog erger maakt doordat er geen constructieve dialoog is. Managers en groepsleiders staan met het handen in het haar omdat ze niet weten hoe te begeleiden, of hun inbreng wordt geïnterpreteerd als een persoonlijke inmenging of een oordeel over iemands bekwaamheid.

Wanneer groepsleden elkaar en hun oversten niet meer vertrouwen kan de groep misschien nog functioneren, maar het zal alleszins niet optimaal zijn. Opgekropte spanningen en achterdocht nemen veel energie in beslag, op de werkplek waar mensen de meerderheid van hun wakende tijd doorbrengen.

Uitgeblust zijn is vaak niet zozeer het gevolg van werkdruk, als wel de sfeer van angst en eenzaamheid op de werkvloer.

Wat kan men in dit geval doen, als manager, bedrijfsleider, HR-verantwoordelijke? Intern oplossen is vaak niet mogelijk of wenselijk. Doordat men in hetzelfde systeem zit, wordt het moeilijk een objectieve bemiddeling en begeleiding van groepsconflicten te organiseren. Daarom is een externe groepsbegeleiding vaak meer aangewezen.

Externe groepsbegeleiding redt uw team

Een externe expert kan de groep als objectieve en betrouwbare gids begeleiden van wantrouwen en conflict naar openheid en wederzijds respect. Via de processen van productieve feedback, actief luisteren en tools zoals het kwadrant van Ofman, persoonlijkheidstypologieën en meer, worden groepen begeleid naar meer inzicht in zichzelf, de ander en de groepsprocessen. Zo komt er een dialoog op gang die de groep weer samen kan brengen.

Wat groepsbegeleiding bij YourCoach zoveel effectiever maakt is dat we het collectieve met het individuele combineren. We geven niet alleen training tijdens de groepsactiviteiten, we begeleiden ook individuele leden van een groep om specifieke conflicten op te lossen. Zo combineren we de theorie met de praktijk: de groepsleden leren iets bij, en zien de aangeleerde principes onmiddellijk in actie. Na groepsbegeleiding bij YourCoach zal jouw team kunnen communiceren en samenwerken als nooit tevoren!

Groepsbegeleiding nodig?

YourCoach begeleidt als geen ander groepen naar meer wederzijds respect en vertrouwen. Contacteer ons vandaag voor een vrijblijvende offerte.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!