Opleiding persoonlijke ontwikkeling volgen?

Opleidingen persoonlijke ontwikkeling zijn onontbeerlijk om te blijven groeien! Steeds meer mensen zien dit ook in. De hoeveelheid verandering die je zelf kan realiseren is beperkt: een bekwame professional kan je proces veel sneller en efficiënter doen stromen.

Opleiding persoonlijke ontwikkeling Integrale Coaching

Naast privésessies kan je ook een opleiding persoonlijke ontwikkeling volgen met een hoop andere mensen. Het voordeel hierbij is dat je kan delen met anderen. Je bent niet alleen, en dat maakt het proces vaak al een stuk makkelijker. Geblokkeerde zaken krijgen de toelating om los te komen.

Welke opleiding persoonlijke ontwikkeling moet je volgen?

Er bestaat tegenwoordig een groot aanbod van persoonlijke ontwikkelingsopleidingen. De insteek van deze opleidingen combineert steeds één of meerdere van de vier aspecten van de menselijke beleving: het mentale, het emotionele, het fysieke of het spirituele.

Een opleiding persoonlijke ontwikkeling via meditatie bijvoorbeeld gaat in op het fysieke en probeert daarmee een spirituele groei te verwezenlijken. Je zou kunnen zeggen dat sport een vorm van fysieke coaching is; het kan alleszins wonderen doen voor het ventileren van agressie.

Andere opleidingen persoonlijke ontwikkeling richten zich dan weer meer op het emotionele; zo heb je familieopstellingen of ook rebirthing, dat tevens een fysieke component heeft. In bedrijven realiseert men persoonlijke ontwikkeling meestal via het mentale. Theoretische modellen worden uitgelegd om inzicht te verschaffen in het eigen gedrag.

Iedere aanpak heeft zijn voordelen, en zijn beperkingen. Vaak zal een verandering op één aspect geblokkeerd worden door zaken in de andere aspecten. Een mentale verandering kan bijvoorbeeld fysiek en emotioneel niet gedragen zijn, en zal dan ook niet lukken.

Opleiding persoonlijke ontwikkeling bij YourCoach

De ideale opleiding persoonlijke ontwikkeling is deze die rekening houdt met de vier aspecten. Zoals bij de opleiding persoonlijke ontwikkeling 'Snel en Effectief Coachen': daar leer je coachen volgens de vier aspecten: mentaal, emotioneel, fysiek en op het vlak van zingeving.

Opleidingen persoonlijke ontwikkeling bij YourCoach staan steeds in het teken van de groei van jouw authenticiteit. We leren niet enkel wat technieken aan; we gaan op zoek naar jouw fundamentele uitdaging in het leven. We zetten een beweging in gang waarmee je zelf aan de slag kan. Je bereikt met achteloze moeite je doelen, omdat je alle elementen in lijn gekregen hebt met je intenties.

Inschrijven voor de opleiding persoonlijke ontwikkeling?

Opleiding persoonlijke ontwikkelingWe kijken ernaar uit je te verwelkomen tijdens een van de leerrijke modules van de opleiding persoonlijke ontwikkeling Integrale Coaching. Bekijk de praktische informatie, neem deel aan een demo-avond of schrijf je in voor een van de modules van de opleiding persoonlijke ontwikkeling.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!