Cursus persoonlijke ontwikkeling volgen?

Persoonlijke ontwikkeling is een redelijk recente beweging. Tot enkele decennia geleden was overleven belangrijker, en was het ondenkbaar dat zomaar iedereen een cursus persoonlijke ontwikkeling zou kunnen volgen.

Cursus persoonlijke ontwikkeling Opleiding Integrale Coaching

Enkel de hogere klassen hadden tijd en geld om aandacht te schenken aan meer dan louter overleven. Vandaar ook dat de persoonlijke ontwikkeling die vandaag zo vanzelfsprekend is, zich ongelofelijk ontwikkeld heeft vanaf de jaren '60.

Door het vergroten van de rechten en de welstand van grote bevolkingsgroepen, kwam er ook tijd voor miljoenen mensen om zich met hun potentieel en menselijke groei bezig te houden.

De ene cursus persoonlijke ontwikkeling na de andere ontstond, vaak in navolging van bepaalde basiswerken zoals 'As a man thinketh' of 'Think and grow rich'. Ook het werk van Freud had jarenlang een diepe impact.

Hoe een cursus persoonlijke ontwikkeling er vandaag dient uit te zien

De laatste jaren bestrijkt persoonlijke ontwikkeling steeds meer verschillende aspecten van het leven. Waar de vroegere cursus persoonlijke ontwikkeling of mentaal, of fysiek, of spiritueel of emotioneel was, zijn de cursussen steeds meer al die dingen tegelijk.

De mens wordt niet alleen meer als geheel beschouwd, er wordt bij cursussen persoonlijke ontwikkeling ook steeds meer met geïntegreerde, holistische methodes gewerkt. Een coach die niet kan omgaan met trauma, is vandaag een onvolledige coach. Zo is ook een volledig intuïtieve coach ook minder slagkrachtig dan een coach die de mentale technieken beheerst. Iedere volledige cursus persoonlijke ontwikkeling dient dus de verschillende aspecten in zich te hebben.

Een cursus persoonlijke ontwikkeling volgens de regels van de kunst

Tijdens de cursus persoonlijke ontwikkeling 'Snel en Effectief Coachen' leer je coachen volgens de vier aspecten: mentaal, emotioneel, fysiek en op het vlak van zingeving. Je ontdekt waar jouw klant kan groeien, en welke interventie het beste past bij diens situatie.

Je ontwikkelt je eigen coachingstijl en bent in staat je eigen technieken te ontwikkelen. We geven je ook alles mee om als professionele coach aan de slag te gaan.

Inschrijven voor de cursus persoonlijke ontwikkeling?

Cursus persoonlijke ontwikkelingWe kijken ernaar uit je te verwelkomen op de cursus persoonlijke ontwikkeling Integrale Coaching. Bekijk de praktische informatie, neem deel aan een demo-avond of schrijf je in voor het Experience Weekend.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!