Opleiding Integrale Coaching

Coachopleiding'Wil je loopbaancoach, life-, stress en burn-out-, business- of een andere soort coach worden? Wil je het vooral doén: praktisch, authentiek en diepgaand leren begeleiden? Wil je meer doen dan wat blabla uitwisselen en ook het lichaam, het onbewuste, jouw intuïtie en creativiteit leren inzetten in je gesprekken?

Dan is Integrale Coaching iets voor jou.

Integrale Coaching is een coachopleiding, je zal dus de coachende vaardigheden aanleren en inoefenen. Ook tussen de modules in moedigen wij het inoefenen van de skills aan.

Daarnaast is Integrale Coaching ook een set houdingen; attitudes die een transformerende werking hebben op jouw leven. Doorheen de opleiding krijg je deze mee en integreer je ze in je werk en leven.

De Integrale Coachopleiding (Essentials + Professional) is een erkende ACTP-opleiding bij de International Coach Federation (ICF) - de hoogst mogelijke erkenning voor een coachopleiding. Het zet je snel en effectief op weg om praktisch aan de slag te gaan met coaching.

In het kort

 • Best of Everything
  De essentie uit de meest effectieve technieken. Officieel erkend als ACTP-coachopleiding en in lijn met de 11 ICF-Kerncompetenties.
 • Empirisch
  Gebaseerd op wat werkt in de praktijk van onze meestercoaches.
 • Praktisch
  Geen nodeloze theorieën en blabla – tijdens (en tussen) de lesdagen zal je vooral véél oefenen.
 • Speels
  Je leert je intuïtie en creativiteit gebruiken om krachtige, transformerende ervaringen neer te zetten.
 • Menselijk
  Jij verandert zelf als mens, zodat je ook andere mensen kan helpen evolueren – in welke context dan ook.

In het lang

Integrale Coaching als methode is gebaseerd op de meest doeltreffende houdingen en formats uit verschillende begeleidingsvormen. We halen overal de essentie uit en geven het je in hapklare brokken mee waarmee je onmiddellijk aan de slag kan. Elke techniek zal je zelf inoefenen als coach, klant en/of waarnemer. We geven demonstraties. En tussen de lesdagen in kan je aan de slag in oefengroepjes of op één van onze maandelijkse oefenmiddagen.

Meer dan dat: we geven enkel mee wat we zelf dagelijks in onze praktijk toepassen, en wat dus werkelijk tot verandering leidt. Geen hoopvolle theorieën, maar veelvuldig afgetoetste methodieken met een uitgewerkte gebruiksaanwijzing.

We geven de concepten en modellen mee die je als coach gewoon moét beheersen. Deze fundamenten geven structuur en voorspelbaarheid aan je gesprek. Een goede coach doet echter meer dan standaardtechnieken toepassen; hij of zij weet tussen de lijnen te lezen, en ‘in tune’ met zijn klant exact datgene te doen wat nodig is. Een bedreven Integrale Coach weet zelfs spontaan unieke creatieve werkvormen te laten ontstaan, die helemaal aansluiten bij het verhaal en de beleving van zijn klant.

Dankzij de combinatie van klassieke coachtechnieken met creatieve, systemische, lichamelijke... werkvormen leer je meer dan bewuste verandering brengen. Je leert vooral het onbewuste zichtbaar maken en de onderliggende patronen herprogrammeren.

We werken voortdurend aan nog effectievere formats voor persoonlijke en professionele groei. Deze houding van speelse nieuwsgierigheid, durven vernieuwen en een eigen stijl ontwikkelen, geven we ook aan jou als coach mee. Achteraf kan jij dus zelf eens uit je vaste procedure stappen en durf je inspelen op het moment.

Integrale Coaching is ook een heel menselijke manier van werken. De verbinding met je klant is het fundament voor een geslaagd coachtraject. Daarvoor is het noodzakelijk dat je als coach ook zelf door het bad bent gegaan als klant, dat je zelf gegroeid bent.

Wat onze aanpak uniek maakt

Over onze diploma’s en het ICF-certificaat

Ontdek welke module juist is voor jou

Voor wie is deze opleiding?

Woon een gratis demo-avond bij

Woon een demo-avond bij en ontdek onze unieke aanpak. Bekijk hier de verschillende data.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!