Opleiding Assertiviteit en Grenzen

Op welke gebieden laat jij anderen te ver gaan? Vanuit onze neiging om confrontatie te vermijden, de vrede te bewaren, geen risico te nemen... laten we in sommige (of veel) situaties over ons heen lopen. We weten eigenlijk wel wat we zouden willen, maar we lijken te blokkeren, alles te vergeten, ineen te krimpen.

Stress en burn-out bijvoorbeeld, zijn een typisch gevolg van geen 'neen' te kunnen zeggen tegen het werk. Een andere klassieker is niet aan het woord komen tijdens gesprekken en vergaderingen, omdat bepaalde personen consistent de ruimte van inpalmen. En algemeen het machteloze gevoel dat je niet zelf aan het roer van je leven staat, dat anderen jouw richting bepalen. Het hoeft niet zo te zijn!

In deze uitdagende en praktische ervaring van één dag neemt meestercoach Benjamin Ball je op sleeptouw naar meer assertiviteit.

Zou jij ook graag wat sterker in je schoenen staan? De cursus assertiviteit en zelfvertrouwen helpt jou je grenzen te stellen, assertiever te zijn en meer zelfvertrouwen op te bouwen. We reiken je middelen aan om met angst en kritiek om te gaan, je gevoelens respectvol te uiten en richting te geven aan je eigen leven ongeacht wat anderen denken en/of vragen van jou.

Tijdens de cursus leer je overeind blijven tegenover die mensen in je (werk)omgeving die wel zeer zelfzeker overkomen. Je leert de keerzijde van hun dominantie zien. Je krijgt grip op moeilijke situaties en wordt duidelijker en succesvoller in de communicatie met je collega’s en baas. Kortom: je leert grenzen stellen en vertrouwen op jezelf.

Wat maakt deze assertiviteitstraining uniek?

Er zijn veel opleidingen over assertiviteit. Veel daarvan focussen op tips & tricks: dingen die je kan doen om je gedrag assertiever te maken. Deze stranden vaak in goede intenties maar weinig uitvoering in het echt. De échte shift zit vanbinnen: hoe jij naar jezelf en anderen kijkt. Maar ook dit blijft in het ijle hangen, als er geen concrete component aan verbonden wordt. Het werkelijk leren (ver)dragen van spannende en risicovolle situaties.

Deze opleiding combineert het innerlijke werk met uiterlijke uitdagingen. Met andere woorden: we gaan er niet gewoon over zitten praten. Als jij assertiever wil worden, vraagt dat een confrontatie met zaken die oncomfortabel en spannend zijn. Die kan je in deze opleiding, met begeleiding en in een veilig kader, aangaan.

“Er kwamen dingen naar boven die ik eigenlijk al wist, en ook weer niet, alsof het beeld dat ik erover had nu 'scherpgesteld' is. Ik heb opnieuw gevoeld waarover het echt gaat. Straf ook hoe oude patronen, schijnbaar ongemerkt, een nieuwe gedaante krijgen. Het werken met beelden en metaforen creëerde voor mij vrijheid en ruimte om te spelen en te verkennen, en blijft tegelijkertijd stevig hangen en doorwerken.”
Joke

online formulier

Getuigenissen

“Interessante opleiding: vanuit praktische invalshoeken én met visuele en lichaamsgerichte oefeningen. Inzichten opgedaan. Zeer goede lesgever! Oefenen en succesverhalen opdoen.”
Griet V.
“Een aanrader. Zeer duidelijk en praktijkgericht op eenieders tempo.”
Joëlle S.

5 redenen waarom je deze opleiding zou volgen

 • Een meestercoach
  Benjamin Ball heeft meer dan 10 jaar ervaring met coaching, training en persoonlijke ontwikkeling. Hij heeft zelf jaren geworsteld met assertiviteit en grenzen, en weet zowel hoe het is om het niet te kunnen, als hoe je het kan aanpakken.
 • Word succesvoller op alle vlakken
  Leer opkomen voor jezelf en bouw je zelfvertrouwen op. Ga je uitdagingen aan... en ontdek wie jij kan zijn! Deze opleiding geeft je op professioneel én persoonlijk vlak handvaten waarmee je kan omgaan met oncomfortabele situaties.
 • Leer bij
  Je krijgt krachtige modellen mee om inzicht te krijgen in je eigen patronen en die van anderen. We werken met snelle en effectieve technieken die nieuwe manieren van doen mogelijk maken.
 • Krijg steun
  Je bent niet (meer) alleen! Achteraf kan je contact houden met je medecursisten zodat de materie levend blijft. Onze lesgevers staan steeds tot je beschikking voor verdere vragen en individuele opvolging.
 • Blijf groeien
  Treed binnen in onze wereld vol mogelijkheden op het vlak van professionele en persoonlijke ontwikkeling, en zet een levenslange groei in. Deze cursus is nog maar het begin!

online formulier

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!