YourCoach Café Gent - Volgende edities

Hier zijn de data en sprekers van de komende edities. Klik op een datum voor meer uitleg.

Donderdag 20 april 2017 - Kathy Dobbels met 'Keep the soul alive!'

De wereld heeft nood aan meer liefde en meer zelfbewustZIJN, daar zijn we over het algemeen over eens, niet?
Eén van de meest krachtige dingen die je kan doen in een veranderlijke wereld is gronden, diep ademen, je hart openen en meebewegen met het ritme van je ziel.

Toch verliezen we soms de aarde onder onze voeten, gaan we vaak in overdrive en geven we geen gehoor aan onze lichamelijke klachten. Zo staan we minder in contact met wie we werkelijk zijn en onze zielsmissie.
Het blijven zoeken buiten ons put ons nog meer uit, zo omzeilen we meestal de kern. Wanneer we stoppen met zoeken, maar leren kijken en voelen, dan ontdekken we! Onze essentie is als goud in deze uitdagende tijden. Een diepe verbinding met ons lichaam, ons hart, geest en ziel zorgt ervoor dat we stevig en krachtig staan om expressie te geven aan onze levensopdracht.

Alle antwoorden zijn in ons bezit, zo kunnen we bewust en in vertrouwen in onze scheppende kracht gaan staan. Minder denken (overdenken) en dieper gaan voelen, zodat we meer rust vinden in de richting die we nemen en die best bij ons past.

"Body is not stiff, mind is stiff." - Sri K. Pattabhi Jois

Als de energie in je lichaam niet meer stroomt, je niet genoeg hebt met al wat je nu reeds hebt, ga je verder af van de bron.
Meditatie, yoga, dans, de natuur, creativiteit, kan een deur bieden. Wees nieuwsgierig naar wat voor jou werkt om jouw essentie wakker te houden. Van daaruit start je opnieuw, keer op keer...

Over Souldancing

Kathy begeleidt je graag doorheen de beleving van beweging, laat je inspireren door de muziek en de ander en laat je in contact komen met dat wat je in de kern raakt. Je hebt geen danservaring nodig, jouw unieke aanwezigheid is voldoende. We dansen op blote voeten, je kan best losse kledij voorzien. Een zitkussen of matje en een dekentje kunnen comfort bieden.

Over Kathy Dobbels

Kathy DobbelsVanuit hart en ziel geeft Kathy ruim 20 jaar les in diverse vormen van dans en beweging. Gedurende 10 jaar had ze daarnaast ook nog een job als leidinggevende. In 2010 belandde ze in een burn-out na haar reis in India. Kathy ontdekte een diepere laag in zichzelf en ook het thema waar ze telkens tegenaan botste: 'Gelijkwaardigheid'.

Als yogadocent heeft ze in 2009 Shivaya opgericht. Een plaats waar je terecht kan met heel je zijn. Je kan er yoga, meditatie, dans of workshops volgen. In haar praktijk begeleidt ze mensen naar meer diepgang en inzicht om die werkelijke bron te gaan ontdekken. Dit om op een stevige basis verder te kunnen bouwen. Dit doet ze op een holistische manier zodat alle facetten worden meegenomen, zowel fysiek, energetisch, emotioneel als mentaal.

"When you dance to your own rhythm, life taps its toes to your beat" - Terri Guillemets

Donderdag 18 mei 2017 - Katleen Vantyghem met 'Neurofeedback'

Zengar's NeurOptimal® neurofeedback methode is een geavanceerde, op EEG gebaseerde, vorm van hersentraining. Deze heeft een dynamische werkwijze en wordt toegepast op het totale brein.

Het doel van deze training is een meer evenwichtige werking van de hersenen te bekomen. Door de ver doorgedreven automatisering van de software is het veilig en prettig om mee te werken. Het is toepasbaar bij iedereen, met uiteenlopende resultaten, afhankelijk van waarvoor men het wil inzetten. De effecten zijn op alle lagen merkbaar: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Naast theoretische toelichting en achtergrond via een presentatie zal Katleen op 18 mei 2017 ook een aantal mensen een training laten ervaren.

Over Tygris en Katleen Vantyghem

Katleen VantyghemIn haar zoektocht naar oplossingen voor een probleem met één van haar kinderen, ontdekte Katleen Vantyghem NeurOptimal® neurofeedback. Dat werkte zo goed dat ze besloot haar job in het onderwijs op te geven en deze nog weinig bekende hersentraining te gaan toepassen bij anderen.

Katleen Vantyghem heeft alle opleidingen tot master trainer voltooid en werd door Zengar gevraagd om als vertegenwoordiger NeurOptimal® mee kenbaar te maken. Daarnaast verzorgt zij ook de opleidingen tot NeurOptimal® trainer. Na 10 jaar kan zij terugkijken op 90% tevredenheid bij haar klanten.

Donderdag 22 juni 2017 - Wim Vrolijk met 'Energie meten en besturen met de Spectrum Energiemeting'

Wim VrolijkHet woord energie krijgt al snel de stempel zweverig te zijn. Wim Vrolijk bewijst het tegendeel! Energie van mensen is meetbaar en beïnvloedbaar. Onder energie verstaat hij de mentale kracht om tot prestaties te komen.

Met de Spectrum Energiemeting maak je energiewinst en energieverlies inzichtelijk en tastbaar. Onderwerpen die je kan meten zijn o.a.: focus, (team)vergadering, besluitvorming, balans werk-privé, acquisitie, reorganisatie, samenwerking, informatievoorziening, klantgerichtheid, toekomst werk, netwerken, financiële situatie, discipline, enz. De meting is ook geschikt bij werving & selectie, de gesprekkencyclus en een waardig vervanger van het medewerkers tevredenheids onderzoek.

In deze workshop start Wim met een inleiding over energie. Wat is dat nou en wat kan je er mee? Daarna meet hij onze energie op basis van 1 onderwerp. Na de meting en een korte plenaire terugkoppeling neemt hij een fictief meetresultaat in grafische vorm door. De weergave van jouw energie biedt aanknopingspunten om aan te pakken en/of te benutten. We eindigen met een business-case.

Deze workshop is voor mensen die voor hun bedrijf of voor zichzelf op zoek zijn naar een meetbare en innovatieve tool om in te zetten voor duurzame inzetbaarheid (minder werkstress, meer vitaliteit), talentontwikkeling, verandering van organisatiegedrag, betere performance (synergie, kwaliteit, rendement).

Donderdag 21 september 2017

Binnenkort meer informatie.

Donderdag 26 oktober 2017

Binnenkort meer informatie.

Donderdag 23 november 2017 - Johan Tuyaerts met 'Iedereen Creatief!'

Al te vaak stoppen we ons weg achter het excuus dat 'we niet creatief zijn'. In deze sessie laat programmaker, creativiteitscoach en docent Johan Tuyaerts zien dat iederéén in wezen creatief is en creativiteit in de eerste plaats een houding is die je bij jezelf kan aanscherpen. Veel meer dan complexe systemen met 3000 post-its is creativiteit een manier van denken, vragen stellen en bezwarende factoren en hindernissen uitschakelen.

In deze workshop leer je hoe je jezelf in een permanente creatieve flow kan schakelen; wat out-of-the-box denken écht behelst, welke de grootste bedreigingen zijn van creatief denken zijn en hoe je ze kan aanpakken en hoe je met enkele simpele technieken creatieve oplossingen en concepten kan bedenken.

Over Johan Tuyaerts

Katleen VantyghemJohan Tuyaerts (°1968 ) is televisieproducent, docent, schrijver, spreker en zelfstandig media- en creativiteitsconsultant. Begin 2014 verkocht hij zijn televisie-productiehuis Sultan Sushi, bekend van o.m. Marsman, Danni Lowinski, Fata Morgana, Red Sonja en Birthday aan de Duitse mediagroep Prosieben-Sat 1 en ging hij zich focussen op trainingen en coaching aan media-professionals.

Na zijn studies Communicatiewetenschap (KU Leuven, 1992) werkte Johan als redacteur, producer en programmamanager voor verschillende Vlaamse mediabedrijven als Videohouse, Medialaan ( VTM ) en TV De Wereld. Hij was producer van programma's als Waagstuk, RockRapport, Kriebels, TILT, Familie Backeljau enz.

Meer en meer legde Johan zich toe op de ontwikkeling van nieuwe formats. Als creatief directeur bij TV De Wereld en producent van Sultan Sushi ontwikkelde hij bekende televisie-formats als Fata Morgana, Gentse Waterzooi, Zalm voor Corleone , Red Sonja en GO IV.

Johan is ook docent aan de Thomas More Hogeschool Mechelen waar hij de vakken mediatrends, evoluties in de media en televisieproductie geeft. Hij werkt ook als creative consultant voor o.m. Track 25 crossmedia, Zeiss Europe, De Persgroep enz. Hij geeft regelmatig gastcolleges en keynote speeches over creativiteit, mediatrends en productiviteit.

In 2015 gaf hij zijn eerste boek uit, een reisverhaal ( Highway 50, een midlife roadtrip - uitgeverij Lannoo 2015). Hij werkt op dit ogenblik aan een nieuw boek dat in de lente van 2018 bij Lannoo verschijnt.

In januari 2017 startte Johan zijn eigen training- en coachingbedrijf op, Yourlifematters, waarmee hij zich toelegt op trainingen en coachings voor mediaprofessionals en mediabedrijven.

Donderdag 14 december 2017

Binnenkort meer informatie.

 

online formulier

Wil jij graag spreken, of ken je iemand die zou kunnen spreken op YourCoach Café? Laat het ons weten op info@yourcoach.be!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!