YourCoach Café Gent - Volgende edities

Hier zijn de data en sprekers van de komende edities. Klik op een datum voor meer uitleg.

Donderdag 21 september 2017 - An Goeminne met 'Waar hoop je op?'

Ken je het heerlijke gevoel wanneer een cliënt op het einde van het gesprek zegt: "Dank je wel. Ik zie het weer zitten."? Er is opnieuw perspectief en hoop ontstaan.

"Mensen opnieuw leren hopen beschouw ik als de essentie van coachen."

Een belangrijke drijfveer die mensen tot verandering brengt, is hoop. Hoop verbindt mensen op een actieve manier met wat nog niet is. Het "niet-weten" wordt geëerd als doorgang naar het nieuwe. Hoop helpt mensen gebaande paden te verlaten, het roer om te gooien en zichzelf te ontwikkelen in verbinding met anderen.

"Ik hoop, dus ik zal zijn."
- Ernest Bloch

Als de hoop ontbreekt, stremt de levensenergie. Mensen worden gelaten en depressief. Ze trekken zich terug uit het leven en laten zich leven. Er is geen verbinding meer met wat voor hen wezenlijk is. In haar coaching probeert An mensen terug in contact te brengen met de kracht van hoop.

An gelooft:

  • in de unieke kracht en vindingrijkheid van elke mens;
  • dat moeilijkheden kansen bieden tot ontwikkeling;
  • dat elke mens het verlangen kent om zijn eigen leven te leiden, om te creëren en te leren, om zich te verbinden met anderen en om een zinvolle bijdrage te leveren aan het grotere geheel.

Op deze avond verkennen we samen:

  • Wat is hoop? Hoe werkt het?
  • Hoe kan je mensen – in coachende processen - opnieuw leren hopen?

Over An Goeminne

An GoeminneAn Goeminne is coach bij "Mens&Organisatie’" Sinds 2000 werkt ze als opleider-supervisor in VSPW-Balans in het domein leiderschap-management-coaching. Daarnaast is ze ook coach op zelfstandige basis.

Ze houdt ervan om mensen bij te staan in wat ze mee-maken op het werk. Ze zoekt steeds samen met haar klanten naar mogelijkheden in de wisselwerking van een individu met zijn omgeving. Ze creëert graag een komma bij de verhalen van haar klanten, een pauze. Een rustplaats. Tijd om stil te staan en na te denken. Om de werkelijkheid op een andere manier te bekijken. Met frisse blik en nieuwe energie wordt de weg vervolgd en gaat het verhaal verder.

Donderdag 26 oktober 2017

Binnenkort meer informatie.

Donderdag 23 november 2017 - Johan Tuyaerts met 'Iedereen Creatief!'

Al te vaak stoppen we ons weg achter het excuus dat 'we niet creatief zijn'. In deze sessie laat programmaker, creativiteitscoach en docent Johan Tuyaerts zien dat iederéén in wezen creatief is en creativiteit in de eerste plaats een houding is die je bij jezelf kan aanscherpen. Veel meer dan complexe systemen met 3000 post-its is creativiteit een manier van denken, vragen stellen en bezwarende factoren en hindernissen uitschakelen.

In deze workshop leer je hoe je jezelf in een permanente creatieve flow kan schakelen; wat out-of-the-box denken écht behelst, welke de grootste bedreigingen zijn van creatief denken zijn en hoe je ze kan aanpakken en hoe je met enkele simpele technieken creatieve oplossingen en concepten kan bedenken.

Over Johan Tuyaerts

Katleen VantyghemJohan Tuyaerts (°1968 ) is televisieproducent, docent, schrijver, spreker en zelfstandig media- en creativiteitsconsultant. Begin 2014 verkocht hij zijn televisie-productiehuis Sultan Sushi, bekend van o.m. Marsman, Danni Lowinski, Fata Morgana, Red Sonja en Birthday aan de Duitse mediagroep Prosieben-Sat 1 en ging hij zich focussen op trainingen en coaching aan media-professionals.

Na zijn studies Communicatiewetenschap (KU Leuven, 1992) werkte Johan als redacteur, producer en programmamanager voor verschillende Vlaamse mediabedrijven als Videohouse, Medialaan ( VTM ) en TV De Wereld. Hij was producer van programma's als Waagstuk, RockRapport, Kriebels, TILT, Familie Backeljau enz.

Meer en meer legde Johan zich toe op de ontwikkeling van nieuwe formats. Als creatief directeur bij TV De Wereld en producent van Sultan Sushi ontwikkelde hij bekende televisie-formats als Fata Morgana, Gentse Waterzooi, Zalm voor Corleone , Red Sonja en GO IV.

Johan is ook docent aan de Thomas More Hogeschool Mechelen waar hij de vakken mediatrends, evoluties in de media en televisieproductie geeft. Hij werkt ook als creative consultant voor o.m. Track 25 crossmedia, Zeiss Europe, De Persgroep enz. Hij geeft regelmatig gastcolleges en keynote speeches over creativiteit, mediatrends en productiviteit.

In 2015 gaf hij zijn eerste boek uit, een reisverhaal ( Highway 50, een midlife roadtrip - uitgeverij Lannoo 2015). Hij werkt op dit ogenblik aan een nieuw boek dat in de lente van 2018 bij Lannoo verschijnt.

In januari 2017 startte Johan zijn eigen training- en coachingbedrijf op, Yourlifematters, waarmee hij zich toelegt op trainingen en coachings voor mediaprofessionals en mediabedrijven.

Donderdag 14 december 2017

Binnenkort meer informatie.

 

online formulier

Wil jij graag spreken, of ken je iemand die zou kunnen spreken op YourCoach Café? Laat het ons weten op info@yourcoach.be!

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!