YourCoach Opendeurdag Winter Editie - 21 januari 2017

YourCoach OpendeurdagWe geven 5 praktische workshops rond het thema "Effectieve Coachattitudes". Je ziet ons aan het werk en kan aanvoelen of onze manier van werken jou ligt.

De nadruk zal niet zozeer liggen op reclame en uitleg, we willen vooral tonen hoe we het doen. Verwacht dus oefeningen en concrete inzichten.

 

Klik op een workshop voor meer informatie.

 

10u-11u - Integrale Coaching: Waarom attitudes de techniek maken en niet omgekeerd (Benjamin Ball)

Traject: Integrale Coaching - Individuele Coaching

Coaching is een vak zoals een ander. Het houdt in dat je als begeleider bepaalde vaardigheden onder de knie krijgt, dat je leert spelen met de theorie om die aan te passen aan het geval van je klant.

Wie 100 keer dezelfde techniek toepast, begint daar zijn eigen 'stijl' en werkwijze in te ontwikkelen. Keer op keer zet hij of zij een sterk resultaat neer met die techniek. Het ziet er zo eenvoudig uit!

Onder dat succes en die schijnbare eenvoud ligt meer dan vingervlugheid. De coach heeft (on)bewust bepaalde onderliggende 'regeltjes' ontdekt ("Als je het zo doet, werkt het vaak beter"). Deze wijzen naar attitudes: met welke ingesteldheid moet je de techniek toepassen dat ze vaker en beter werkt?

Wanneer je naar de werkzame attitudes van verschillende technieken kijkt, zie je al snel de patronen terugkomen. Wij nemen een aantal van deze patronen onder de loep via demonstraties en groepsoefeningen.

11u-12u - NLP: 8 Basisvoorstellingen (Tom Hallez)

Traject: NLP Practitioner - NLP Master Practitioner

Alle modellen en technieken van NLP zijn gebaseerd op een aantal basisvooronderstellingen om succesvoller in het leven te staan.

De grondleggers van NLP, Richard Bandler en John Grinder, onderzochten wat succesvolle mensen precies zo succesvol maakt ("The difference that makes the difference"). Ze ontdekten dat die mensen op een bijzondere manier in het leven stonden. Ze werden onbewust gestuurd door krachtige attitudes waardoor ze succesvoller in hun communicatie en gedrag waren dan anderen.

Deze attitudes zijn gegroepeerd in de NLP basisvooronderstellingen. Ze worden “voorondersteld” en kunnen niet worden bewezen - ze zijn de fundamentele overtuigingen waarop de rest van het NLP model is gebaseerd.

In deze workshop leer je kennismaken met de 8 NLP basisvoorstellingen. Ze geven je ruimte en flexibiliteit in je communicatie en gedrag en kunnen je succesvoller maken.

12u-13u - Speed coachings met het YourCoach Team (15 min. per coaching)

Ervaar coaching en onze manier van coachen. Tijdens de speed coachings kan jij een concrete vraag voorleggen aan één van onze coaches, en gedurende 15 minuten op zoek gaan naar een antwoord.

 • Benjamin Ball - direct – energiek – gedreven
  (Integrale) coachopleider en master coach
 • Tom Hallez - prikkelend – to-the-point – enthousiast
  NLP-trainer en master coach
 • Karolien Roels - warm – professioneel – pragmatisch
  Stress- en burnoutcoach en -trainer
 • Frank Mortier – kunstzinnig – speels – onconventioneel
  Kunst- en loopbaancoach
 • Jürgen Blommaert - positief – energiek – joviaal
  Loopbaancoach
 • Joke Adins - warm – nauwgezet – doorzetter
  Loopbaancoach
 • Shana Cornelis - empatisch – zelfredzaam – open minded
  Loopbaancoach
 • Brenda Utterwulghe - gedreven - persoonlijke - humoristisch
  Loopbaancoach
 • Ilse Verbeke - open - direct - gedreven
  Loopbaancoach

Op voorhand inschrijven of je loopt het risico dat alles vol zit!

13u-14u - Hoe stress onze werkattitudes beïnvloedt (Karolien Roels en Joke Adins)

Traject: Stress & Burn-Out Coach - Stress en Burn-Out Adviseur - Individuele Begeleiding

Stress is en blijft een probleem in onze samenleving. Ondertussen is dat bewustzijn al bij velen doorgedrongen. De oplossingen zijn ook legio. Echter iedereen krijgt van andere zaken stress, en heeft ook een andere soort stress, een andere reactie op prikkels.

Eén van de manieren om met stress om te gaan is letterlijk 'beter te leren stressen'. We doen het namelijk vaak niet op een goede manier, waardoor we er last van hebben.

Samen gaan we op verrassende wijze op zoek naar welke prikkels jou stresseren, en wat de rode draad daarin is. Daarna onderzoeken we hoe jij daarop reageert. Om af te ronden, zal je ook eens een andere manier van stressen aan den lijve ervaren.

14u-15u - NLP: Ego en Ziel (Tom Hallez)

Traject: NLP Practitioner - NLP Master Practitioner

Een van Robert Dilts' vele inzichten in leiderschap is het concept van Ego en Ziel. Ziel ziet hij als levenskracht, onze unieke identiteit en onze drive om die identiteit in de wereld uit te drukken. Vanuit Ziel dient een leider een visie te creëren waarmee andere zich kunnen aligneren en waardoor ze zich kunnen laten inspireren. Ego is de structuur die we in onszelf bouwen, niet enkel cognitief maar ook via gedachten, emoties en fysieke patronen om de wereld naar onze hand te zetten.

In de wereld van persoonlijke ontwikkeling klinkt Ziel misschien beter, en Ego eerder egocentrisch. Iets dat we moeten overstijgen. Maar dat is niet zo, we hebben beide attitudes nodig.

Een leider met enkel Ziel kan echter onecht overkomen, zonder menselijk element. Een leider, vooral in business, die niet geniet van de vruchten van zijn succes, komt sneller als martelaar over dan als haalbaar voorbeeld. Een leider met enkel ambitie is ook niet alles. Deze zal niet in staat zijn slimme mensen met Ziel voor hem te laten werken, of belangrijke partnerschappen af te sluiten.

Wanneer je Ego en Ziel elegant weet te combineren, krijg je een gegronde menselijke leider die een welvarende toekomst voor zichzelf en diens familie wil, en die tegelijk anderen kan inspireren dankzij een verbinding met iets groters. Leiders hebben ambitie nodig, drive en een gezonde appetijt voor het leven in al zijn vormen: verheven en aards. Deze balans creëert waar leiderschap.

15u-16u - Integrale Coaching: Naar dieper inzicht via niet-weten (Benjamin Ball)

Traject: Integrale Coaching - Individuele Coaching

De menselijke geest wil graag dingen kunnen verklaren. We zoeken patronen rond ons en in de zaken die we onszelf zien doen. We geven er een uitleg aan die goed klinkt, en die even vaak deel uitmaakt van de beperking die we onszelf aandoen.

Met die uitleg komen we bij een begeleider, die doorheen de uitleg de waarheid moet zien. Vaak botsen we als coaches met het wetende op een ondoordringbaar kluwen woorden en verklaringen, waarachter we wel iets voelen dat we niet kunnen pakken.

Via technieken die het weten van de klant én de coach omzeilen, komt andere informatie boven. Beide partijen worden verrast, en daardoor ontstaat spontaniteit en diepgang. De Integrale Coach weet daar dan nog handig mee om te springen zodat de 'aha'-momenten gepast verzilverd worden.

In deze workshop demonstreren we enkel van deze technieken, en zullen we er zelfs één of meerdere ter plekke uivinden. Want hoe leg je een principe beter uit dan het live voor te tonen?

16u-18u - Receptie

Op het einde van deze interactieve dag nodige we jullie graag uit op een gezellige drink. We kunnen nog napraten over de dag. De vragen waarvoor overdag geen tijd was, kan je nu rechtstreeks aan de lesgevers en coaches stellen.

Je leert het YourCoach Team kennen, evenals onze klanten en partners. Wij geven je graag meer tekst en uitleg over de trajecten, onze visie, onze manier van werken. Of stel je vragen aan oud-leerlingen en kom te weten hoe het er nu écht aan toegaat op onze opleidingen en in onze coachtrajecten.

 

online formulier

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse YourCoach nieuwsbrief.

Help ons groeien

Elke Share of Like telt!